RIMMEL Lasting MATTE Full Coverage Foundation (recenzija)

January 17, 2020

DSC_0547

Prije otprilike dva mjeseca je odjeknula vijest da je Rimmel lansirao svoj novi proizvod, Lasting Matte, tečni puder koji neodoljivo podsjeća na jedan drugi koji smo jako voljeli nekada davno. U pitanju je Manhattan koji je je bio jedan od mojih favorita tokom srednje škole i studentskih dana.

Volim čuti da neki puder nudi potpunu moć prekrivanja i cjelodnevno matiranje i jasno vam je zašto sam ga kupila čim se pojavio u našim drogerijama. Nisam željela brzati sa recenzijom, znate da to nije moj stil, pažljivo sam čekala da Rimmel Lastinge Matte zaista proradi i ponudi mi najbolju verziju sebe.

Šminkam se svaki dan i zaista vodim računa da moj ten izgleda prirodno ali da bude ujednačen, zaglađen i matiran  jer nekada stvarno nemam vremena ni da se pogledam u ogledalo u toku radnog dana a još manje da vršim popravke šminke. Osim toga, imam 35 godina i apsolutno sam svjesna da je prošlo vrijeme teške šminke i tečnih pudera koji mi uglavnom još i dodaju po koju godinu. Sada uglavnom biram nešto laganije pudere, kvalitetniji sastav i prefinjenije teksture ali svakako da volim i pristojnu prekrivnu moć.

Ali da se vratimo na Lasting Matte i da vidimo prvo šta kaže Rimmel?

Lasting Matte tekući puder pretvara kožu u besprijekorno platno za šminkanje. Matirajuća formula iz pjene prelazi u puderastu laganu bazu koja osigurava dugotrajnu i potpunu prekrivenost, uz osjećaj ravnoteže i hidratizacije.

Odmah ću vam reći da se sa nekim stvarima ovdje nikako ne mogu složiti i da je to osnovni razlog zašto ovaj puder nikako nije moj prvi izbor.

Neću bespotrebno dužiti o sastavu ali znate da kada imam kritiku to jasno i kažem jer nakon dvije decenije iskustva sa kozmetičkim proizvodima svih vrsta i namjena, vrlo lako analiziram ta mala sitna slova na poleđini ambalaže koja zapravo govore puno toga.

Rimmel Lasting Matte tečni puder je KOMEDOGEN i jasno je da  OVO NIJE PUDER ZA SVAKI DAN. Ukoliko slučajno imate bilo kakvih predispozicija za nastanak bubuljica ili se borite sa već problemom, molim vas da obratite pažnju na tu činjenicu jer ovo nije puder za vas.


DSC_0551

DSC_0562

DSC_0565

DSC_0570

Druga stvar koja je problematična je sam izgled pudera na licu. Jednostavno se vidi na koži toliko da mi je neprijatno sa takvim tenom doći ujutru u 7 h na posao. Najiskrenije! Ja znam da nemamo sve iste preferencije niti volimo isti izgled ali zaista mislim da smo te dječije bolesti prerasle i da nema potrebe da više potenciramo takav izgled. Samo još kod nas možete vidjeti full glam makeup u zoru, i to ne bilo kakav, već onaj sa oštrim konturama i najdebljim mogućim eyeliner-om.

Još jedna stvar koja mi se ne sviđa kod ovog pudera je taj dio koji se tiče matiranja.  Ovaj puder zaista ima mat efekat nakon nanošenja i prilično brzo se osuši na koži ali zato doslovno sklizne sa moje  zone nakon najviše 3 ili 4h. Tu smo već došli do novog problema, a to je POSTOJANOST. Drogerije imaju bar 5 postojanijih tečnih pudera da bismo se mi sa mješovitom kožom nekada vratile na Rimmel Lasting Matte.

Pitate se, ima li Rimmel Lasting Matte neke dobre strane?

Naravno da ima. Prvo i osnovno, to je svakako cijena jer je ovo jedan od najjeftinijih drogerijskih pudera (redovna cijena mu je oko 10 KM ali je već dva puta bio na popustu od 30%). Osim toga, on zaista ima lijepu prekrivnu moć, ne potpunu ali će ujednačiti ten bez problema.

Kome je namjenjen?

Djevojkama koje ne žele ili ne mogu dati previše novca na puder, nemaju masnu kožu ni kožu sklonu crvenilu i nepravilnostima. Opet, zaista mislim da ni jedan drogerijski puder nije previše skup jer je to proizvod koji traje mjesecima a naročito je bitno povesti računa o sastavu ukoliko puder koristite na svakodnevnom nivou i šminkate se svaki dan.


DSC_0553

DSC_0556

DSC_0552

Jeste li probale Rimmel Matte Foundation?

Pišite mi utiske….Objavite komentar