AVON: Power Stay 24hour tečni puder (sve nijanse)

October 10, 2019

DSC_0039

Avon je prošlog mjeseca na tržište plasirao dva noviteta i od tada su oni glavna tema među ljubiteljima šminke i kozmetike. Radi se o Power Stay tečnim puderima i tečnim ruževima a na moju adresu su stigle sve nijanse i jednog i drugog proizvoda i jedva sam čekala da vam napišem post i prenesem utiske. Ukoliko me pratite i na društvenim mrežama, mogle sve već vidjeti cjelodnevno testiranje ovih proizvoda a možda i izvući zaključke o tome kakvo je moje mišljenje.

Danas pričamo o Power Stay 24 hour Foundation, tečnom puderu koji proizvođač opisuje na slijedeći način:
• Izgleda svježe i do 24 sata bez obzira na vrućinu i vlažnost vazduha.
• Bez razmazivanja i bez ostavljanja tragova.
• Lagana prozračna formula za ugodan osjećaj na koži i prirodan izgled.
• Postojan mat efekat i srednja do potpuna prekrivenost.

Može li bolje od ovoga? Pa teško…

Ali da vidimo kako zapravo stvari stoje (na mojoj mješovitoj koži). :-)

DSC_0120

Avon Power Stay 24 hour Foundation dolazi u čak 15 nijansi što je i više nego dovoljno, morate priznati. U toliko siromašnoj tzv. “drogerijskoj” ponudi, Avon je zaista napravio pravu revoluciju. Odličan izbor svjetlijih nijansi prije svega a nakon toga i sjajna ponuda toplih i hladnih tonova i jedna izuzetno tamna nijansa, pogodna za miješanje (tako da će i najzahtjevniji sigurno naći nešto što im odgovara). Osim toga, možete ići na sigurnu varijantu pa poručiti par testera nekih nijansi za koje mislite da vam mogu odgovaraju pa onda izabrati baš onu koju ćete kupiti u full size pakovanju ( cijena testera je 0,50KM).

Pudere ću vam predstaviti u grupama, po pet. I moram naglasiti da svaka nijansa oma ODLIČAN naziv, to znači da već osnovu toga možete otprilike zaključiti da li će vam puder odgovarati ili ne.

Ali prvo i osnovno je da znate svoj podton.

U pravilu postoje tri osnovna podtona kože: topli, hladni i neutralni podton.

I vrlo je jednostavno odrediti kojem od ova tri pripadate. I to na osnovu boje vena. Ako su zelene, onda imate topli podton. Ako djeluju više plavo ili ljubičasto vaš podton je hladan. Ako pak izgledaju plavo-zelenkasto, onda imate neutralni podton. Kažu i da, ako vam najbolje stoji srebrni nakit vjerojatno imate hladni podton, dok zlatni nakit bolje stoji osobama s toplim podtonom. Takođe, ako ste osoba koja brzo pocrni i čija koža ne gori tako lako na suncu, veća je vjerojatnost da ste topli podton, u suprotnom ste hladni.

Topli tonovi izgledaju ljepše sa podlogama koje imaju žuto ili narandžasto u sebi (to su nijanse golden, tan, beige, caramel), hladniji sa podlogama koje su pomalo ružičaste (rose, porcelain) dok neutralnima najbolje odgovaraju žućkaste podloge (nude, ivory ili buff).

Ako ne možete sa sigurnošću odrediti svoj podton, najbolje je uzeti neutralni puder.

2

1

Na fotografiji iznad (sa lijeva na desno) vidite PORCELAIN, LIGHT IVORY, WARM IVORY, LIGHT NUDE, NUDE.

Ovo su nijanse koje će odgovarati većini djevojaka sa našeg područja. Znači mahom hladne i neutralne a prilično svijetle nijanse. Svi smo negdje ovdje u ovoj grupi, naročito zimi. Ja imam još uvijek prilično dosta boje pa se nisam pronašla ovdje, ali budem uskoro, sigurno. :-)

4

3

Na fotografiji iznad (sa lijeva na desno) vidite IVORY, SHELL, COOL BEIGE, CREAMY NATURAL i LIGHT BEIGE.

Ova petorka je zbirka srednje tamnih nijansi sa ružičastim i žutim podtonovima i ovdje se krije moja trenutna nijansa. To je Light Beige. Ja sam i inače uvijek u rasponu bež nijansi, samo variram od srednje svijetle do jako tamne. I da, ovaj dio ruke na kojoj vidite swatch-eve je uvijek 2-3 nijanse svjetliji od lica.

6

5

Na fotografiji iznad (sa lijeva na desno) vidite NATURAL BEIGE, SUN BEIGE, MEDIUM BEIGE, NATURAL TAN i DESERT BEIGE. Ovo su prilično  tamne tople nijanse.

A sada da vidimo karakteristike pudera.

Prvo ću pošteno nahvaliti ambalažu Power Stay 24 hour tečnog pudera, jer je odlična. Sjajan kvalitet u vidu masivne poluprozirne staklene bočice sa pumpicom na vrhu. I sve to zajedno vam dolazi još upakovano u jednostavnu crnu kartonsku ambalažu. Sjajan posao Avon. Sjajan!

Što se same formule tiče, on je jako lijepa, prilično tečna i lagano se razmazuje i nanosi. Puder sam nanosila isključivo beauty blender-om, pa imajte i tu informaciju u vidu. Jednostavno, to je efekat koji mi najviše prija. Nije full coverage, i teško može biti, ali izvučem neko srednje prekrivanje bez problema. Meni su u tom slučaju potrebne tri pumpice Power Stay 24 hour pudera za cijelo lice, to je recimo malo veća količina nego inače.

Puder se ne suši brzo na licu i zaista imate pristojnu količinu vremena da ga lijepo razmažete i utrljate, ali onda, nakon što se u potpunosti osuši, on ne mrda i ostavlja potpuni mat finiš. Ukoliko imate suvu i normalnu kožu, obavezno nanesite lijep blistavi prajmer koji će ujedno imati i hidrirajuću ulogu kako biste onda finiš prilagodili svom tipu kože. Odlična formula, kompaktna i dovoljno lagana na koži.

power stay

power stay

Postojanost je prosječna i na mojoj izuzetno masnoj T zoni se zadrži nekih 6-7 sati s tim da par sati nakon nanošenja moram pokupiti višak sebuma i matirati kožu ponovo a već pred kraj radnog vremena (oko 15-16 h) primjetim da mi je puder lagano nestaje sa najkritičnijih dijelova a to su nos i čelo. Takođe sam primjetila da je puder najslabije postojan na svim ispupčenjima na koži, bilo da su to bubuljice, mladeži ili neki ožiljci, jako interesantno…

Ukoliko imate isti tip kože kao ja, veoma je bitno da ispod pudera imate matirajući prajmer i da cijelo lice setujete puderom u prahu. Takođe, uvijek na najkritičnije dijelove radije dodajte malo korektora, nego još jedan sloj pudera.

Što se tiče cijene, ona je skroz korektna, bočicu od 30 ml ćete platiti 13,90 KM (*trenutna kataloška cijena).

ZAKLJUČAK: Ovo je puder koji će odgovarati djevojkama koje nemaju previše masnu kožu jer je postojanost na takvom tipšu kože upitna. Takođe, koliko želite jaču prekrivnu moć i imate više epravilnosti, nemojte koristiti baeuty blender za nanošenje jer ete potrošiti preveliku količinu proizvoda a nećete dobiti efekat kakav trebate. Za sve ostale tipove kože i ostale alate za nanošenje, ovaj puder bi mogao biti prilično dobar.


DSC_0088

DSC_0061

DSC_0116

DSC_0013

DSC_0099

DSC_0040

 

Jeste li već probale neki od Power Stay 24 hour Foundation tečnih pudera?

Pišite mi utiske…Objavite komentar