REVLON COLORSTAY: OVERTIME LIPCOLOR (recenzija)

July 8, 2019

DSC_0190

Priču o novitetima iz Revlon-a smo počeli prošlog mjeseca kada sam vam predstavila REVLON COLORSTAY Exactify Liquid Liner i Brow Mousse. Link za taj post vam ostavljam OVDJE pa ukoliko ste ga slučajno propustile, pogledajte o čemu se radi.

Danas vam pišem o Revlon Overtime Lipcolor ruževima za usne koje sam testirala u proteklom periodu. Na raspolaganju sam imala četiri nijanse pa vam detaljnije pričam samo o njima. Radi se proizvodu koji dolazi u dvije cjeline, jednu čini tečni ruž a drugu sjaj za usne. Još par brendova ima u ponudi nešto ovako tako da vjerujem da vam je sam koncept proizvoda već poznat. Ali morate priznati da je bio i jako popularan i voljen sve dok čuveni mat tečni karmini nisu preuzeli njihovu slavu.

DSC_0220

DSC_0200

DSC_0212

Iz Revlon-a kažu da je Overtime Lipcolor dizajniran tako da bude na vašim usnama sve dok ga ne poželite ukloniti, što znači da bi trebao biti izuzetno dugotrajan i naravno, vodootporan.

Ambalaža Revlon Overtime Lipcolor ruževa je dosta kvalitetna, radi se o uskoj cjevastoj plastičnoj formi koja ne zauzima puno prostora u neseseru a dijelovi u kojima se nalazi proizvod su transparentni pa osim što vidite samu boju, možete uvijek znati koliko vam je proizvoda još ostalo na raspolaganju.

Sjaj za usne dolazi u nekoj klasičnoj formuli srednje gustine koja je minimalno ljepljiva na usnama. Prilično je ugodan čak i ako ga samog nanesete, što ja ponekad znam učiniti jer sam zaista poželjela taj efekat punih i sjajnih usana.

A sada ona druga, bitnija polovina. Tečni ruž! Testirala sam četiri nijanse koje nose nazive Bare Maximum, Always Sienna, Infinite Raspberry i Unlimited Mulberry. Ovim redom (sa lijeva na desno) ih vidite i na fotografiji ispod.

DSC_0208

Radi se o tečnoj formuli koja se sasvim dobro nanosi preciznim spužvastim aplikatorom ali nikako ne smijete pretjerivati sa količinom ruža. Jedan tanak sloj će u svakom slučaju biti dovoljan jer će se u suprotnom ruž skupljati u uglovima i na sredini usana i počeće se ljuštiti.

Kada nanesete boju, obavezno sačekajte 15-20 sekundi da se boja u potpunsti osuši i onda preko nanesite sjaj. Iako sam eksperimentisala sa više načina nanošenja, ovaj se pokazao kao najbolji.  Ali i najdugotrajniji. Sam tečni ruž (bez sjaja) nije postojan, puca na usnama i prilično je neugodan jer jako isušuje usne pa ga tako nemojte ni koristiti.

Kada završite sa nanošenjem Revlon Overtime Lipcolor ruža, možete da zaboravite da imate bilo šta na usnama naredna 3-4 sata. Nakon toga se ruž počinje blago skidati sa sredine i unutrašnjosti usana i to i ne bi bio problem da se ruž može nadograditi i popraviti u par sekindi. Ne, morate ga skinuti u potpunosti i nanijeti novi sloj ili ako ste u žurbi, jednostavno uz malo balzama za usne popraviti sam efekat.

Ostatke ruža sa usana na kraju dana ćete najlakše skinuti uljem jer će jedino ono najjefikasnije rastopiti formulu i kompletno je odstraniti sa usnana.

Sve u svemu, uz dobru hidrataciju usana veče ranije i malo truda i vremena koje morate uložiti da bi sve obavile kako treba, Revlon Overtime Lipcolor ruž je sasvim dobar izbor za neki izlazak ili poseban događaj. Nije moj svakodnevni izbor jer nisam ljubitelj vodotpornog makeup-a samo zato što mi je skidanje istog dugotrajan i zahtjevan posao. Sve ostalo je zaista ok. Ovo je jedan sasvim korektan proizvod na koji se možete osloniti.

DSC_0192

DSC_0228

DSC_0202

Koristite li tečne i klasične ruževe za usne? I koliko vam je bitna dugotrajnost?

Pišite mi svoje favorite.Objavite komentar