INGEA Maslac za tijelo (recenzija)

January 22, 2020

DSC_0487

Njega kože tijela je jedan od  ritula u kojima najviše uživam i koji ne propuštam, bez obzira na to u kolikoj sam žurbi ili  koliko sam umorna naveče. Imam prilično suvu kožu na nogama i nadlakticama i to su regije na koje posebno obratim pažnju a često ih njegujem i drugačijim proizvodima od onih koje inače biram za cijelo tijelo. Sve zavisi da li u tom momentu imam dobar proizvod koji će zadovoljiti potrebe i tih, izuzetno suvih, regija.

Kako znate da koristim naše domaće prirodne proizvode i da im uvijek sa zadovoljstvom dajem prednost, danas vam prenosim svoje utiske o Ingea Maslacu za tijelo koji sam evo već skoro u potpunosti potrošila za ova protekla dva mjeseca.

Ukoliko ste propustili recenziju za moju Ingea rutinu njege lica, ostavljam vam ovdje link i za taj post. A  u medjuvremenu testiram i jedan serum koji još uvijek nije zvanično izašao na tržiše ali jedva čekam da vam pričam i o tome.

DSC_0489

Maslac za tijelo dolazi u izuzetno kvalitetnoj staklenoj ambalaži sa metalnim poklopcem. Zaista nemam nikakvih zamjerki osim što je možda preteška za putovanja i nošenje sa sobom generalno. Ali dobro, mislim da bi se sigurno svako prije odlučio na kupovinu prozvoda u staklenoj ambalaži koja je uvijek bolja i na kraju krajeva, zdravija varijanta od plastike.

Iz kompanije Ingea kažu da je ovo tretman za njegu izrazito suve kože tijela te da intenzivno hrani, omekšava i njeguje kožu čineći je istovremeno mekanom i mirisnom. Lako se nanosi i upija i ne ostavlja masne tragove.

Maslac dolazi u količini 212ml i košta 20 KM. A ovdje vam ostavljam direktan LINK ka Ingea web shop-u gdje možete pogledati proizvod i poručiti jedan na svoju adresu.

DSC_0492

Na fotografiji iznad ste mogle vidjeti teksturu ovog maslaca koja je nešto najljepše što sam ja koristila kada je ova vrsta proizvoda u pitanju. Radi se o predivnoj delikatnoj puterastoj masi koja je nevjerovatno vazdušasta i nježna ali u isto vrijme i vrlo bogata i hranjiva. Sjajno se razmazuje, njeguje odlično a na koži ostavlja film koji osjetite doslovno 24h ali koji vam ne smeta, više imate osjećaj zaštićenosti i bogate hidratacije. Nije potrebna prevelika količina prozvoda za jednu upotrebu jer se vrlo lako nanosi i raspoređuje po kožu.

I sam sastav je zaista odličan pa ukoliko i o tome vodite računa, kada je Ingea u pitanju, zaista nemate razloga za brigu. Shea maslac koji se nalazi na samom vrhu popisa sastojaka je čak i jestiv, osim toga izuzetno je ljekovit i prepun aminokiselina i vitamina. Proizvodima u kojima se nalazi daje taj specifičan orašasti miris koji ja jako volim. Shea maslac se može koristiti kod upalnih stanja kože, poput psorijaze i ekcema a izuzetno je dobar i protiv strija koje ostaju nakon trudnoće ili brzog mršavljenja, kao i protiv prirodnog starenja kože.

Sve u svemu, ukoliko volite kvalitetne i hranjive mazalice, imate moju veliku preporuku za Ingea -u, mislim da ovi ljude rade ozbiljno dobar posao.


DSC_0484

DSC_0499

DSC_0467

Jeste li probale neki Ingea proizvod?

Kakva su vaša iskustva, pišite mi u komentarima…Objavite komentar