LAVERA: DEO ROLL-ON (sve vrste)

October 18, 2019

DSC_0009

Lavera dezodoransi su izuzetno hvaljeni i sigurna sam da ste, kao i ja, bar jednom negdje pročitale neku preporuku i pohvalu na njihov račun. Ujedno, ovo je jedini Lavera proizvod za koji sam čula ranije i koji sam baš dugo željela probati. Drago mi je da je sada asortiman njihovih proizvoda u DM-u prilično širok pa mogu da uživam u isprobavanju i testiranju do mile volje.

Znate da rijetko koristim klasične dezodoranse i da sam se još davno navikla na njihovu prirodnu altenativu ali naravno da nisu ni svi prirodni dezodoransi dovoljno dobri tj. ne rade svi posao kakav od njih očekujem. Moji dani su izuzetno dinamični, stresni, nekada pretrpani sastancima i gomilom obaveza oko djece i zaista je teško pronaći potpuno prirodnu zaštitu koja vas neće izdati nakon par sati. Ali nije nemoguće, samo im morate dati priliku.

DSC_0010

Već smo se upoznali sa Laverom ali ću naglasiti i ovdje da je ova potpuno prirodna, sertifikovana njemačka kozmetika koja je kod nas dostupna samo u DM-u.U ponudi su tri različite verzije roll-on dezodoransa (Deo Roll-on Invisible, Deo roll-on limun i verbena i  Basis Sensitiv Deo Roll-On) i danas vam ih predstavljam sve jer sam ih testirala, jedan po jedan, protekla dva mjeseca.

  • Deo Roll-on Invisible

Iz kompanije Lavera kažu da Invisible dezodorans pouzdano štiti od neugodnih mirisa 24 sata i obavija osjetila svojim nježnim mirisom. Po čemu je poseban:

  • u svom sastavu ima ekstrakt bisera i
  • ne ostavlja tragove na odjeći.

Ovo je prvi dezodorans koji sam probala i dosta dugo sam ga zapravo i koristila. Rekla bih da spada u kategoriju “jačih” kada su prirodni dezodoransi u pitanju jer zaista sjajno neutrališe neprijatne mirise. Jedino što mi nedostaje je to što se sam miris proizvoda ne zadržava dugo na koži. Sve ostalo je bilo zaista u redu i namjeravam mu se vratiti i potrošiti ga do kraja!

  • Deo roll-on limun i verbena

Iz Lavere kažu da ovaj veganski dezodorans osigurava dugotrajan maksimum svježine, energije i zaštite od neugodnih mirisa. Njegova efikasna receptura sa zelenim čajem kao i organskim ekstraktom limuna i verbene ima osvježavajući i zaštitni učinak.

Sada vam je vjerovatno jasno da je ovo ono što sam zapravo i tražila. Znate moju strast prema verbeni, obožavam tu biljku i njen miris. Ovaj roll-on je moj favorit. Odlična zaštita u kombinaciji sa svježim, dugotrajanim mirisom koji traje baš dugo.


DSC_0017

DSC_0023

DSC_0022

  • Basis Sensitiv Deo Roll-On

Osjetljiva koža treba izuzetno blagu njegu, pa je ovaj nježni dezodorans iz LAVERE posebno dobar za osjetljive tipove kože. Ovo je vrlo prirodan proizvod, bez alkohola ili aluminijevih soli i sa svojim sastojcima štiti kožu 24 sata od neugodnih mirisa. Uz to daje divan osjećaj čistoće i svježine.

Basis Sensitiv ima najnježniju formulaciju i jako je lag prema koži. Ja nemam osjetljivu kožu i već sam napomenula da trebam malo jaču zaštitu tokom dana pa bih ipak prednost opet dana verziji sa verbenom i liminom. Ali ukoliko nemate previše problema sa znojenjem i tražite sastav koji vam neće iritirati kožu, ova verzija će biti idealna za vas. Takođe, ovo je idealan prvi dezodorans za klince u (pred)tinejdžerskoj dobi. Preporuka za sve mame koje ne znaju odakle da krenu i šta da ponude svojoj djeci.

Svi Lavera dezodoranski dolaze u kvalitetnim, plastičnim ambalažama sa čepovima u različitim pastelnim bojama. Jednostavno i  dosta dobro rješenje. Dezodorans ne curi iz bočice prilikom upotrebe kao ni prilikom nošenja u torbi/koferu/neseseru i zaista mogu reći da sam jako zadovoljna ambalažom.

DSC_0025

DSC_0013

Da malo protumačimo i sastav…

Nаime, primjetićete da nije isti sastav kod sve tri verzije ali im je zajedničko to da ni jedna nema aluminijumove soli. Takođe, na popisu sastojaka kod verzija Sensitiv i Limun i verbena nema alkohola, dok ga Invisible ima u svom sastavu i to na drugom mjestu. Vrlo je bitno da znate da sertifikovana prirodna kozmetika kao što je Lavera ne dodaje alkohol kao jedan od sastojaka, nego se on koristi u samom procesu dobivanja ekstrakata iz biljaka. Njegova prisutno je nužna u tom slučaju jer on, pomiješan s vodom, predstavlja otapalo pomoću kojeg je jedino moguće dobiti neke ekstrakte iz biljaka ( kada nisu topivi u vodi ili u ulju). Takođe, postotak alkohola je uvijek najviše 12% te nikada neće na bilo koji način oštetiti kožu ili je isušiti te je iz tog razloga potpuno bezbjedan za upotrebu.

Sjajni proizvodi i prilično različiti ali generalno rade jako dobar posao. Imate moju preporuku za Lavera dezodoranse!!!

DSC_0006

DSC_0029

Koristite i prirodne dezodoranse?

Sve preporuke za Laveru, morate probati bar jedan. Bićete zadovoljne sigurno!Objavite komentar