SUBRINA Spectra- trajna farba za kosu (recenzija)

November 22, 2019

DSC_0233

Bez obzira da li se farbate jer želite promijeniti boju kose i isprobati nešto novo i drugačije ili ste u godinama kada primjetite da pigment vaše kose polako nestaje, pa ste (kao ja, recimo) prinuđene koristiti proizvode koji će efikasno “zakamuflirati” taj problem, kvalitetna farba je priroritet i u jednom i u drugom slučaju. Vjerujem da većina vas ima neku preporuku mada znam da kvalitetan proizvod ove vrste nije lako naći.

Znate da već par godina koristim Subrina farbe za kosu i do sada sam bila jako zadovoljna sa njihovim Saten i Butter Color linijama a sada sam odlučila isprobati još nešto. U pitanju je Subrina Spectra -trajna farba za kosu koja je novitet u ovoj kompaniji.

DSC_0249

Odlučila sam testirati nijansu 05 – Light brown, mada je moja trenutna boja kose malo tamnije od ove.

Farba dolazi u lijepoj tamno ružičastoj kutijici u kojoj se nalazi tubica sa 60 ml boje što je bilo i više nego dovoljno za moju izuzetno gustu kosu srednje dužine. Na Instagramu ste već mogli propratiti ovaj moj “poduhvat” s obzirom da sam objavila da želim promijeniti farbu i probati nešto novo. Preporuka za Subrina Spectra liniju se pojavila u pravi čast i ja sam se 7 dana prije odlaska u Lisabon ofarbala. Radili smo cijelu dužinu i još isti dan sam shvatila da sam jako zadovoljna rezultatom. Ali nisam željela odmah napisati post jer od jedne ovakve farbe očekujem i postojanost a za to je ipak trebalo da prođe malo više vremena.

I evo, danas je tačno 25 dana od kako sam se ofarbala,  u međuvremenu sam kosu oprala najmanje 6-7 puta (što kući, što kod frizera) i mogu vam reći da se boja nije isprala ni 1%. To su primjetili svi u mom okruženju.

Osim toga, ova farba i SJAJNO prekriva sijede. Tu nema nikakve dileme. Dvije glavne stavke na popisu najbitnijih kriterijuma su dobile najviše ocjene.

Spektar nijansi koji je ovaj put ponudila Subrina je zaista odličan, od ukupno 28 koliko je ponudi, sigurno ćete izabrati nešto za sebe. Samo u sekciji BROWN, koja je moj prvi izbor, imate 8 nijansi. Ovdje vam ostavljam i direktan LINK ka njihovoj web stranici gdje imate kompletan pregled svih nijansi gdje vam je takođe navedeno kakvoj kosi je namjenjena koja boja i kako se koristi pa ćete u skladu sa svojim očekivanjima i izabrati boju sa kojom možete postići apsolutno sve što želite.


DSC_0238

DSC_0244

BeFunky-collage

  • Ovaj put sam koristila sam tehniku klasičnog farbanja koja u principu kaže sljedeće:
    3%  razvijač za farbanje kose u istom tonu ili nešto tamnijem,
    6%  za posvjetljivanje za 1 do 2 tona,
    9%  za posvjetljivanje za 2 do 3 tona ili
    12%  za posvjetljivanje za 3 do 4 tone.

Omjer miješanja boje i razvijača je 1:1 (npr. 60 ml boje + 60 ml razvijača).

Ali pošto imam još jednu tubicu farbe, naredni put testiramo tzv. SOFT COLORATION tehniku i kombinujem  6-postotni i 3- postotni razvijač i to tako što je sa prvim idem na izrastak a za ostatak kose koristim drugi. To mi djeluje jako interesantno jer već dugo želim nešto slično postići ali se evo nisam usudila eksperimentisati “na prvu”. Sada kada znam da imam kvalitetan proizvod koji zaista radi posao, sigurno da bih naredni put išla korak dalje.

Javljam vam utiske svakako. A javite i vi meni ukoliko probate Subrina SPECTRA farbe za kosu. Sigurna sam da ćete biti zadovoljne kvalitetom, ovo su proizvodi za profesionalnu upotrebu i sa njima nema greške.

DSC_0247

DSC_0243

DSC_0236

DSC_0240

Koja farba je vaš trenutni izbor?

Jeste li zadovoljne rezultatima koje dobijate?Objavite komentar