TIANDE DD CUSHION Skin Tone Corrector (recenzija)

October 5, 2019

DSC_0028

Obožavam inovacije u svijetu makeup-a i na moju veliku sreću, skoro pa svakodneveno se susrećem sa novih, potpuno dugačijim stvarima koje se pojavljuju na tržištu. Danas pričamo o jednom CUSHION proizvodu. Vjerujem da ste za ovaj pojam već čule, ali evo o čemu se radi…

Ovaj trend koji su prisvojile mnoge makeup kuće zapravo dolazi iz Koreje i vjerujem da vas to ni malo ne čudi. Zar ne? Tajna cushion proizvoda je u njihovoj kompaktnosti i praktičnosti. Mala mekana spužvica tj. jastučić natopljena je proizvodom koji se lako nanosi te se može nositi u torbici bez straha od prolijevanja. Ovi proizvodi najčešće imaju i dodanu vrijednost poput zaštitnog faktora ili hidratantnih sastojaka.

Djeluje zanimljivo, morate priznati.

Prvi Cushion proizvod koji sam probala dolazi iz asortimana brenda Tiande i radi se o DD Cushion korektivnoj kremi.

DSC_0039

Šta kaže Tiande?

Ovo je hidratantna krema, podloga i sredstvo sa UV zaštitom u jednom. Uz to, ne morate razmišljati o boji, jer se ona prilagođava boji našeg lica. Ne stvara efekat maske, hidrira je, sadrži aktivni hidratantni kompleks koji intenzivno vlaži kožu tokom cijelog dana. Korektivna DD Cushion krema ima antioksidativna svojstva i efikasno štiti od UV i UVA zraka. Zahvaljujući činjenici da ova mala kutija sadrži apsolutno sve što vam je potrebno u svakom trenutku, korektivna krema DD Cushion može biti vaš čarobni štapić. 

Apsolutno mi je savršena ova mala luksuzna kutijica koja odsjeća na one skupocjene proizvode koje su naše mame i bake pažljivo čuvale na svojim kozmetičkim stolićima. Odličan kvalitet ambalaže, savršen dizajn i praktičnost su ono što odlikuje  Tiande DD Cusion korektivnu kremu.

DSC_0058

DSC_0054

Kada otvorite kutijicu unutra vas čeka, osim naravno samog proizvoda, poseban spužvasti aplikator za nanošenje i kompaktno ogledalo, zahvaljujući kojem možete nanijeti proizvod  ili samo popraviti šminku bilo kada i bilo gdje.

Tiande DD Cusion korektivna krema se nanosi na čistu i toniranu kožu i to tako što uzmite spužvicu koja se nalazi u pakovanju i lagano pritisnite na kremu, na taj način dobićete optimalnu količinu proizvoda koja vam je potrebna. Nakon toga sužvicom utapkavate proizvod na kožu.

Teastirala sam ovaj proizvod na različite načine, nanosila sam ga preko prajmera i bez, koristila umjesto korektora i preko cijelog lica, umjesto tečnog pudera. Igrala sam se više od mjesec dana…

I znate šta, jako sam zadovoljna, zapravo oduševljena kako ovaj proizvod izgleda na licu, kako bluruje pravilnosti i popunjava pore. Najbolje izgleda kada se nanese samostalo, bez prajmera (samo preko hidratantna kreme). I zapravo mi nije žao, jer on zaista sam na koži izgleda božanstveno. Osim toga, jako je postojan, ne trebate ga setovati a ukoliko se ukaže potreba, možete tokom dana i dodati mrvicu proizvoda na određene dijelove lica ako želite.

I potpuno se mogu složiti sa svim stavkama iz opisa proizvoda koje su naveli na ambalaži osim jednog, sama boja se ipak ne prilagođava previše tenu, bar je kod mene to bio slučaj. Ipak, imajte to u vidu prilikom naručivanja.

DSC_0063

Najbitnije je da znate da ne oksidira i da NE ISTIČE sitne linije i bore. Bez problema ga mogu koristiti i starije dame. Samo izaberite nijansu koja bar približno odgovara vašem tenu, Tiande DD Cusion korektivna krema će sve ostalo napraviti umjesto vas. Ovaj proizvod mijenja puder, korektor i kremu sa SPF-om! Ma bez ikakvih problema. I da, masna T-zona mora da se setuje (ali to mi koje imamo problem sa pretjeranim lučenjem sebuma, znamo). :-)

DSC_0041

DSC_0049

Više informacija o svim proizvodima možete dobiti na IG stranici tiandebh.

***

Volite li ovakakv tip proizvoda?

A Tainde? Pišite ako ste probale nešto iz njihovog asortimana.

Ja se svaki put iznova oduševim.Objavite komentar