DEBORAH: FLUID VELVET MAT ruževi za usne (nove nijanse)

March 19, 2019

DSC_0117

Deborah Fluid Velvet Mat tečni ruževi nisu novitet na našem tržištu ali ovih pet predivnih nijansi JESTE! Iako imam dva ruža od ranije, nikada nisam stigla napisati post pa je vijest o proširenju linije stigla kao poručena. Ukoliko volite ruževe za usne, ne vjerujem da niste čule za Deborah Fluid Velvet Mat, čak sam sigurna da ste ulovili bar jedan i da ga obožavate.

Kad već pričamo o ovom brendu, željela bih vas podsjetiti i na recenziju Extra Mat Perfection tečnog pudera i Face Perfect prajmera a obećavam da će uskoro biti još postova sa proizvodima iz njihovog asortimana.

DSC_0135

Iz kompanije Deborah kažu da je Fluid Velvet Mat ruž za usne pravo otkriće za zahtjevnu ženu koja je u potrazi za potpunom djelotvornošću dugotrajnog ruža sa sofisticiranim efektom. Svojom formulom i posebnim pahuljastim aplikatorom, usne su obojene i definisane sa apsolutnom preciznošću u samo jednom potezu dok polimeri koji daju boju osiguravaju lakoću apliciranja i dopuštaju ružu da se bolje priljubi usnama. Posebna ulja čine ovaj proizvod dugotrajnim i postojanim, bez razmazivanja.

Ruževi dolaze u uskim, duguljastim ambalažama sa mat crnim poklopcem. Plastika u donjem dijelu je potpuno providna pa nijansu ruža možete vidjeti u svakom trenutku. Nemam zamjerki za ambalažu, jako je kvalitetna i praktična za upotrebu ali i za nošenje u neseseru. Aplikator je takođe lijepo odrađen, izuzetno je precizan pa ukoliko ste vješte možete ruž nanijeti i bez olovke. Ali to ne preporučujem početnicima. Naime, sa Deborah Fluid Velvet Mat ruževima nema igre, ukoliko slučajno pogriješite, nećete to moći ispraviti tako lako jer se ruž izuzetno teško skida sa usana. U svakom slučaju preporučujem da prvo krenete sa balzamom, pa sa olovkom i tek onda sa jednim tankim slojem boje. Ukoliko imate problem sa suvim i ispucalim usnama, posebno obratite pažnju na njegu i koristite piling za usne.

Što se tiče pigmentacije, ona je zaista odlična. Deborah Fluid Velvet Mat je jedan od najpigmentovanijih ruževa za usne koji sam ikada probala. U jednom sloju ostavlja boju identičnu onoj koju vidite na ambalaži. Vjerujte, moguće je. :-)

Ono što meni nekad zasmeta je činjenica da ovo nije formula koju bih mogla nositi svaki dan. Iako je trajnost izuzetno dobra, kada ipak na traju trebate popraviti ruž to nećete moći uraditi u hodu ili na brzinu. Ovo je ruž koji zahtjeva vrijeme i preciznost. I nemojte me pogrešno shvatiti, sa Deborah Fluid Velvet Mat ruževima će vam se sav trud višestruko isplatiti ali, ako ste u žurbi, bolje posegnite za nekim drugim proizvodom.

Skoro pa svakodneveno nosim različite mat ruževe i rijetko koji mi jako isuši usne pa tako ni sa ovim nisam imala problema. Tek nakon cjelodnevenog nošenja od otprilike 10-12 h nošenja ruža primjetim blagu isušenost ali uz malo pažnje i njege, moje usne su već sutradan ujutru spremne za novu nijansu mat tečnog ruža.


DSC_0120

DSC_0130

DSC_0126

Na fotografiji ispod možete vidjete svaku nijansu kako izgleda na koži. Redom (sa lijeva na desno) to su: 13, 14, 15, 16 i 17. Moj favorit su definitivno brojevi 13 (nude sa sivim podtonom) i 15 (ciklama sa izrazitim ružičastim podtonom). Najčešće ih nosim i najlakše kombinujem, mada znam da će ljubitelji crvene reći da nijansa pod brojem 14 nema premca. I zaista nema, ova crvena sa narandžastim podtonom uvijek izgleda božanstveno na usnama.

Sve u svemu, sada je linija potpuna i vjerujem da će svako naći svoju idealnu nijansu. Ja jesam!

DSC_0131

DSC_0141

 

DSC_0097

DSC_0140

DSC_0103

DSC_0144

Da li ste već možda probale neku nijansu Deborah Velvet Mat tečnih ruževa?

Kakvi su vaši utisci?Objavite komentar