L’oreal INFALLIBLE 24H FRESH WEAR tečni puder (recenzija)

December 10, 2019

DSC_0517

Nije novost da nas je L’oreal Paris razveselio novom i, kako kažu, poboljšanom verzijom čuvenog Infaillible tečnog pudera. Ono što novu verziju čini posebnom je dodatna izdržljivost koju nudi u formuli otpornoj na vodu i znoj i kao takva se čini idealna za sve oni čije je životni tempo intenzivan i ubrzan. A mnogo žena će se danas pronaći u ovom opisu. Jedini Infallible puder koji sam ranije probala jer onaj u mat verziji a recenzija se već dugo nalazi na blogu pa vam ovdje ostavljam LINK ukoliko ste je slučajno propustile.

L’oreal Infallible 24H Fresh Wear koristim svakodneveno već nešto više od mjesec dana i za to vrijeme sam potrošila otprilike polovinu bočice. Možda i malo više… Iako sam imala formirano mišljenje već poslije drugog ili trećeg nanošenja, sačekala sam da se utisci slegnu a puder pokaže svoje pravo lice u različitim vremenskim prilikama i različitim stanjima moje kože.

Moram priznati da L’oreal Paris prilično ambiciozno predstavio ovaj novitet. Evo šta kaže:

  • Osigurava srednje do potpuno prekrivanje te pouzdano prekriva sve nedostatke na koži i znakove umora.
  • Vlaži kožu i daje joj svjež sjaj.
  • Djeluje prirodno i ne stvara efekat maske.
  • Nije komedogen i formulisan sa SPF zaštitom, prikladan je za sve tipove kože.

DSC_0545

L’oreal Infallible 24H Fresh Wear dolazi u lijepoj staklenoj bočici i količini od 30ml ali sa prilično lošom plastičnom pumpicom koja neujednačeno dozira proizvod i jako prlja ambalažu. Ukoliko ste pedantne ovo je detalj koji će vas sigurno nervirati. :-)

Što se samog izbora nijansi tiče, nikada nisam sigurna koliki je tačno izbor u BiH ali zato sigurno znam da je bar 5x manji nego u inostranstvu. Ja sam kupila nijansu 220 Sand i ona je zapravo na prvi pogled izgledala kao da će mi savrpšeno odgovarati ali puder oksidira nakon nekog vremena tako da to morate imati na umu. Ja bih vam savjetovala da uvijek kupite jednu nijansu svjetliji puder.

Sama tekstura je jako interesantna jer je L’oreal Infallible 24H Fresh Wear nevjerovatno rijedak, čak je dosta rijeđi i od čuvenog True Match-a. Nisam primjetila veliku razliku u načinima nanošenja jedino što ja više volim tečnije verzije izblendati četkicom a one gušće beauty blender-om. I uvijek nanosim dvije pumpice ovog pudera ali to je sasvim individualno i najviše zavisi od alata koji koristite.

Puder ima prirodni finiš i rekla bih da daje neku polu mat završnicu koja će u principu odgovarati većini tipova kože. Vi u svakom slučaju možete nanijeti i transparentni puder preko, naročitio ukoliko kao i ja imate masnu T-zonu. Ukoliko imate normalnu kožu, najbolje je da taj dio sa setovanjem potpuno preskočite.


DSC_0537

DSC_0542

Puder ima srednju prekrivnu moć, neće prekriti veće nepravilnosti ali izuzetno dobro neutrališe crvenilo na koži i to me je zapravo najviše iznenadilo. Jako lijepo izgleda na koži i  zaista je lagan, u pravom smislu te riječi. Ne bih ni preporučila da ga nadograđujete ili nanosite više slojeva jer ovo nije puder koji je tome namjenjen. Radije posegnite za malo korektora i lice će izgledati sjajno. Vjerujte mi!

Druga stvar koja me je oduševila je postojanost. Ovaj puder ne klizi sa lica i ne topi se čak ni sa dijelova koji su se u toku dana prosijali. Kada pokupite sebum, situacija je i dalje odlična. Ne znam da li je tako i poslije 24h kako tvrdi proizvođač, ali ja sam ga testirala između 10 i 12h i rezultati su svaki put bilo ODLIČNI.

I da, puder se ne uvlači i sitne linije oko očiju i bore i ne ističe suve dijelove ali kao što rekoh, jako oksidira na koži i to jedina mana koju  imam kada je L’oreal Infallible 24H Fresh Wear u pitanju.

Ako postoji idealan puder za svaki dan, onaj koji izgleda lijepo i svježe i nije komedogen, to je ovaj!

Da sumiramo…

Kome bih preporučila Infallible 24H Fresh Wear?

Djevojkama sa normalnom i mješovitom kožom lica koje trebaju srednje prekrivanje i vole lagane pudere koji nisu potpuno mat. Izgledaće on korektno i na masnoj koži ali svakako da neće trajati cijeli dan i da ga morate dobro setovati. L’oreal proizvodi kvalitetne pudere koji  imaju jako lijepu formulu i sigurna sam da sa ovim izborom nećete pogriješiti. Ako imate baš suvu kožu, radije idite sa True Match a ukoliko je izuzetno masna i/ili problematična i imate veće nepravilnosti, sa Infallible 24H-Matte.

DSC_0533

DSC_0521

Volite li L’oreal pudere?

Jeste li već probale L’oreal Infallible 24H Fresh Wear?Objavite komentar