La Roche Posay: TOLERIANE SENSITIVE FLUID (recenzija)

December 13, 2019

DSC_0505

Znate da sam veliki fan La Roche Posay Toleriane sensitive linije, posebno njihove prebiotičke kreme koju sam obožavala protekih godinu dana. Sigurna sam da vam je onda jasno da sam jedva dočekala veziju u obliku fluida. Jako mi prijavu jednostavne, lagane teksture koje dodatno ne opterećuju kožu, ne maste je i ne zatvaraju pore. Moja koža nije pretjerano osjetljiva ali je sklona nastanku nepravilnosti i pojačanom lučenju sebuma zato su održavanje prirodne ravnoteže i njega od posebnog značaja kada je moja njega u pitanju.

La Roche Posay proizvodi iz Toleriane sensitive linije imaju ulogu da zaštite prirodnu barijeru osjetljive kože koja je sklona različitim iritacijama, zatezanju i povremenoj pojavi crvenila. Takođe, sastav je izuzetno jednostavan i poprilično kratak pa ćete možda  primjetiti i to da je proizvođač naglasio da su proizvodi pogodni i zakorišćenje kod beba. Nevjerovatno, zar ne?

Što se aktivnih stojaka tiče, ovdje imamo:

  • [Glicerin]  koji hidrira i do 48 sati, obnavlja i štiti kožnu barijeru.
  • [Vitamin B3]  koji intenzivno smiruje.
  • [La Roche-Posay termalna voda] koja smanjuje iritacije na koži.

Za razliku od fluida, prebiotička krema još sadrži i ceramid koji obnavlja i štiti kožnu barijeru i to je čini mi se jedini aktivni sastojak koji ih razlikuje.

Rezultati ispitanja koje je La Roche Posay obavio kažu da se nakon 4 sedmice korištenja  Toleriane sensitive FLUIDA, smanjuje osjetljivost kože za 49 % , osjećaj suhoće za  28 % a neugode, zatezanja i svrbeža za 85 %.

Formula je nekomedogena te djeluje protiv iritacija i nadraživanja kože.

DSC_0507

DSC_0498

DSC_0503

Fluid dolazi u lijepoj plastičnoj bočici sa pumpicom koja omogućava higijensku upotrebu proizvoda i jednostavno doziranje. Klasična bijela boja sa plavim detaljima je zaštitni znak La Roche Posay-a i meni taj njihov vizuelni identitet jako prija. Sve je na svom mjestu, bez suvišnih detalja i opisa.

Količina od 40ml je sasvim korektna i potrajaće vam dosta dugo jer je jedna pumpica dovoljna za cijelo lice.

Tekstura fluida je lagana što je bilo i za očekivati i za razliku od kreme, on je dosta rijeđi i lakše se razmazuje. Pod prstima je doslovno kao voda. Jako mala količina proizvoda je potrebna cijelo lice pa će vam ova bočica potrajati dosta dugo.

Fluid je namjenjen nama sa mješovitom i masnom kožom i ako mene pitate, idealan je za dnevnu njegu. Sjajno hidrira i odlična je baza a makeup a to su dvije stvari koje nam trebaju ujutru. Takođe, ne sadrži parfeme i alkohol pa će odgovarati i izuzetno osjetljivoj koži.

Ja imam problem sa rozaceom koji je zimi mnogo više izražen i koža je puno osjetljivija jer kombinacija izuzetno hladnog vazduha i grejanih prostorija nije nešto što mi prija. Koža na obrazima je inače normalna al u ovom periodu osim povremenog crvenila često zateže i postaje grube i osjetljiva te povremeno burno reaguje na neki od sastojaka iz proizvoda koje koristim. Ovaj fluid je baš ono što mi u ovom periodu treba, umirenje i hidratacija. A to sam i dobila.

DSC_0494

I da, ništa bez La Roche Posay termalne vode. Uklapa se u svaku rutini i idealan je dopuna svakoj kremi ili serumu koji i inače koristite. Obožavam ovaj proizvod.

DSC_0512

DSC_0490

Jeste li probale nešto ih ove La Roche Posay linije?

Kakva su iskustva, pišite mi!!Objavite komentar