SUBRINA Sprej za zaštitu kose od toplote (recenzija)

December 6, 2019

DSC_0045

Svi mi koji volimo često uvijati ili ispravljati kosu, koristiti peglu, figaro ili samo fen, odlično znamo i vidimo da isti prilično agresivno djeluju na kosu i trajno je oštećuju. U zavisnosti od toga imamo li mjeru u svemu tome, posljedice ćemo vidjeti prije ili kasnije ali je evidentno da su neizbježne.

Još davno sam imala priliku probati Subrinin Sprej za zaštitu kose od toplote ali je evo tek sada došao momenat da to iskustvo prenesem i na blog.

  • Iz kompanije kažu da je ovo zapravo losion u spreju koji štiti kosu od toplote, omogućava lakše raščešljavanje i oblikovanje i njeguje kosu.

I ja se apsolutno slažem sa svakom stavkom.

Losion se nanosi na mokru kosu koju ste prethodno lagano prosušili peškirom. Količina koju ćete nanijeti je individualna s tim da nikako ne treba pretjerivati, naročito ako imate tanku kosu.

Proizvod je dostupan u svim drogerijama i u velikoj većini marketa širom BiH po cijeni od 4,10 KM što je za količinu od 150 ml itetako isplativo. Takođe znam da je u DM-u trenutno na akciji i da košta nešto malo više od 3 KM. Nevjerovatno!

DSC_0037

DSC_0051

Ovaj losion vam  zaista treba u životu a priznaćete da je investicija minimalna, naročito zato to se radi o odličnom proizvodu koji zaista radi posao.

Ako pogledate sastav biće vam jasno i zašto je to tako. Naime, VP/VA Copolymer spriječava da kosa pokupi vlagu iz okruženja te je možete lakše stilizovati a ona će duže ostati u tom, željenom stanju,  Pantenol je sastojak koji ima hidratantna svojstva, Cetrimonium Chloride je sastojak koji je tu kao prezervativ, ali ima i antistatička svojstva. Primjetićete i da je alkohol na visokom drugom mjestu što možda može djelovati zabrinjavajuće ali zapravo nije. On je tu kao sredstvo u kojem se ostali sastojci otapaju, i prilikom stilizovanja kose on jednostavno ispari, tako da nema razloga za brigu.


DSC_0040

DSC_0058

U principu, zagrijavanje kose iznad 130 stepeni pokreće različita oštećenja. Ne znam da li znate ali postoje brojne prednosti termičke zaštite kose. To su prije svega:

  • zadržаvanje vlage unutar dlake,
  • zaštita pigmenta (naročito ukoliko imate farbanu kosu),
  • lakše stilizovanje jer je usljed lubrikacija dlaka pogodnija za raščešljavanje i odlikovanje,
  • kraće vrijeme sušenja i
  • kosa se manje elektriše i dosta je poslušnija.

Ovo su sasvim realna očekivanja od jednog proizvoda za zaštitu kose od toplote a Subrina zaista ima odličan proizvod za ovu namjenu. Osim toga on je jako ugodan na kosi, ne masti je i ne otežava a osim toga i jako lijepo miriše. Uživaćete, sigurna sam.

Kosa je nježna, glatka, mirišljava i jednostavno se primjeti razlika kada ga koristite a kada ne. I da, ne troši se brzo a uz je i jako povoljan. Dovoljno dobrih razloga za kupovinu. Zar ne?

DSC_0081

Volite li Subrinu?

Pišite i ako ste slučajno već probale ovaj proizvod.Objavite komentar