PUPA: EXTREME COVER tečni puder i korektor (recenzija)

August 12, 2019

DSC_0067

Pupa Extreme Cover tečni puder je novitet koji se na bh. tržištu pojavio prije par mjeseci. Radi se o interesantnoj tečnoj podlozi koja obećava apsolutno sve što meni odgovara pa je bilo vrlo izvjesno da će ovaj post brzo osvanuti na mom blogu.  Ali tema nije samo puder! Naime, već ranije sam imala i korektor u teglici iz iste linije pa će i on biti dio ove recenzije jer je i sam Extreme Cover koncept tako zamišljen.

DSC_0099

DSC_0098

Proizvođač kaže sljedeće:

“Extreme Cover tečni puder savršeno popravlja sve nesavršenosti lica. Lagana tekstura se stapa sa kožom, pokrivajući je tankim i elastičnim filmom, bez isticanja znakova starenja na licu i bez zapušavanja pora. Pruža blistav mat rezultat tako da koža izgleda sveže i odmorno. Formula najnovije generacije sadrži visoku koncentraciju pigmenata, što čini EXTREME COVER idealnim tečnim puderom za efikasno pokrivanje nepravilnosti, dishromije i tamnih fleka. Specijalne mikro čestice imaju efekat mekog fokusa i sadrže pigmente koji su naročito nježni prema koži.”

Ovaj puder dolazi u jednostavnoj plastičnoj tubici koja izgleda i funkcioniše ako lijepo s tim a bih ja uvijek voljela više vidjeti tečni puder u staklenoj ambalaži sa pumpicom, ali dobro… Kako se radi o srednje tečnoj teksturi dozaranje zna ti problem jer je prilično teško odrediti potrebnu količinu i vrlo je vjerovatno da ćete u početku istisnuti duplo više nego što vam treba.

Puder ima srednje jaku prekrivnu moć i vrlo lako se da nadograditi do potpune. U svakom slučaju prvi sloj koji nanosite mora biti izuzetno tanak a onda po potrebi možete nanijeti još jedan sloj ali ne na cijelo već samo na dijelove koji su posebno problematični. Ukoliko nanesete previše debeo sloj ili pokušate nadograditi prekrivanje na cijelom licu, puder više neće biti lagan i osjetićete ga tokom cijelog dana a to ne želite. U suštini, najbitnije je da nađete pravu mjeru i pravi alat a ja vijek predlažem Real Techniques spužvicu ili originalni Beauty blender.  Sa njima nema greške kada su ovakvi puderi u pitanju.

Extreme Cover tečni puder ima odličnu postojanost na koži i bez problema i popravki ostaje na licu 8-10 sati s tim da je T-zonu potrebno matirati par puta u medjuvremenu, što je naravno opet individialno ali recimo da je kod mene takav slučaj jer imam mješovitu kožu.

Puder ima polu mat finiš koji na koji koži djeluje jako lijepo. Jako mi se sviđa što nije potpuno mat a ima toliko dobro prekrivanje pa vam koža izgleda  svježe i blistavo, a sve što ne bi trebalo da se vidi je sakriveno.

Bitno je da znate i to da ovaj puder ne sadrži ulje, kao ni parabene i da je dermatološki testiran.

Puder ima lagani citrusno-cvjetni miris koji se ne zadržava dugo na koži.

Ukoliko imate normalnu, mješovitu i masnu kožu i tražite puder sa većom prekrivnom moći, slobodno probajte Pupa Extreme Cover tečni puder. Bićete jako zadovoljne!

Preporučena maloprodajna cijena pudera je 48,70 KM.

DSC_0076

DSC_0092

Pupa Milano Extreme Cover korektor u teglici je proizvod koji pripada istoj liniji i definitivno može poslužiti kao odličan saradnik u postizanju full coverage efekta.

DSC_0062

DSC_0085

Extreme Cover korektor ima veliku moć prekrivanja i kremastu teksturu koja se pod toplotom prstiju razmekšava. Prekriva sve veće nepravilnosti, tamne fleke, bubuljice, akne, pa čak i tetovaže.

Proizvod dolazi u kvalitetnoj staklenoj ambalaži sa crnim poklopcem i izdašnoj gramaži koja obezbjeđuje barem jednogodišnju zalihu proizvoda.

Iz kompanije Pupa kažu da idealna ravnoteža ulja i voskova u Extreme Cover korektoru  garantuje odlično prijanjanje i prijatan film koji dugo ostaje postojan na koži. I to je zaista tako!

Sjajan proizvod, rekla bih da je ovo najbolji korektor u teglici koji sam ikada probala. Što se tiče samog nanošenja, ja sam najzadovoljnija kako funkcioniše sa malom pufnastom četkicom i uvijek ga tako nanosim. Jedino ga nikada nisam koristila ga za područje ispod očiju (tu uvijek nanosim tečne korektore). To je jednostavno neka moja rutina koja mi odgovara i koju praktikujem već godinama.

Preporučena maloprodajna cijena korektora je 27,95 KM.

DSC_0058

Sjajna kombinacija koja garantuje potpunu prekrivnu moć!

Jeste li probale neki od ovih proizvoda?Objavite komentar