DEBORAH: 24Ore Brow Micropencil -olovka za obrve (sve nijanse)

January 8, 2020

DSC_0158
Neke proizvode zaista predugo recenziram i dok neki blogeri imaju problem sa prebrzim iznošenjem zaključaka ja sam vam sušta suprotnost. Za testiranje jedne olovke za obrve vjerovatno ne treba više od desetak dana, ako i toliko, ali ja sam Deborah 24Ore Brow Micropencil doslovno provukla kroz “iglene uši” za preko tri mjeseca korišćenja.

Jako volim proizvode za obrve i nemam neki omiljeni način nanošenja istih niti sam posebno vezana za jednu formulaciju. Koristim apsolutno sve, i sjenila i pomade i olovke, samo ih kombinujem prema tome kakav efekat želim da dobijem. I sve ih dijelim samo na dobre i loše. Ukoliko sam zadovoljna sa proizvodom nastavljam ga koristiti bez obzira na to u kom obliku dolazi. Znam da većina vas možda ne misli tako i da ste vezane samo za jednu vrstu proizvoda ali to je sve stvar navike, ništa drugo. Slobodno eksperimentišite, možda se iznenadite brzinom i preciznošću koju vam recimo može dati jedna olovka.

Upravo je ovo razlog zašto su olovke proizvod koji recimo uvijek nosim na putovanja. Tanak i lagan proizvod koji ne zauzima veliki prostor u neseseru i ne traži dodatni pribor u kombinaciji sa izuzetno lakom i praktičnom upotrebom su nešto što najviše cijenim kod njih.

DSC_0163

Deborah je jedan od mojih omiljenih drogerijskih brendova i iskrena da budem, sa njihovim proizvodima uvijek uglavnom “igramo na sigurno”.  Zar ne? Link za sve recenzija koje sam ranije napisala vam ostavljam OVDJE a sada se vraćamo na Deborah 24Ore Brow Micropencil, najtanje i najpreciznije olovke za obrve koje sam ikada vidjela.

Da vidimo prvo šta kaže Deborah…

24ORE BROW MICROPENCIL ima dugotrajnu, izuzetno pigmentovanu formulu koja sjajno oblikuje obrve. Vrhunski precizni vrh olovke (ø 1,6 mm) omogućava precizno popunjavanje a ugrađena četkica raščešljava i raspoređuje boju koja se tako ljepše stapa sa vašom prirodnom nijansom.

Deborah 24Ore Brow Micropencil dolazi u lijepoj i izuzetno kvalitetnoj ambalaži koja je nevjerovatno tanka i to je definitivno prvo što ćete pomisliti kada olovku uzete u ruke. Nisam našla podatak koliko proizvoda se zapravo krije unutra ali u svakom slučaju je nećete potrošiti tako brzo kao većinu drugih sličih koje u mom slučaju traju najviše 10 do 15 dana. Ovu sam koristila sigurno dva ili tri puta duže.

Olovka je izuzetno tanka i ima prlično tvrdu teksturu što omogućava lagano iscrtavanje  dlačica. Ipak nije pigmentovana onoliko koliko  bih ja voljela, naročito svjetlije nijanse pa onda ni preciznost nije najbolje na svijetu ali s obzirom na izuzetno tanak prečnik same olovke, to ne predstavlja prevelik problem. Deborah 24Ore Brow Micropencil daje prirodan i dosta suptilan izgled.

Postojanost je odlična. Ova olovka bez problema ostaje na obrvama cijeli dan. Jedino što bih preporučila je da je uvijek koristite sa nekim gelom/maskarom za obrve jer će taj češljić sa malo boje predivno zaokružiti priču i stopiti samu olovku sa dlačicama. Eto, jedan dodatni korak, ali čini izuzetnu razliku.

Cijena olovke od oko 13-14 KM je svrstava u neki srednji ili čak skuplji drogerijski rang ali s obzirom da traje zaista dosta duže od svih drugih jeftinijih verzija, mislim da je na kraju ova kupovina ipak isplativija.


DSC_0154

DSC_0148

Što se izbora boja tiče u ponudi imate 4 odlične nijanse koje možete vidjeti na fotografiji iznad. Sve sam testirala s tim da sam najviše koristila nijanse 02 i 03.

  • 01- je namjenjena plavušama, izuzetno je svijetla i mislim da će odgovarati većini djevojaka,
  • 02- će biti odlična vas sa svijetlo smeđom kosom, meni je izuzetno dobra za iscrtavanje korjena trepavica recimo.
  • 03- je moja trenutna boja. Imam opet jako taman korjen kose i ova nijansa mi savršeno odgovara.
  • 04- je namjenjena crnkama. Ima sivkast podton što mi se posebno dopada.

24ORE BROW je cijela linija proizvoda za oblikovanje obrva a Micropencil je samo jedan dio iste. Dostupni su još  24ORE BROW MARKER, 24ORE BROW BROW MASCARA, 24ORE BROW BROW PENCIL, 24ORE BROW POWDER i 24ORE BROW POMADE. kao što sam napomenula na početku, na vama je da nadjete vrstu proizvoda koja vam najviše odgovara ili da recimo kombinujete dva proizvoda jer definitivno svaki od njih daje drugačiji efekat.

DSC_0143

DSC_0137

DSC_0140

Koji je vaš omiljeni proizvod za popunjavanje obrve?

Jeste li probale možda već nešto iz Deborah asortimana za tu namjenu? Pišite mi…Objavite komentar