AVON ENCANTO Irresistible mirisna linija (recenzija)

April 8, 2019

DSC_0352

Ne propuštam priliku da testiram Avon novitete a još manje priliku da napišem tekst i predstavim i vama sve proizvode koje sam probala i prenesem utiske koje su na mene ostavili. Ovog puta pričamo o cijeloj liniji proizvoda koja se pojavila u martu ove godine, tačnije prije nešto više od mjesec dana.

Riječ je o  novoj mirisnoj kolekciju za njegu tijela pod nazivom Encanto za koju Avon kaže da se sastoji od bogatih sastojaka i da ima luksuzan i prefinjen miris. Ovaj mirisni ritual stvorila je poznata kreatorka mirisa Honorine Blanc, a Avon ju je posvetio svim ženama koje žele biti senzualne, sigurne u sebe i ženstvene.

DSC_0372

Kolekcija Avon Encanto dolazi u dva različita mirisna rituala: Encanto Irresistible (crvena linija) i Encanto Fascinating (plava linija).

Irresistible je linija o kojoj  ćemo danas govoriti a glavne note su malina, sveža frezija i slatki suncokret dok liniju Fascinanting karakterišu žad, rozi biber i slatki mošus (a nju sam vam poklanjala u nagradnoj igri). Radi se o dvije potpuno različite mirisne note i definitivno ne postoji šansa da se u jednoj od njih ne pronađete.

Irresistible je slađa, mrvicu suptilnija i nježnija nota koja mi se dopala na “prvu loptu” dok je Fascinanting više za veče, miris je jači, blago oštriji i ostavlja posebno lijep utisak, naročito pola sata ili sat nakon nanošenja. Jako mi se sviđa ta trajnost Fascinanting linije jer se parfem božanstveno razvija na koži.

DSC_0366

DSC_0354

Svaka Avon Encanto linija se sastoji od pet proizvoda: losiona za tijelo, spreja za tijelo, kreme za ruke, ulja za kupanje i toaletne vode.

Avon Encanto Irresistible toaletna voda /5oml, 21,90 KM/ dolazi u crvenoj interesantnoj staklenoj bočici. Parfem pripada cvjetno-voćnoj mirisnoj liniji i odlično se uklapa u proljetne i ljetne dnevne varijante. Nosiv je, prilično dugotrajan i dopadljiv.

Avon Encanto Irresistible sprej za tijelo /100 ml, 9,90 KM/ dolazi u plastičnoj bočici a mirisna linija je identična. Zaista se ne razlikuje ni malo od toaletne vode, samo je trajnost dosta kraća.

Avon Encanto Irresistible losion za tijelo /250ml, 10,50 KM/ dolazi u plastičnom pakovanju sa pumpciom koje sadrži čak 250 ml proizvoda. Izdašna količina i sjajna ambalaža su zaista pun pogodak. Jedino je miris prviše jak za moj ukus pa ukoliko ga kombinujete sa još par proizvoda iz linije, može djelovati kao ste malo pretjerali.

Avon Encanto Irresistible krema za ruke /30ml, 3,90 KM/ dolazi u preslatkoj maloj tubici i naravno da neodoljivo podsjeća na Loccitane. Radi se o jako lijepom nježnom cvjetnom mirisu i odličnoj bogatoj teksturi. Odlična krema, ali zaista odlična! Sve preporuke.

Encanto Irresistible ulje za kupanje /100 ml, 8,50 KM/ je proizvod koji me je zaista iznenadio. Ulje za kupanje sa zlatnim šljokicama i neodoljivim nježnim mirisom. Zaista je bilo uživanje koristiti ga… Mislim da je ovo zapravo jedini proizvod koji sam skoro u potpunosti potrošila (mislim da mi je i Dunja pomogla, nešto je tu bilo sumljivo u par navrata, ali dobro). :-)

Sve u svemu, Avon Encato Irresistible linija je namjenja mlađim damama koje vole intenzivne voćno-cvijetne mirise. Meni se cijeli koncept izuzetno dopada i veoma mi prija ova uzbudljiva, zrela malina u kombinacija sa prvim sunčanim danima. Ma uživam.

Mala napomena: Ukoliko imate izuzetno osjetljivu kožu, ne predlažem da se igrate sa kremama i uljem jer imaju izuzetno visoku koncentraciju parfema. Meni ne smeta jer takve proizvode ne koristim konstanto (pa ni svakodnevno) ali znam da dosta vas vodi računa o tome pa sam dužna skrenuti pažnju.

DSC_0355

DSC_0360

DSC_0358

DSC_0365

DSC_0362

DSC_0359

DSC_0356

Sviđa li vam se Avon Encanto Irresistible linije?

Pišite mi svoje utiske…Objavite komentar