DABUR Vatika Naturals šampon za kosu- Divlji kaktus

October 26, 2019

DSC_0017

Slaba sam na šampone za kosu i osim što uživam u isprobanju noviteta, jako puno ih trošim jer je moja kosa gusta i uglavnom prilično duga. Osim toga, često se farbam i imam prilično zahtjevu kombinaciju izuzetno masnog vlasišta i suvih krajeva. Kada na to dodate kovrdže, situacija se dodatno komplikuje. :-)

Zato mi je drago da sam donijela odluku da u narednih 12 mjeseci ne eksperimentišem toliko sa različitim brendovima i da se prepustim rukama samo jednog, u koji već imam dosta povjerenja. U pitanju je Dabur, brend koji je nastao još 1884. godine u jednoj malo apoteci sa ciljem pružanja zdravstvenih usluga po pristupačnoj cijeni a danas je lider u svijetu u proizvodnji ayurvedskih i prirodnih proizvoda. Dabur već 125 godina pomaže ljudima da dobiju najbolje od prirode, uvijek nastoji oduševiti svoje klijente i ponuditi im prirodna i cjenovno prihvatljiva rješenja za njihove potrebe. Najbitnije u cijeloj priči je to da su pored globalnog širenja i rasta, zadržali pažnju na kvalitetu i prva su firma s ayurvedskim proizvodima koja je dobila ISO 9002 certifikat.

Njihova se ukupna ponuda od preko 1000 proizvoda za kosu, kožu, oralnu i zdravstvenu njegu prodaje u više od 60 zemalja i 5 kontinenata a mi ćemo zajedno, malo po malo, otkrivati taj široki asortiman i testirati proizvode.

Dabur proizvodi za kosu dolaze u vidu šampona, maski/pakovanja i ulja za kosu. Jedan od njihovih najpoznatijih proizvoda je Dabur Amla zlatno ulje o kojem sam vam već prisala (link za tu recenziju vam ostavljam OVDJE). Ovaj proizvod kao i Vatika ulje i dalje koristim u svojoj rutini njege kose.

Danas otvaram serijal postova o Dabur šamponima i odličila sam da krenemo sa verzijom koja u sebi sadrži ekstrakt divljeg kaktusa. Kako mi jedna bočica traje otprilike 25-30 dana odlučila sam vam svaki mjesec predstaviti po jedan šampon.


DSC_0026

DSC_0030

DSC_0021

Dabur Nauturals Anti breakage Shampoo je obogaćen prirodnim sastojcima kaktusa, bijelog luka i gargera koji jačaju i njeguju vlasište i kosu od korijena do vrhova te su idealni za sprečavanje lomljenja i opadanja slabe kose pružajući savršeno rješenje za suhu, oštećenu kosu.

Kaktus je poznat po sposobnosti za skladištenje i zdržavanje vode a bez problema preživljava čak i najviše temperature pa vrlo lako sve benefite koji s njim dolaze,  možemo prenijeti i na vlastitu kožu i kosu. Ulje dobijeno od kaktusa, osim što pruža vlagu, također smiruje upale, neugodan osjećaj na koži te joj daje sjaj. Ekstrakt kaktusa takođe može biti pravi booster sastojak za kosu i zato su proizvodi koji ga sadrže pravo blago. Otkriveno je da visok udio omega masnih kiselina u ulju kaktusa ima mnoge prednosti u sprečavanju gubitka kose i podsticanju rasta kose. S obzirom na to da kaktusi rastu na podneblju s niskom vlagom, ulje ima visoku koncentraciju vitamina B5 a upravo to ovoj biljci omogućava skladištenje vode na nevjerojatno dugo vrijeme. Ova osobina znači da je kaktus prirodno učinkovit ovlaživač koji nudi trajnu zaštitu slaboj kosi koja opada. Bijeli luk sprečava gubitak kose i podstiče vitalnost i rast nove. Već jako dugo se koristi za problem kod gubitka kose i vrlo je djelotvoran kod očuvanja rasta kose, pa čak i kod povećanja zdravlja vlasišta.

Šampon ima jako lijep, čak osvježavajuć miris koji se jedno određeno vrijeme zadržava na kosi. Spada u šampone prilične guste teksture ali nije potrebno pretjerivati sa količino jer odlično pjeni i dosta je jak. Kosa je nakon samo jednog šamponiranja savršeno čista. Ne isušuje i nisam zaista imala taj problem ali svakako da bih ga radije preporučila djevojkama sa masnom kosom.

Moram istaći i to da šampon u svom sastavu ima Sodium Laureth Sulphate (SLES) koji je na visokom drugom mjestu, odmah iza vode. Ne znam da li znate da je ovo jedan od najčešće korištenih sulfata i nije toliko poželjan u sastavu ali je svakako malo manje štetan od čuvenog SLS-a (Sodium Lauryl Sulphate). Meni ne smeta i ne izbjegavam upotrebu proizvoda koji ga sadrže ali svakako da vi imate pravo da mislite i radite drugačije.

Bočica je klasična, plastična ali prilično lijepa i kompaktna a krije zapreminu od 200ml.

Sve u svemu, prilično sam zadovoljna prvenstveno time što mi se kosa više ne mrsi i ne lomi toliko, a ambalaža je već prazna što je dovoljan znak da tu tvrdnju.


DSC_0028

Cijena: 11,55 KM

Dabur Nauturals Anti breakage Shampoo možete poručiti on line preko KANA MARKET web shopa a direktan link vam ostavljam OVDJE.

Javite mi utiske…

 

 Objavite komentar