TIANDE: Anticelulitna krema sa uljem čilija (moje iskustvo)

March 9, 2019

DSC_0226

U februaru smo pričali o ruskom brendu Tiande, predstavila sam vam mnoštvo proizvoda koje sam u međuvremenu testirala a govorili smo i o pažljivo biranim sastojcima te načinu proizvodnje. Kako je asоrtiman dosta širok a moja znatiželja za upoznavanjem novih stvari prilično velika, moram priznati da sam uživala u testiranju Tiande proizvoda koji su definitivno nešto što do sada nismo mogle naći na našem tržištu.

U nizu recenzija koje vam namjeravam pisati, prva se nalazi Tiande krema protiv celulita koju sam potrošila prije par dana (to ste mogle vidjeti na mom instagram profilu jer tamo redovno objavljujem empties-e).

Krajem januara sam donijela par važnih odluka a prva se odnosila na potpunu promjenu načina ishrane, odnosno redukovanje unosa brašna, šećera i masnoće. Druga se odnosila na njegu kože i borbu protiv celulita kojem sam i inače sklona i svake godine u ovom periodu krećem u ljutu borbu koja traje do samog početka ljeta. Onda sam par mjeseci u fazi održavanja svega postignutog a već početkom jeseni u fazi opuštanja. O praznicima da ne pričamo… :-)

Sve u svemu, nakon dugogodišnjeg iskustva sa borbom protiv celulita znam samo jedno- morate biti uporni, dosljedni odlukama koje ste donijeli i morate kombinovati ishranu sa tretmanima i fizičkom aktivnošću. I ako sada mislite da vam za ovo treba puno novca i vremena, varate se. Treba vam samo MOTIVACIJA.

DSC_0220

DSC_0222

Uzroci nastanka celulita su različiti, kod mene su to predugo sjedenje, nepravilna i/ili neredovna ishrana, nedovoljno uzimanje vode, nepravilno disanje, odsustvo fizičke aktivnosti i zagadjen vazduh.

Iz kompanije Tiande kažu da njihova Anticelulitna sa uljem čilija odlično zagrijava kožu i poboljšava cirkulaciju. Kako krema ima efekat zagrijavanja, time ubrzava eliminaciju masti iz ćelija, stimuliše ćelijski metabolizam, sprečava formiranje masnih naslaga, smanjuje obim, efikasno tonizira i zateže kožu čineći je glatkom i elastičnom.

Krema dolazi u finoj pljosnatoj tubici iz koje se proizvod dozira jako lijepo i lagano. Ima odličnu, kremastu strukturu kojoj je potrebno 2 do 3 minuta da se u potpunosti upije. Toliko je potrebno i da masirate dio na koji ste je prethodno nanijeli.

Tiande kremu sam nanosila svako veče a cjelokupan tretman sam sprovela u kombinaciji sa pilingom za tijelo koji sam radila 3x sedmično. Nanosila sam je na problematične regije (u mom slučaju su to butine i zadnjica) i to uvijek nakon tuširanja/kupanja. To je veoma bitno jer na taj način sve komponenete iz kreme bolje prodiru u kožu i sama krema jače djeluje. I takođe sam vodila računa da se dobro umotam u debeli bade-matil kako bi kožu još dodatno zagrijala. Ovo je zaista najbolji recept za upotrebu bilo kakvog tretmana proitiv celulita u kućnim uslovima.

Pošto što sam nakon 25-30 dana u potpunosti potrošila kremu ali i bila dosljedna i istrajna i u svim ostalim odlukama, danas mogu reći da sam na pravom putu da svoj celilit u dobroj mjeri eliminišem. Najviše se primjeti promjena na površini kože u smislu da taj dio sada izgleda čvršće i zaglađenije. A tome je doprinjela definitivno krema koja je u kombinaciji sa drugačijim režimom ishrane i malo fizičke aktivnosti donijela odličan rezultat… Smanjila sam obim butina za 2cm a obim zadnjice za 4cm i prezadovoljna sam.

U moru kojekavih anticelulitnih krema koje sam i inače koristila, ova je zaista sjajna. U zavisnosti od stanja u kakvom se nalazi vaša koža, možda će vam jedna tubica zaista biti dovoljna a možda ćete morati potrošiti još jednu. Ja sam u ovoj drugi grupi.

Cijena: 31,00 KM / 100g

DSC_0221

DSC_0219

DSC_0218

Kako se vi borite protiv celulita?

Jeste li probali neki Tande proizvod?

**

Više informacija o svim proizvodima možete dobiti na IG stranici tiandebh.Objavite komentar