La Roche- Posay: ANTHELIOS linija za zaštitu kože od sunca (recenzija)

August 2, 2019

DSC_0131

Mjesecima spominjem ove predivne La Roche -Posay proizvode za zaštitu od sunca ali nikako da ih sve objedinim u jednom postu. Neke koristim već uveliko a neke sam čak i potrošila i zaista je vrijeme da vam napiše detaljne utiske i opišem svaki proizvod kako biste zaista znale da li bi vam neki od njih odgovarao.

Anthelios linija postoji već više od 30 godina a kao neko ko već deceniju pratiti i testira novitete svih dermokozmetičkih brendova na našem tržištu mogu vam reći da me La Roche Posay do sada nikada nije iznevjerio. A u  to sam se uvijerila prvi put kada se Dunja rodila i zaista vjerujem njihovim proizvodima za zaštitu dječije kože. A od jednog takvog ćemo i krenuti…

Kako generalno proizvodi za zaštitu od sunca postaju manje efikasni kada se nanose na mokru kožu, La Roche-Posay je uvidio  potrebu za otkrivanjem potpuno nove formule i strukture proizvoda te se vodio vizijom da proizvod zadovolji 4 osnovna kriterijuma: efikasnost, stabilnost, prozirnost i hidrofobnost.

Wet Skin tehnologija ujedinila je sve navedeno i ide korak dalje od osnovnog sistema filtera. Predstavljajući novi Anthelios XL gel za mokru kožu i Anthelios Dermo-Pediatrics gel-losion za mokru kožu, La Roche-Posay ponudio je efikasnu zaštitu od sunca za sve uzraste, čak i na mokroj koži!

Anthelios Dermo-Pediatrics gel-losion za mokru kožu SPF 50+

DSC_0133

Anthelios Dermo-Pediatrics gel-losion za mokru kožu je nevidljivi gel koji se u trenu upija i stvara hidrofobni film na koži koji odbija vodu a SPF zaštita se održava čak i nakon nanošenja na mokru kožu.

Proizvod sadrži vrlo visoku i fotostabilnu UVA/UVB zaštita širokog spektra. Naročito je interesantan podatak a je pojačana  zaštita protiv UVA zraka (stroža čak i od Europskih preporuka za proizvode za zaštitu od sunca).

Odlična, lagana ekstura omogućava brzo doziranje i efikasno nanošenje proizvoda bez masnih  ljepljivih tragova. Ovaj gel-losion  je izuzetno prijatan na koži i što je najbitnije, jako dobro je štiti. Već sam spominjala da Dunja ima alergiju na sunce a Anthelios Dermo-Pediatrics gel-losion je proizvod sa kojim to nismo ni osjetili ovo ljeto.

Anthelios Shaka fluid SPF50+

DSC_0141

ANTHELIOS SHAKA FLUID SPF50+ BEZ MIRISA je najviša UVA zaštita među Anthelios proizvodima dostupnim na našem tržištu. Njegov širok spektar zaštite štiti kožu od UVA i UVB zraka i sprečava oštećenja uzrokovana infracrvenim A zracima i zagađenjem.

Lagana tekstura izuzetno otporna na vodu, znoj i pijesak, čini ovaj proizvod idealan za svakodnevno nanošenje, bez obzira da li taj dan idete na plažu ili na posao pa ga koristite kao podlogu za šminku. Nije komedogen, lijepo se razmazuje i ostavlja lagani providan film a koži.

Naravno da uz sve to sjajno štiti kožu od sunca, koristila sam ga na godišnjeg odmoru, danima testirala i nakon toga i znate šta… Prezadovoljna sam! Sve preporuke ukoliko imate mješovitu ili masnu kožu ili ukoliko se puno znojite!

DSC_0176

Na blogu se još nalazi u recenzija za ANTHELIOS nevidljivi i osvježavajući sprej za lice koji sam sa uživanjem već potrošila pa ukoliko ste propustile taj tekst, ostavljam vam link OVDJE.


DSC_0143

 

Anthelios XL SPF 50+ Gel za mokru kožu

DSC_0158

Anthelios XL SPF 50+ gel za mokru kožu osigurava vrlo visoku zaštitu za lice i tijelo. Idealan je za sport ili aktivnosti u vodi jer je vodootporan i efikasan čak i na mokroj koži. Zahvaljujući Mexoryl XL filtru uz ostalih 6 filtara proizvod je posebno namijenjen koži koja je osjetljiva na sunce te nudi visoku efikasnost protiv UVB i UVA zraka u minimalističkoj formuli.

Ovaj proizvod za zaštitu kože od sunca sprječava netoleranciju na sunce (alergiju),  pojavu pigmentacijskih mrlja izazvanih suncem (trudnoća, fotoosjetljivost…) te štiti od preuranjenog starenja kože i dugotrajnog oštećenja ćelija.

Sama formula je izuzetno lijepa i  lagana i veoma komforna za upotrebu a uz to je i količina proizvoda veoma izdašna. Ovo je jednostavno proizvod koji će vam trajati cijelo ljeto.

Jako mi se sviđa i ambalaža svih proizvoda jer je jednostavna, prepoznatljiva i  dovoljno kvalitetna.

DSC_0152

DSC_0139

DSC_0148

DSC_0159

DSC_0172

Koji brend je dobio vaše povjerenje ove godine kada je zaštita kože od sunca u pitanju?

Jeste li probale neki od proizvoda o kojima sam vam danas pisala?

Pišite mi svoje utiske…Objavite komentar