Nova avantura: Sa La Roche Posay -om na LOŠINJU

June 24, 2019

lošinj

Maj je bio sjajan a završen je fantastičnom posjetom hrvatskom ostrvu Lošinj na kojem je La Roche Posay organizovao Školu atopije i promociju proizvoda za zaštitu od sunca.

Ovog puta nisam išla sama i zbog toga sam bila jako uzbuđena jer mi je prvi put na jednom ovakvom putovanju društvo pravila moja Dunja. Neizmjerno sam zahvalna cijelom LRP timu i u BiH i Hrvatskoj, prije svega na pozivu ali i mogućnosti da povedemo klince i zajedno uživamo u odmoru i druženju.

Dunja i ja smo putovale avionom iz Sarajeva do Zagreba i nakon toga automobilom dalje preko Krka i Cresa do Lošinja. Nikada ranije nisam bila na ovim ostrvima ali znam da predivno hrvatsko primorje uvijek ima šta za ponuditi.

20190528_123157

20190527_190742

Lošinj je ostrvo na Kvarneru koje pripada administrativnoj jedinici Grad Mali Lošinj, odnosno dio je Primorsko-goranske županije.

U razgovoru sa divnim vozačima koji su nam obezbjedili ugodnu tročastovnu vožnju, saznala sam puno toga i stekla utisak da je život na ostrvu sjajan ali nije nimalo lak jer ipak imate ograničeno kretanje koje zavisi od mosta i/ili trajekta pa svaki korak morate pažljivo i dobro planirati. Naime, veza između Cresa i Lošinja je pokretni most koji je se u 9h i 17h zatvara na pola sata a veza između Krka i Cresa je trajekt koji opet ide po svom rasporedu vožnje a pritom su u sezoni i strahovite gužve.

Bez obzira na sve, put do Veli Lošinja iz BiH je bio dug ali ni malo naporan. Dunja i ja smo stigle oko 21h u nedjelju i smjestile se u Vilu Elisabeth gdje nas je već u sobi dočekala poslužena večera. Uživanje je počelo tog momenta a moj strah oko toga kako će proći tako dug put sa njom je pao u zaborav.

DSC_0071

20190528_101311

20190528_105855

La Roche Posay

Veli Lošinj

Ovaj prekrasni maleni gradić je 2008. godine proglašen najuređenijim mjestom na Jadranu. Zamislite to! Raznobojne fasade, uređena obala i sjajna klima su ono što prvo primjetite čim siđete do mora. Veli Lošinj je zapravo manji od Malog Lošinja (u kojem smo takođe bile dva dana kasnije), ali ranije nije bilo tako, već upravo suprotno, mada je naziv naravno ostao isti.

Ono što je zapravo najbitnije je činjenica da je ovo mjesto vazdušna banja i da se ovdje nalazi najpoznatije lječilište staro gotovo 130 godina koje inače ima ugovor sa HZZO-om za bolničko liječenje djece sa astmom i odraslih sa psorijatičnim artritisom. Rezultati o uspješnosti liječenja sa zvaničnog sajta Lječilišta pokazuju da ona iznosi između 71,36% i 89,07%. Zar to nije sjajno? Znači, LRP nas je doveo na izvor informacija.

Škola Atopije

Atopijski dermatitis je najčešća hronična bolest kože kod dece, a nastaje zbog složenog uzajamnog delovanja spoljašnjih i genetskih faktora. Tačan uzrok nije poznat a procjenjuje se da od ove bolesti danas boluje 10-15% djece.

Kao podrška djeci i roditeljima u ranom otkrivanju i liječenju ove bolesti, kompanija La Roche-Posay već pet godina zaredom organizuje Školu atopije u lječilištu Veli Lošinj u Hrvatskoj. Ovog puta je škola bila regionalnog karaktera i nas dvije, koje smo bile predstavnici BiH, smo imale tu čast da budemo dio sjajne ekipe koja je bila sastavljena od blogera i influensera iz cijelog regiona pa je tu bilo i predstavnika Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Uz stručnu pomoć specijaliste dermatologije i venerologije dobili smo odgovore na sva pitanja i imale izvrsnu edukaciji pa mi je izuzetno drago da vam sada i sama mogu pomoći oko izbora pravog LRP proizvoda i dati savjet i podršku.

20190527_101129

20190527_112446

20190527_114000

La Roche Posay

Linija Lipikar predstavlja dvedesetogodišnje iskustvo ovog brenda u njezi suhe i atopiji sklone kože. Ovo je izuzetno veliki problem kako za samu dječicu tako i za roditelje koji se možda ne znaju snaći i odreagovati na problem na najbolji mogući način, iako bi to sigurno željeli.

Naša borba sa AD je trajala tačno 14 mjeseci i mogu potvrditi da nije bilo lako uvijek biti dosljedan i uporan te izuzetno smiren naročito ako bolest krene već sa 4-5 mjeseci života kao što je bilo kod nas. Dijete je malo, zna biti izuzetnio razdražljivo, slabo spava jer koža zahvaćena dermatitisom zna biti izuzetno upaljena pa onda još i svrbi i stvara dodatnu nervozu. U tom periodu sam dosta čitala i učila, obilazila doktore i testirala različite proizvode i još tada sam se prvi put susrela sa Lipikar proizvodima.

Kako je ovo zaista obimna temu, detaljna recenzija cijele linije će ići posebno, želim tu temu detaljno obraditi.

20190527_212145

Dunja i Stela

Ove dvije sjajne mlade dame su iznijele cijelu priču, od organizacije do prezentacije proizvoda. Najviše od svega cijenim rad i posvećenost i jako volim da vidim da neko uživa u onome što rade a njih dvije su bile najbolji primjer za to. Klinci su uživali u svojim aktivnostima, igri, plivanju, vožnji podmornicom. Za moju Dunju je ovo bilo sjajno iskustvo, uključujući naravno i činjenicu da je doživjela i prvi let avionom i sjajno predavanje u Centru za edukaciju o moru – Plavi svijet gdje su nam pričali o ugroženim morskim vrstava poput delfina i kornjača a Dunja je još i uživala u multimedijalnoj prezentaciji o životu u moru. Nezaboravno, priznaćete…

Hvala La Roche Posay, bilo nam je fantastično!

20190528_191429

20190528_123032

lošinj

lošinj

Nadam se da ste uživale u tekstu…

Mi svakako jesmo na ovom putovanju.2 komentara

Objavite komentar