GLORIA: Linija za njegu tijela protiv celulita (recenzija)

May 8, 2019

DSC_0086

Sigurno ste do sada shvatili da jako volim naše domaće proizvode i da jako cijenim trud i rad naših ljudi ali sam posebno slaba na ovaj fantastični hercegovački brend. Prirodna kozmetika GLORIA je jedan vodećih proizvođača prirodnih proizvoda u BiH i zaista mi je jako drago što imam priliku da testiram sve ove predivne prepoizvode i da vam prenesem svoje iskustvo. Prethodni post je bio GRUPNA RECENZIJA proizvoda iz njihove SREBRNE linije pa vam ovdje ostavljam LINK tog posta ukoliko ste ga slučajno propustili.

A sada prelazimo na drugu, trenutno puno aktuelniju temu… Celulit! :-(

DSC_0064

Krajem februara sam počela sa upotrebom Gloria proizvoda za tijelo koji su namjenjeni borbi protiv celulita. Koristila sa Šećerni piling za tijelo jednom sedmično (možda i malo češće, jer znate da jako volim pilinge i da ih često koristim) i Anticelulitni maslac jednom (do dva puta) dnevno. Iskrena da budem, upotreba ovako masnih i teških proizvoda ujutru i nije baš realna za nas koji radimo i izlazimo iz kuće još u 7h. Vikendom je to druga priča jer mi nije problem da se šetam okolo u bade-mantilu do 9-10h ali taj luksuz radnim danima sebi ne mogu priuštiti. Sve u svemu, dala sam sve od sebe da vam ove proizvode, i rezultate, predstavim što bolje i realnije.

GLORIA Anticelulitni maslac

200 ml/ 16,40 KM

DSC_0068

DSC_0078

Šta kaže proizvođač?

Anticelulitni maslac se nanosi na suvu kožu u tankom sloju i utrljava kružnim pokretima 10 minuta. Iako je masne strukture, brzo se upija i ne ostavlja masne tragove. Eterična ulja limuna, borovice, čempresa, kadulje, ružmarina i eukaliptusa podstiču cirkulaciju i oticanje viška tekućine. Nije preporučljivo izlagati se suncu nakon korištenja i ne preporučuje se korištenje trudnicama i dojiljama zbog visoke koncentracije jakih eteričnih ulja.
Sastav: shea, kakao, kokos, marelica, lavanda, magnolija.

Što se sastava tiče, jako mi se sviđa kombinacija predivnih hranjivih sastojaka koji čine jako lijepu, bogatu teksturu. Maslac ima izrazito jak miris koji se zadržava dosta dugo na koži i možda neće prijati svima jer ukoliko ne volite intenzivne i jakе mirise onda morate imati  u vidu i taj detalj. Maslac se lagano nanosi i još lakše razmazuje ali se ne upija brzo, ipak mu je potrebno neko određeno vrijeme za apsorpciju.

Sve u svemu, što se krajnjih rezultata tiče, ja sam jako zadovoljna sa tonusom i samim izgledom dijеlova tijela na koja sam nanosila ovaj proizvod. Ipak, čini se da tu ima još posla (sada koristim nešto drugo) ali napredak od kraja februara je itekako vidljiv.

GLORIA Šećerni piling za tijelo

 25 KM /200ml

DSC_0066

DSC_0091

DSC_0095

Šta kaže proizvođač?

Njegova gelasta struktura odstranjuje odumrle ćelije i podstiče cirkulaciju a kožu čini svilenkastom. Sprečava urastanje dlačica a bogata biljna ulja hrane kožu. Nakon tretmana pilingom koža postaje prokrvljena i mekana na dodir, a podstiče se njena regeneracija. Nakon upotrebe, koža je vidno svilenkastija i ljepša. Preporučuje se upotreba jednom sedmično.
Piling se nanosi na suhu kožu i utrlja laganim kružnim pokretima a potom se dodatno utrljava sa malom količinom vode. Potrebno je postići topljenje šećera na koži. Nakon toga piling isprati. Poslije tuširanja koža će biti nahranjena i meka, a zadržati će neodoljivi miris slatke naranče.

Sastav: kokosov šećer, suncokret, marelica, magnolija, ružino drvo.

Sjajan piling! Zaista sam uživala u svakoj kapi… Nemam posebnih zamjerki osim možda na praktičnost same upotrebe u smislu da je teško ravnomjerno zahvatiti potrebnu količinu proizvoda koji je i prlično rijedak i dvokomponentan. Ali to je samo detalj na koji potpuno zaboravite kada završite sa upotrebom pilinga, dobro izmasirate tijelo i pređete rukom preko divne, nahranjene, mekane kože. Svaka čast ljudi, ovaj proizvod je čista desetka.


DSC_0084

DSC_0074

DSC_0082

DSC_0062

Kako se vi borite sa celulitom?

Jeste li probale ovaj ili neki drugi Gloria prirodni proizvod?

Pišite mi iskustva.Objavite komentar