TIANDE: NATURAL VEIL Kristalni dezodorans

June 17, 2019

Tiande

Znate već sigurno da nisam ljubitelj onih klasičnih, komercijalnih dezodoransa i da ih izbjegavam, bilo o kojoj vrsti da se radi. Smatram da su štetni, uglavnom imaju loš sastav i na dugoročnom nivou mogu izazvati nesagledive posljedice po pitanju zdravlja. Ali naravno da nisam uvijek ovako razmišljala pa vas potpuno razumijem ako sada mislite da niste za to, da se možda previše znojite i da niste sigurno da li ćete se navići. Bitno je samo da organizmu date vrijeme, potrebne su najmanje tri sedmice da koža odreaguje na pravi način (bilo koji proizvod da koristite ili uvodite u rutinu).

Bitno je da znate da vam promjena nekih banalnih navika u životu, kao što je izbor dezodoransa,  doslovno može sačuvati “glavu na ramenima”.

Prije 3 godine sam prvi put kupila 100% prirodni dezodorans i od tada, uglavnom takve samo i koristim. Kristal je nešto o čemu sam mnogo čitala ranije ali sam ga počela koristi tek početkom ove godine. Od tada testiram TIANDE NATURAL VEIL Kristalni dezodorans.

Tiande

Natural Veil je 100% prirodan proizvod. Napravljen je od alunita, minerala vulkanskog podrijetla koji je otkriven na sjeveru Italije. Njegove naslage formiraju se u gornjim slojevima tla pod uticajem visokih temperatura  a ljekovita svojstva ovog minerala poznata su od davnina iako je službeno prvi put upotrebljen tek 1824. godine u talijanskoj pokrajini Lazio.

Alunit je snažan prirodni antiseptik koji ima jak antibakterijski učinak (kažu i do 100 puta jači od alkohola). Zahvaljujući svojim svojstvima volumeni znojnih centara znatno se smanjuju, što dovodi do smanjenja znojenja. Istovremeno, on djeluje tako što sprečava razvoj bakterija koje uzrokuju neugodan miris. I ono najbitnije,  sve se dešava na površini kože, ništa ne prodire u ćelije tijela.

Jedna od najvrednijih osobina alunita je to što je hipoalergen, mogu ga koristiti čak i trudnice, astmatičari i osobe koje imaju alergije na sastojke koje sadrže klasični dezodoransi.

Toande Natural Veil koristim dva do tri puta dnevno jer ne postoji ograničenje kada je upotreba u pitanju, možete ga koristiti kada i koliko puta želite samo je da bitno da je površina na koju ga nanosite uvijek čista. On ne ostavlja tragove na odjeći pa je izuzetno komforan za upotrebu jer ga možete nanijete i kada žurite i želite se obući iste sekunde.

Idealno je sredstvo kako za muškarce tako i za žene jer ne sadrži čestice koje zatvaraju pore znojnih žlezda i zato ne narušava prirodnu funkciju kože. Kažu i da traje od jedne do čak dvije godine pa je i veoma ekonomičan. Znači da se investicija itekako isplati (ako uzmemo neki prosjek da vam jedan dezodorans traje 18 mjeseci, to znači da je vaš mjesečni izdatak zapravo samo 2,43 KM)! Sjajno, zar ne?

Tiande

Tiande

A sada da vam malo bliže objasnim i neke druge namjene, ovo nije samo “običan” dezodorans, Tiande Natural Veil vam može pomoći u još nekim situacijama.

DEJSTVA:

  • uklanja neprijatne mirise (iz usta, pazuha, ruku, nogu) bez izazivanja alergijskih reakcija
  • uništava bakterije koje izazivaju neprijatan miris i pruža sigurnu zaštitu a da istovremeno ne ostavlja tragove na odjeći
  • štiti od oboljenja znojnih i lojnih žlezda
  • sprečava upalne procese kože (akne i crvenilo), sluzokože (gastritis, trovanje hranom, dijareja, upala grla, afte,) kao i pojavu herpesa i kandide
  • efikasan je protiv ujeda insekata, opekotina, ogrebotina, manjih posekotina, i pomaže kod infekcija usne duplje
  • trenutno zaustavlja krvarenje tokom povrede.

PRIMJENA:

  1. Kao dezodorans – pokvasiti čistu kožu (zone podložne znojenju) i namazati je kristalom.
  2. Za dezinfekciju kože – mokru kožu tretirati kristalom ili ispirati rastvorom kristala.
  3. Protiv bakterijsko-upalnih procesa u organizmu (gastritis, trovanje hranom, dijareja, menstrualni bol, upala grla, afte, ranice i dr.) – napraviti rastvor – u pola čaše vode zaroniti do pola kristal i njime 10-15 puta promešati vodu. Rastvor obogaćen kristalom (pola čaše) piti 2 puta dnevno 3-6 nedelja.

Morate znati da je alunit zapravo vrlo mekan i krt mineral koji se lako može slomiti ako se recimo ispusti i padne na pod ili nešto slučno. Budite pažljivi.

Tiande

Tiande

Tiande

Tiande

Kakve dezodoranse vi koriste?

Jeste li čule ranije za Tiande Natural Veil kristalni dezodorans?

***

Više informacija o svim proizvodima možete dobiti na IG stranici tiandebh.2 komentara

  1. Koristim Balea kristal, valjda je to isto. Mislim isto izgleda haha i preeeezadovoljna sam 😍 uz njega kombinujem CD roll on, i odlican je.. Bez stetnih supstanci ☝️

Objavite komentar