TIANDE GINSENG: Nourishing Shampoo & Hair Repair Balm

May 13, 2019

DSC_0125

I dalje sa velikim žarom i uzbuđenjem testiram TianDe proizvode i sada prvi put pišem o njihovoj liniji za njegu kose. Imala sam priliku da probam proizvode sa žen-šenom i to Nourishing Shampoo i Hair Repair Balm.

Preparati za negu kose TianDe napravljeni su od ekstrakata lekovitih biljaka i imaju snažno dejstvo na kosu i kožu glave, uz to štite kosu od isušivanja, lomljenja i UV zračenja.

Sigurno ste čule za žen-šen?

Ova lekovita biljka je rasprostranjena u istocnim i centralnim dijlovima Azije gdje je nazivaju čudotvornim korjenom. Žen-šen je drevna biljka a u ljudskoj prehrani i liječenju primjenjuje se više od 5000 godina. Biljka se bere u punoj zrelosti, a koren rano, prije cvjetanja ili nakon nakon završetka fiziološke funkcije nadzemnog dijela biljke. Budući da se razmnožava samo sjemenom, prođe od pet do sedam godina dok ne počne davati plodove.

Kineska medicina žen šen smatraja čudotvornim. Razne vrste ove biljke koje se danas mogu naci u širokoj prodaji, potiču iz Koreje, Kine, Amerike i Sibira, a sve su porijeklom iz porodice Araliacea. Cjelokupno iskustvo vezano uz ovu biljku govori da ona podstiče mentalnu i fizicku snagu i sposobnost, pa sveukupno blagotvorno djeluje na ljudski organizam, usporava proces starenja, čuva i vraća tjelesnu i mentalnu snagu. Takođe, normalizuje funkcije organizma poremećene usljed stresa.

Nourishing Shampoo with Ginseng Root / 450 ml

DSC_0144

Šta kaže TianDE?

Hranljivi šampon sa korjenom žen-šena je izrađen specijalno za stanovnike velikih gradova čija kosa je stalno izložena stresu i ima potrebu za dodatnom zaštitom i prehranjivanjem. Efikasno obnavlja strukturu kose. Žen-šen je najjači adaptogen koji efikasno povećava zaštitu kose od spoljašnjih faktora. Izuzetno visoki sastav ekstrakta žen-šena obezbeđuje ishranu kose, poboljšava aktivnost folikula, stimuliše imuni sistem kože glave, obnavlja strukturu kose, ubrzava rast i produžava životni ciklus kose. Idealna formula šampona dobro čisti kosu čineći je mekanom i fleksibilnom.

Šampon se preporučuje se za sve tipove kose i to u kombinaciji sa maskom, o kojoj ćemo kasnije. Ja sam šampon koristila standardno, posljednja dva mjeseca i to tako što nanesem malu količinu šampona na mokru kosu, utrljam, odmah isperem i onda ga nanesem ponovo ali ga dobro umasiram, min 2-3 minuta. Nakon toga kosa je izrazito čista, čak i moja gusta i jako masna kosa bude toliko lijepa i nježna na dodir. Zaista se osjeća ta snaga, ovo je jedan od najjačih šampona te vrste i definitivno je odličan izbor za nas sa izrazito masnim vlasištem.

Šampon ima gelastu teksturu i pilično je gust ali se lagano dozira i nanosi. Ima izrazito jak miris koji se dosta dugo zadržava na kosi. Ambalaža šampona je jako dobra, kvalitetna je i sve potrebne informacije se nalaze na poleđini samog pakovanja. Sigurno ste primjetile cijeli korjen žen-šena unutra (ja sam se najiskrenije šokirala kada sam prvi put vidjela proizvod) ali to je zaista sjajna stvar. Vi svojim očima vidite cijeli korjen žen-šena! Pa zar to nije sjajno?


DSC_0153

DSC_0166

 

GINSENG Hair Repair Balm / 500g

DSC_0133

Šta kaže TianDE?

balzam sa ekstraktom žen-šena štiti od dehidracije i UV zračenja, obnavlja strukturu kose, stimuliše rast, sprečava opadanje kose i pojavu peruti. Preporučuje se za oštećenu, obojenu i tretiranu kosu. Žen-šen je najjači adaptogen koji efikasno povećava zaštitu kose od spoljašnjih faktora. Izuzetno visoki sastav ekstrakta žen-šena obezbjeđuje ishranu kose, poboljšava aktivnost folikula, stimuliše imuni sistem kože glave, obnavlja strukturu kose, ubrzava rast i produžava životni ciklus kose.

Maska se koristi tako što se nanese ravnomjerno na čistu i vlažnu kosu uz masažu kože glave, ostavi da deluje 5 minuta i nakon toga obilno ispre vodom. Ja uvijek masku ostavim i malo duže od vremena koje je predviđeno i ne znam da li je to preporučljivo ali mojoj kosi izuzetno prija.

Ovo je jako dobra maska koja definitivno radi sjajnu stvar ako je koristite u kombinaciji sa šamponom. Ima odličnu, veoma bogatu teksturu i odmah se vidi da se radi o jako kvalitetnom proizvodu.

DSC_0135

DSC_0143

Više informacija o svim proizvodima možete dobiti na IG stranici tiandebh. Budite slobodni pisati i pitati sve što vas zanima, sigurna sam da ćete pronaći nešto za sebe. Ja još uvijek ne mogu dovoljno da nahvalim fantastične fito flastere uz pomoću kojih sam se konačno riješila bola u koljenu. Oni su moje najveće otkriće. Ali i kristalni dezodorans koji koristim mjesecima.

DSC_0163

Pogledaj još: Upoznajte Ruski brend TIANDE i Tiande Aticelulitne kreme (recenzija).

Jeste li već čule za Tiande?

Kakvi su vaši utisci?Objavite komentar