DERMACOL: MATT CONTROL MAKEUP PRIMER & GOLD ANTI-WRINKLE BASE

June 14, 2019

DSC_0002

Često vam spomenem kako su baze proizvod koji najduže testiram. Postoji više razloga to… Jedan je taj da sam veoma zahtjevna, često tražim i previše, drugi se odnosi na moju mješovitu kožu kojoj ne odgovara baš sve, naročito u nekim ludim periodima kada mijenjam tečne pudere ili uvodim novu rutinu. I zadnje, ne funkcioniše svaka baza sa svakim puderom, treba naći dobru kombinaciju i pogoditi pravu mjeru proizvoda.

Pisala sam vam o Dermacol tečnom puder OVDJE mada sam sigurna da znate već dosta o tom njihovom kultnom proizvodu od koga je sve i krenulo. Radi se o puderu koji ima izrazito visoku prekrivnu moć i koji nije baš za svaki dan… Čekirajte i taj post obavezno, ukoliko vas interesuje više detalja.

Danas vam donosim svoje utiske o dva Dermacol prajmera koja sam testirala pa sigurno 3 mjeseca.

Dermacol Matt Control Makeup Base

DSC_0014

Dermacol Matt Control Makeup Base dolazi u slatkoj ružičastoj tubici koja je baš zgodna za neseser i putovanje. Radi se o kvalitetnoj kompaktnoj ambalaži koja omogućava jednostavno i precizno doziranje proizvoda jer ima tanak dugački aplikator na vrhu.


DSC_0041

DSC_0032

Ovo je silikonski prajmer koji se pod prstima dobro ponaša jer ima malo kremastiju teksturu od klasičnih prajmera ove vrste. Jako lijepo zagladi koži i popuni one malo sitnije pore i linijice a na koži formira tanki film koji ne osjećate na licu.

Ukoliko imate problematičnu kožu sa izuzetno velikim porama, mislim da ovo nije proizvod za vas ali generalno morate znati da ni jedan prajmer ne može učiniti čudo. Dermacol je zaista dobar i ako imate mješovitu kožu i tražite lagano matiranje.

Dermacol Gold Anti- Wrinkle Base

DSC_0015

Dermacol Gold Anti- Wrinkle Base dolazi u finoj transparentnoj bočici sa pumpicom kroz koju odmah vidite divnu zlatnu boju prajmera. Ima gelastu teksturu i prilično je rijedak pa morate paziti prilikom istiskivanja proizvoda.

Ovo je proizvod koji je namjenjen djevojkama sa normalnom kožom lica koje žele lijepu blistavu bazu za svoj makeup.  Dermacol Gold Anti- Wrinkle Base daje onaj glow efekat pa će biti sjajan za sve vas koje imate sivkastu, umornu kožu kojoj treba malo svježine i sjaja. Doduše, svi imamo te dane pa ovu moju kategorizaciju ne morate shvatiti ozbiljno ali svakako mislim da izrazito suva i jako masna koža neće biti najsretnije sa ovom bazom. Preporučila bih ga starijim damama koje žele postojan makeup (vidjele ste ono anti-wrinkle u nazivu). :-)

Ovaj prajmer ostavlja kožu blago ljepljivom što je zaista odlična podloga za tečni puder jer se lakše nanosi i duže ostaje na mjestu.

DSC_0006

DSC_0022

Dermacol prajmere (kao i čuveni tečni puder) možete kupiti preko Instagram stranice profesionalni_puder_dermacol .

DSC_0028

DSC_0033

Jeste li probale neki Dermacol proizvod?

Pišite utiske…Objavite komentar