DABUR Vatika Naturals Refreshing LEMON (šampon protiv peruti i masne kose)

December 30, 2019

DSC_0522

Treća u nizu recenzija Dabur Vatika šampona za kosu je posvećena Refreshing Lemon verziji koja je namjenjena svima nama koji se povremeno borimo sa masnom kosom i peruti. Perut nije nešto što me prati neki dug vremenski period ali zaista postoje periodi kada ni sama ne znam kako više da si pomognem. Nisam sigurna da li postoje jasne klasifikacije oko uzroka koji dovode do nastajanja peruti jer je reakcija vlasišta individualna, odnosno ono što kod nekog čovjeka može izazvati perut kod drugog neće izazvati probleme. U mom slučaju glavni okidač u ovom zimskom periodu jer suv, pregrijani vazduh u zatvorenim postorijama.

Ovaj, ponajviše estetski problem, može biti uzrokovan neadekvatnom njegom kose i skalpa, lošom ishranom, stresom, gljivičnom infekcijom, suvom kožom, mada to može biti  i seboreični  dermatitis ili još mnoga druga oboljenja za koje dijagnozu postavlja doktor.

Epiderm se obnavlja svake četiri nedjelje kada se oslobađa starih ćelija koje se dižu na površinu kose i koje koža odbacuje ali  obično nisu vidljive golim okom. Kod peruti proces obnavljanja kože je ubrzan što dovodi do brže podjele ćelija i iritacije gornjeg sloja kože. Ćelije rožnatog dijela se ne odvajaju pravilno i počinju da se gomilaju. Pored ovih vidljivih ljuspica, na koži glave se takođe može javiti crvenilo i svrab.

Šamponi koji su namjenjeni otklanjaju ovog problema imaju sastav koji pomaže uklanjaju sebuma sa kože glave, smanjuje upalu i, što je najvažnije, drži pod kontrolom razvoj gljivica koje su jedan od glavnih uzroka. Dabur Vatika se ovaj put oslonio na limun, jogurt i ulje čajevca pa da vidimo kako djeluje ova kombinacija i koliko je efikasna.

DSC_0535

Limun je efikasna prirodna terapija za perut s obzirom na to da limunska kiselina sadrži uravnotežene pH-vrijednosti koje smanjuju prekomjernu masnoću i uklanjaju mrtve stanice kože iz korijena folikula kose.

Uravnotežene pH-vrijednosti limuna u kombinaciji sa jogurtom i uljem čajevca čiste i hidriraju, dok menta umiruje vlasište stvarajući osjećaj hlađenja te uklanja svrab. Odličan izbor aktivnih supstanci ali kada je perut u pitanju, veoma je bitna i dosljednost tj. konstantnost u upotrebi proizvoda koje koristite su ključ za  rješavanje ovog problema.

DSC_0526

Dabur Vatika Refreshing Lemon šampon dolazi u karakterističnoj ambalaži koja, opet kažem, izgled isto kao i sve druge verzije iz ove linije. Žuti detalji na pakovanju jasno ukazuju na prisustvo limuna i taj prekrasni osvježavajući miris koji vas obuzme čim otvorite bočicu.

Lijepa, kompaktna tekstura omogućava lagano doziranje proizvoda a efekat koji šampon ostavlja na kosu tokom i nakon pranja je baš ono što ja volim – čista, mirisna kosa i tjeme koje ne svrbi i ne pecka. Peruti sam se u potpunosti rješila za mjesec dana upotrebe ovog šampona s tim da sam ja uporedo koristila i novo AMLA ulje koje je takođe pokupilo mnogo  zasluga za ovakav rezultat jer sam zaista oduševljena i tim proizvodom. Pisaću vam na u temu u januaru.

Sve u svemu, Dabur Vatika Refreshing Lemon je odličan izbor za sve vas kojima imate problema sa masnom kosom i prečestim pranjem iste kao i sa povremenom pojavom peruti. Odlično pere i tu zaista nemam nikakvih zamjerki, samo jedno šamponiranje garantuje savršeno čisto kosu.

Šampon ne isušuje kosu, bar ja nisam imala taj problem ali znate da se zaista trudim da kosu što je više moguće njegujem kvalitetnim maskama i uljima.


DSC_0523

DSC_0532

DSC_0537

DSC_0524

Cijena: 11,55 KM

Dabur Nauturals šampon protiv peruti i masne kose možete poručiti on line preko KANA MARKET web shop-a a direktan link vam ostavljam OVDJE.

Javite mi utiske…Objavite komentar