Prirodna kozmetika AMANI: Pilinzi (grupna recenzija proizvoda)

April 24, 2019

DSC_0081

Ne vjerujem da neko ko me prati ne zna za moju strast prema pilinzima i ogromno iskustvo koje imam sa ovom vrstom proizvoda. Nema šta nisam probala, neke sam hvalila, neke ne a evo kakvo je moje iskustvo sa AMANI prirodnim pilinzima koje koristim evo već puna dva mjeseca.

Moram priznati da sam bila jako uzbuđena što se tiče testiranja ovih proizvoda jer me je od samog starta jako zainteresovao ovaj odličan projekat moje buduće koleginice Sabihe Kahrimanović iz Čelića, studenta Ekonomskog fakulteta UNTZ, koja se hrabno odlučila na proizvodnju prirodnih pilinga u BiH i to još 2017. godine. Mada moram priznati da sam ja za njenu ideju čula sasvim slučaju i to preko društvene mreže Instagram, negdje krajem 2018. godine. Malo je trebalo da dogovorimo sjajnu saradnju.

DSC_0086

Šta je posebno ističe AMANI pilinge?

Pa vjerovatno činjenica da se ručno, isključivo od prirodnih sastojaka kao što su kafa, morska so, smeđi šećer i kvalitetna eterična ulja kokosa, avokada, badema, jojobe…

AMANI pilinzi dolazi u božanstvenim papirnim ambalažama koje su vam, vjerujem, već privukle pažnju na ovim fotografija. Jako lijep dizajn pun divnih detalja i sjajno osmišljene naljepnice daju stvarno posebnu draž. Jako mi je važno kako je neki prouizvod upakovan i uvijek vam skrenem pažnju na sve prednosti i mane neke ambalaže ali ovog puta moram priznati da sam ostala bez teksta. Svaka čast djevojko, sjajan posao si uradila!

Pilinzi dolaze u nekoliko različitih verzija s tim da se ponuda mijenja u smislu da uvijek možete očekivati nešto novo pa tako trenutno možete pazariti Coffee Scrub Coconut, Coffee Scrug Orange, Coffe Scrub Vanilla, Coffee Scrub Coconut Vanilla i Coffe Scrub For Face.

Ja sam probala tri verzije, dvije sam koristila za tijelo (Coffee Scrub Coconut i Coffe Scrub Vanilla) i jedan za lice (Coffee Scrub For Face), koji sam već u potpunosti potrošila.

DSC_0100

DSC_0101

DSC_0087

AMANI pilinzi u suštini imaju sličan, ako ne i potpuno isti izgled jer je njih sastav takav, razlikuje se dodatak u vidu eteričnog ulja pa na osnovu toga (i samog naziva pilinga) birate verziju koja će vam najviše prijati. Sama tesktura je jako interesantna jer pilinzi dolaze u vlažnom ali rastresitom stanju u kome dominiraju grubo mljevena zrna kafe i smeđi šećer.

Piling se jednostavno dozira pomoću drvene kašike koju dobijate uz ambalažu a možete željenu količinu uzeti i rukama, ali ukoliko su suve jer ćete u suprotnom poremetiti teksturu proizvoda. Takođe, nakon upotrebne kesicu OBAVEZNO dobro zatvorite.

Nakon što piling nježno protljate između dlanova, kružnim pokretima ga nanesete na kožu i lagano masirajte, posebno one najkritičnije dijelove tijela i one zahvaćete celulitom. Preporuka je da ga nakon toga ostavite na koži još koji minut kako bi se osušio a koža upila sve dragocjene sastojke.

Nakon toga sve isprerite toplom vodom. I dobro oribajte tuš kabinu jer ovakva vrsta pilinga napravi malo nereda, da se razumijemo.

AMANI pilinzi se izrađuju nakon narudžbe na Instagram i Facebook profilu „Amani“ kozmetike.


DSC_0130

DSC_0164

DSC_0137

DSC_0082

DSC_0159

DSC_0109

DSC_0128

DSC_0167

Volite li pilinge?

I da li ih koristite dovoljno često?

Moja preporuka za AMANI, morate probati ove prirodne proizvode.Objavite komentar