DABUR Amla Hair Oil: Ulje za kosu protiv peruti (recenzija)

January 30, 2020

DSC_0726

Kada je njega kose u pitanju, onda znate da ja uglavnom pričam o uljima jer sam vremenom shvatila da mi najviše prijaju i da za moju kosu rade ubjedljivo najbolji posao. Takođe, volim eksperimentisati i otkrivati nove proizvode pa tako i danas imam tu čast da vas upoznam sa jednim novitetom koji nam dolazi iz kompanije Dabur. Ovaj brend stoji iza čuvenog ALMA zlatnog ulja za koje sam vam već pisala recenziju (link) a sada sam imala priliku da testiram i DABUR Amla Anti Dandruff Hair Oil, verziju koja je namjenjena bobri protiv peruti.

Obogaćeno snažnim biljkama poput amle, badema i kane, Dabur Amla zlatno ulje za kosu jedno je od najboljih ulja za kosu na tržištu, već sam vam spominjala ranije činjenicu da je ovo jedan od najpopularnijih proizvoda za njegu kose na svijetu. Amla je sjajna, jača kosu od tjemena do vrhova, badem doprinosi hidrataciji i mekoći kose, a kana je regeneriše. Iako i ova verzija može doprinjeti u borbi protiv peruti, naročito je dobra za prevenciju iste ako kao i ja imate taj problem da vam se s vremena na vrijeme pojave te dosadne bijelje ljuskice.

Ali, Dabur je sada otišao korak dalje i ponudio nam efikasnije rješenje te je već dobro poznatoj kombinaciji, dodao još  limun i ruzmarin i vjerovatno vam je odmah jasno da je ovo proizvod koji djeluje ciljano na problem sa peruti.

Evo šta kaže Dabur:
Gljivice se hrane prirodnim uljima sa tjemena, uzrokujući iritaciju i ljuskanje. S vremenom vlasište postaje suvo i svrbi što dovodi do problema sa peruti. Amla Hair Oil ulje za kosu protiv peruti sa amlom, limunom i ruzmarinom pomaže u smanjenju peruti dok istovremeno njeguje i jača kosu od korjena do vrha.

DSC_0724

DSC_0738

DSC_0721

Ova dva sastojka su od davnina poznata kao sjajna u borbi protiv periodi pa ih često možete naći u receptima za neke prirodne pripravke  u vidu pakovanja i maski koje možete sami raditi kod kuće. Ruzmarin stimuliše cirtkulaciju krvi i ima protivupalna svojstva pa je odličan onda kada imate problem sa tjemenom, svrab, crvenilo i slične promene. Aktivni sastojak  ulja od ruzmarina koji je poseban zaslužan za to je karnozol koji smanjuje upale. Takođe, balansira androgene hormone i estrogen u telu i smanjuje dihiroksitestosteron (DHT)  koji je čest krivac za opadanje kose.

Limun je takođe dobro poznat sastojak proizvoda za njegu kose jer se koristi za rešavanje problema sa masnom kosom, protiv peruti (ima antigljivična svojstva), za prirodno posvetljivanje kose, za rast kose…
Kako se koristi Dabur Amla ulje za kosu protiv peruti?

Malu količinu ulja je potrebno nježno masirati u vlasište i kosu. Ovo  je rutina za kojom posežem jednom sedmično i radim je kao preventivu jer se zimi već godinama borim sa povremenom pojavom peruti koju kao po pravilu prati svrab i nešto brže mašćenje kose nego obično. Ulje stavim na kosu sat vremena prije pranja, nekada i dva, sve zavisi koliko vremena imam na raspolaganju, a onda na uobičajen način operem kosu.
Dlaka posije toga toga bude fantastična, kosa čista, sjajna i nahranjena. Odlično rješenje za kvalitetnu i dobru njegu kose koja je skona problemima u vidu peruti, svraba i bilo kakvih drugih iritacija.
Dabur Amla ulje za kosu protiv peruti dolazi u količini od 200ml a možete ga nabaviti u Kana shop-u  cijeni od oko 17 KM.

DSC_0731

DSC_0723

DSC_0719

Kako se vi rješavate peruti?

Pišite mi…Objavite komentar