ECOMEDICO: Medna maska (pregled kompletnog asortimana)

May 31, 2019

DSC_0072

Ecomedico je bosanskohercegovački brend fokusiran na razvoj, proizvodnju i prodaju prirodnih, ekološki prihvatljivih proizvoda. Interesantan je zbog spoja modernog i tradicionalnog i to na način da strogo poštuje pravila HACCP sistema i Dobre proizvođačke prakse (DPP, GMP). Vjerujem da su vam ove kutijice poznate jer ste ih sigurno viđale na policama DM-a i u kampanjama koje promovišu kupovinu naših domaćih proizvoda.

Ecomedico asortiman obuhvata široku lepezu proizvoda svrstanih u nekoliko kategorija: med i medne mješavine, apiterapija, čajevi, tinkture, prirodna kozmetika i zdrava hrana. Mi smo osim proizvoda o kojima vam danas pišem, imali priliku probati i neke sjajne sirupe za imunitet i med.

Ecomedico Medne maske dolaze u lijepim staklenim ambalažama i kartonskim kutijama na kojima se nalaze sve informacije koje vam mogu zatrebati i to na našem i engleskom jeziku. Odličan dizajn, zaista lijep font, koncizne i jasne informacije, stvarno nemam zamjerku na cjelokupan izgled i dizajn ambalaže.

Same maske dolaze u količini od 50 ml i imaju sastav koji je 100% prirodan (med i proprolis su na samom vrhu popisa). Sve Ecomedico Medne maske su dostupne u DM- u po cijeni od 10,80 KM.

DSC_0031

DSC_0033

DSC_0042

Iako ću vam u ovom postu predstaviti kompletan asortiman Mednih maski koji se sastoji od 5 proizvoda, moram napomenuti da smo suprug i ja aktivno koristili dvije jer zaista nije imalo smisla otvoriti toliko sličinih proizvoda u isto vrijeme.

Medna maska za čišćenje lica je bila moj prvi izbor. Radi se o maski na bazi meda i propolisa sa dodatkom kurkume. Probala sam je doslovno  isti dan kada sam paket i dobila. Kažu da stimuliše regeneraciju ćelija, pospješuje sintezu kolagena te odstranjuje nečistoće iz dubine pora a meni to zaista i treba. Jako mi se sviđa tekstura, maska je doslovno kao med ali se lagano nanosi i razmazuje, naročito prstima. Iskreno, nisam se baš snašla sa malenom drvenom špatulicom koja se dobije zajedno za proizvodom, ali nema veze…

Medna maska protiv akni i bubuljica je takođe našla primjenu u našem domu. Iz Ecomedico-a kažu da uklanja akne, isušuje bubuljice i umanjuje bakterijske infekcije. Odlično umiri i nahrani kožu, sadrži cimet koji prilikom ispiranja radi sjajnu eksfolijaciju pa je koža nakon primjene jako mekana i nježna. Preporuka za ovu masku! Koža je nakon upotrebe kao san…

DSC_0016

DSC_0049

Medna maska protiv fleka i bora uklanja fleke i održava glatkoću kože dajući joj elastičnost. Koristi se u tretmanima protiv starenja kože te je namjenjena koži kojoj treba dubinska njega.

Medna maska protiv crvenila kože bi trebala da smani crvenilo kože te da efikasno djeluje u borbi protiv kožnih upala i mislim da je ovo isto jako interesantna maska koju bih mogla probati.

Medna maska za balansiranje tena izjednačava ten, uklanja ožiljke i smanjuje pigmentacijske promjene. Biće sjajna nakon ljeta ili nakon tretmana protiv akni i bubuljica.

Sve maske se koriste 3 do 5 puta sedmično i to na našin da ih nanosite na čistu i vlažnu koži i držite oko 20tak minuta. Nakon toga je potrebno lice temeljno isprati i nanijeti svoju uobičajenu kremu za njegu.

Iako aktivno koristim samo dvije maske, Mednu masku protiv akni i bubuljica i Mednu masku za čišćenje lica, koncept svih proizvoda je zapravo jako sličan, jer se radi o maskama koje imaju sjajan, izuzetno kvalitetan i potpuno jestiv sastav. Možete ih koristiti neograničeno dugo i još od ranog tinejdžerskog doba jer vam ne mogu vam izazvati nikakve neženje reakcije ili probleme na licu (ukoliko naravno niste alergični na med i medne prerađivine).

Iz Ecomedico-a kaže da su maske pripremljene od čistog pčelinjeg meda i ljekovitog bilja i da je njihova generalna karakteristika stumulacija prirodnih funkcija kože i čišćenje. Sjajno zar ne? Idealan odmor od gotovih maskica u maramica na koje smo navikli u zadnje vrijeme, prava oil school verzija.

DSC_0013

DSC_0057

DSC_0026

DSC_0035

DSC_0040

DSC_0001

DSC_0061

Ecomedico medne maske možete pronaću u svim DM poslovnicama širom BiH a kompletan asortiman možete pogledati i poručiti poreko web shop-a www.eco-medico.comEcomedico Instagram stranice.

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole autora.

 Objavite komentar