MAX FACTOR Radiant Lift tečni puder (recenzija)

November 18, 2019

DSC_0220

Danas pričamo o Max Factor Radiant Lift tečnom puderu za koji sam recenziju namjeravala napisati još davno ali mi se nikako nije dalo da ga probam sve dok prije par mjeseci do mene nije došla i druga bočica ovog pudera. Shvatila sam da je to definitivno znak da je krajnje vrijeme za testiranje i pisanje blog posta.

Moram priznati da je ovaj novitet poprilično uzdrmao influensersku zajednicu i da se baš puno i dugo pričalo o Radiant Lift-u.  A evo kako situacija izgleda sa mog aspekta, nakon što sam potrošila cijelu jednu bočicu.

DSC_0178

Puder dolazi u divnoj staklenoj bočici sa pumpicom i detaljima u boji zlata koji su zaštitini znak Max Factor-a i na koje smo navikli. Radi se izuzetno kvalitetnoj ambalaži koja omogućava jednostavno i precizno doziranje proizvoda. Dvije pumpice pudera su potrebne za cijelo lice, ukoliko ga nanosite beauty blenderom kao i ja, ako ste pak ljubitelj četkice, onda i manje.

Da vidimo šta kaže Max Factor?

Dugotrajna pokrivenosti i luksuzna formula koja je obogaćena hijaluronskom kiselinom, osmišljenom kako bi efikasno doprinijela hidrataciji kože. Infuzija mikro-bisera klizi po koži i smanjuje pojavu sitnih bora a  SPF 30 pomaže u sprečavanju znakova starenja i oštećenja kože. Ovaj multitasking proizvod je definitivni must-have namjenjen ženama koje žele postići prirodno blistavu i besprijekornu kožu sa efektom koji traje.

Puder ima jako lijepu teksturu i na prvi pogled je prilično gust ali u dodiru sa prstima i toplinom kože postaje tečan te se jako lijepo blenda. U sebi ima sitne zlatne čestice koje su izuzetno vidljive u bočice ali na licu nisu uopšte. Čak ćete se zapitati gdje su nestale ali se one predivno stope sa kože i daju taj lagani blistavi efekat koji je fantastičan, pa čak i na mojoj mješovitoj koži. Ista stvar me plašila i kod Loreal True Match pudera, samo što je ovdje situacija još suptilnija.

DSC_0206

DSC_0209

Završnica je blistava, nikako sjajna, i zapravo mi se jako sviđa kako ovaj proizvod izgleda na dnevnoj svjetlosti.  Puder se ne suši brzo ali ukoliko ga kao i ja setujete sa puderom u prahu, on se matira i doslovno “zaključa” ispod što vam garantuje cjelodnevnu trajnost. Kao i većina Max Factor pudera, i ovaj je izuzetno postojan na koži, zaista odlično izgleda satima i ne pomjera se čak i kada par puta u toku dana pokupim višak sebuma sa čela ili nosa.

Max Factor Radiant Lift ima srednju do potpune prekrivne moći i to bez ikakvih problema, nema potrebe da ga nadograđujete, samo da potrebama prilagodite alat sa kojim ga nanosite. Ono što je bitno istaći je činjenica da se ovaj puder ne uvlači u sitne linije i bore  da “ne hvata” za suve dijelove kože pa je jasno da će odgovarati i malo starijim damama za koje ionako ponuda pudera u drogerijama ako loša.

Puder je na našem tržištu dostupan u 6 nijansi a ja sam koristila -55 Golden Natural.

Da rezimiramo…

Zaista jedna kvalitetna, izdržljiva hidratantna formula koja će najviše dati suvoj i normalnoj koži. Pa čak i mješovitoj kakva je moja, uz dobro setovanje i pripremu kože postojanost će biti fantastična. Ovaj puder izgleda savršeno na licu bez obzira na to koliko godina imate!!!

Opet, ukoliko imate izuzetno problematičnu i/ili masnu kožu možda nećete biti zadovoljni efektom, Max Factor Radiant Lift jednostavno nije namjenjen vama.

Inače, jako volim i njihov Facefinity All day Flawless 3u1 koji često spominjem i čija recenzija je jedna od najčitanijih na blogu pa ukoliko ste slučajno propustile taj tekst ostavljam vam link OVDJE.

DSC_0201

DSC_0196

DSC_0184

Jeste li probale Radian Lift tečni puder?
Kakvi su utisci?Objavite komentar