BIODERMA ABCDerm BABYSQUAM krema (recenzija)

April 11, 2019

DSC_0053

Postoji par proizvoda koji su me doslovno spasili u nekom periodu života ali u cijeloj trci, problemu i silnim iznalaženjima rješenja, jednostavno ih potrošim u hodu i ne dobiju svoje mjesto na blogu, a to svakako zaslužuju. Ali kako danas imam sjajnu saradnju sa Biodermom, oni su bili toliko ljubazni pa su mi poslali proizvod o kojem želim pisati dosta dugo jer vam jednostavno moram prenijeti svoje iskustvo. Danas pričamo o ABCDerm BABYSQUAM kremi protiv tjemenjače.

I ja ću učiniti jedan lijep gest pa ću svoj primjerak koji sam ovaj put iskoristila samo za slikanje, pokloniti jednoj mami čija bebica se bori sa ovim problemom (slobodno pišite bilo gdje i recite da vam treba ABCDerm BABYSQUAM, bez ustručavanja). :-)

DSC_0002

DSC_0008

DSC_0029

DSC_0030

Tjemenjača  (ili tjemenica) nam je sa Strahinjom zadala ozbiljnu glavobolju. Po prirodi zaista nisam paničar i bilo šta da se desi ja odmah nađem bar tri načina da to pokušam riješiti i krećem u akciju iste sekunde.  Ali ne ide sve baš uvijek tako glatko.

Tjemenjača nastaje zbog pojačanog stvaranja loja na određenim dijelovima tijela (najčešće na glavi) a dešava se  kao posljedica djelovanja majčinih hormona koji su preko posteljice ušli u krvotok djeteta.  Boja naslaga varira od bijele do žute i u kombinaciji sa odumrlim ćelijama, prljavštinom i sl. zaista zna igledati jako ružno.

Tjemenjača nije ne znam kakav problem i obično kažu da će malo natapanja glavice bademovim uljem, nježnog četkanja i pranja blagim šamponima vrlo brzo ukloniti problem. Ali to kod nas ovaj put nije dalo rezultate i ja sam potražila mišljenje pedijatra. Dobila sam preporuku da probam BABYSQUAM kremu koja je dio Bioderma ABCDerm linije kozmetičkih proizvoda za njegu osjetljive kože novorođenčadi, dojenčadi i male djece.

Nikada ranije nisam čula za nju i bilo mi je drago da postoji proizvod koji je namjenjen baš za ovaj problem.

DSC_0028

Šta kaže Bioderma?
ABCDerm BABYSQUAM krema posebno je prikladna za njegu kože tjemena novorođenčadi, sklone ljuskanju i perutanju. Zahvaljujući svojim blagim sastojcima ona efikasno omekšava ljuskice te omogućava njihovo lakše uklanjanje s kože.
Keratoregulatorna i intenzivna hidratantna njega je specifično formulisana u skladu sa ABCDerm poveljom o dermatološkoj bezbednosti da ukloni temenjaču. Krema vlaži kožu, odvaja ljuspice i time olakšava uklanjanje i stvara čist i dugotrajno hidriran skalp.
ABCDerm BABYSQUAM kremu  je potrebno nanijeti na kožu tjemena, nježno umasirati i ostaviti da djeluje 30 minuta a potom isprati blagim šamponom. Postupak se može ponavljati jednom dnevno više dana uzastopno, do potpunog uklanjanja ljuskica. Mi smo primjetili poboljšanje već posije drugog korištenja ali smo se potpuno izliječili nakon 3 dana kada sam primjetila da Strahinja na glavici više nema ni traga od ljuskica. Kremu smo koristili 2x dnevno.
ABCDerm BABYSQUAM ima jako ugodnu teksturu, nije masna ni ljepljiva i što je najbitnije ispira se veoma lagano i brzo sa bilo kojim blagim dječijim šamponom.  Dolazi u lijepoj svijetlo plavoj tubici sa jako uskim vrhom pomoću koga možete lagano i precizno dozirati potrebnu količinu kreme.

Ukoliko kao i mi imate veliki problem sa tjemenjačom, morate probati ABCDerm BABYSQUAM kremu  i nikada, ni slučajno nemojte skidati ljuskice na silu jer može doći do povrde, krvarenja ili infekcija kože. Morate znati i to da je bitno nakon svakog kupanja djeteta DOBRO osušiti tjeme laganim trljanjem peškirom jer to pojačava protok krvi. I s obzirom na to da fontanele na glavici još nisu srasle, treba biti jako pažljiv.

DSC_0034

DSC_0017

DSC_0036

Jesu li i vaše bebice imale ovaj problem?

Pišite mi kako ste se izborili sa tjemenjačom.3 komentara

  1. Moj djecak od 2 mjeseca ima tjemenjacu,sa djevojciccom to nisam imala ali eto on ima. Trenutno cetkamo mehkom cetkom i namazemo uljem prije kupanja ali u svakom slu aju potrazit cemo i ovu kremu. Super recenzija

Objavite komentar