MAX FACTOR Miracle Prep PRIMER (Pore Minimising + Matiffying)

May 5, 2019

DSC_0151

Obožavam brend Max Factor a još više volim testirati prajmere pa vas onda uopšte ne treba začuditi ova recenzija. Iako sam ostala dužna post o Radiant Lift puderu, moram reći da se ispostavilo da nisam mjerodavna jer on jednostavno nije za mene (ali ga zato koristi moja mama koja ima normalnu kožu i jako joj se dopada).

Ipak, nisam dugo čekala da se pojavi nešto što je baš po mom ukusu. Naime, Max Factor je početkom ove godine svom Illuminating and Hydrating Primer-u dodao još dvije verzije. Evo kako sada izgleda cijela postavka i čemu je namjenjena…

Max Factor Illuminating and Hydrating Primer (zlatni) čini kožu mekom i blistavom, formula ne sarži ulje a dodatno je obogaćena glicerinom za bolju hidrataciju te pantanolom i vitaminima. Namjenjen je normalnoj ka suvoj koži.

Max Factor Colour-Correcting+Cooling Primer (zeleni) čini makeup dugotrajnim te neutrališe crvenilo i ublažava negativne vanjske uticaje na kožu. Uz to, sadrži kompleks Vitamina i hijaluronsku kiselinu koja čini koži kožu svježom i hidriranom tokom cijelog dana. Namjenjen je osobama sa normalnom kožom koje imaju problema sa crvenilom.

A Max Factor Pore Minimising + Matiffying Primer (ljubičasti)  je namjenjen svima nama sa proširenim porama i masnom T zonom. Ova formula je posebno koncipirana da upija suvišan sebum te pomaže kontrolu neželjenog sjaja.

DSC_0163

DSC_0167

Sva tri Max Factor prajmera dolaze u lijepim plastičnim tubicama sa pumpicom na vrhu. Radi se o kvalitetnoj i prije svega jako praktičnoj ambalaži koja je lagana i samim tim pogodna za putovanja. Količina od 30 ml je sjajna a cijena od 19,95 KM sasvim korektna ( s tim da u našim drogerijama vrlo često možete uloviti neki fin popust na Max Factor).

Pore Minimising + Matiffying Primer je bijele boje dok je tekstura poput hidratantne kreme. Prilično je rijedak, što me je zaista iznenadilo. Očekivala sam potpuno drugačiji proizvod unutra. Međutim, moram priznati da, kako nisam ljubitelj svakodnvenog korišćenja klasičnih silikonskih prajmera, ovaj proizvod mi je sjajno djelovao baš za tu namjenu. Koristim ga već nešto više od dva jmeseca i mogu vam reći da sam jako zadovoljna.

Nakon nanošenja prajmera, koža je hidrirana, zaglađena i meka na dodir. Proizvod se lagano nanosi i dosta brzo se razmazuje dok je za upijanje potrebno par minuta, mada ja nikada ne čekam da se prajmer potpuno upije, već nakon par sekundi (najviše minut) krećem sa nanošenjem podloge.

Sve u svemu, Pore Minimising + Matiffying Primer znatno produžava trajanje šminke, lijepo zagladi kožu i učini je jako nježnom na dodir. Nanosim ga na cijelo lice s tim da vodim računa da veća koncentracija proizvoda bude na T zoni. Nakon nanošenja pudera, koža je mat još nekih par sati (u mom slučaju su to neka 3 sata) nakon čega je potrebno lagano utapkati malo pudera u kamenu. Moja T zone je zaista jako masna i vodeći se tim, rekla bih da je ovo jeste prajmer koji namjenjen mješovitoj koži ali onoj koža više vuče ka normalnoj, nikako ka masnoj.

Što se tiče popunjavanja pora, tu je situacija takođe dosta dobra ali opet u slučaju da nemate previše izražene pore. One malo manje, bez problema popuni.

U sištini je ovo je odličan proizvod za djevojke koje nemaju problema sa krajnjostima u smislu da imaju jako problmatičnu u masnu kožu. Pore Minimising + Matiffying Primer radi odličan posao za mješovitu kožu kojoj treba lijepa podloga za tečni puder i možete ga koristiti svaki dan jer ne izaziva bubuljice niti isušuje kožu.

DSC_0169

DSC_0154

DSC_0162

DSC_0159

Koji je vaš omiljeni Max Factor proizvod?

A da li ste možda probale neki od novih prajmera?

Pišite mi.Objavite komentar