L’Oréal Paris: UNLIMITED MASCARA (recenzija)

January 25, 2019

DSC_0111

Već sam vam  najavila recenziju Unlimited maskare koju je Loreal predstavio krajem prošle godine. Imala sam tu čast da je isprobam među prvima i nisam krila zadovoljstvo od prvog dana korišćenja, znate to ukoliko me pratite na Instagramu. :-) Sada su se utisci slegli, prošlo je nešto više od 6 sedmica aktivnog korištenja i definitivno je vrijeme za kompletnu, detaljnu recenziju L’Oreal Unlimited maskare.

Ovaj proizvod je novitet popularnog francuskog drogerijskog brenda koji je zaintrigirao sve ljubitelje makeup-a. I samo lansiranje maskare na tržište je propraćeno odličnom kampanjom pa sam sigurna da ste ovu ambalažu već primjetile i dobro zapamtile. Osim prepoznatljivog i neobičnog oblika same maskare, ona krije i nekoliko inovativnih rješenja. A evo o čemu se radi…

DSC_0137

L’Oréal kaže da su kreirali proizvod kojim se postiže podizanje trepavica po ugledu na tehnike iz salona ljepote. UNLIMITED Mascara svojom novom formulom pomiče granice i postiže efekt ekstremnog produženja trepavica zahvaljujući nadogradivoj glatkoj teksturi. Formula s polimerima obavija trepavice, čineći ih dužim i podignutim.

Osim nove formule, UNLIMITED maskara ima i jako interesantnu, fleksibilnu četkicu u obliku konusa koja omogućava  lakše i brže nanošenje a dva položaja omogućavjua savršenu preciznost i odlično zahvataju trepavice i u uglovima očiju. I zaista se slažem sa svim navedenim. Ova maskara radi odličan posao, bar kada su moje trepavice u pitanju. Osim što je nanesem za dva minuta, dobijam nevjerovatan volumen i definiciju svake dlačice. Ne nanosim je u dva sloja i ne koristim uviječ za trepavice, stvarno nema potrebe za tim.

Formula UNLIMITED maskare je divna, ne suši se brzo, ne stvaraju se grudvice prilikom aplikacije, tokom dana se ne osipa i ne razmazuje. Odličan kvalitet! Mada iskreno, ništa puno manje nisam ni očekivala od Loreal-a.

DSC_0118

DSC_0129

DSC_0139

Kako funkcioniše i kako se koristi četkica Loreal Unlimited maskare?

  • Ispravljen položaj četkice za efekt dugih i podignutih trepavica

Postavi četkicu u ispravljeni položaj, nanesi formulu i prevuci preko trepavica, na isti način kao kada nanosiš običnu maskaru.

  • Nakošen položaj četkice za maksimalnu preciznost

Promijeni položaj četkice u nakošen kako bi dosegnula do svake trepavice – čak i onih najkraćih, pokretom od vanjskog ka unutrašnjem uglu oka. Koristeći ovaj položaj četkice, kratke trepavice dobijaju na intenzitetu i stoje stabilno na svom mjestu.

Sa Unlimited maskarom se možete igrati i eksperimentisati ali jedno je sigurno, ova maskara ima potencijal i kvalitet da odlično uradi posao. Ukoliko volite silikonske četkice, želite izdužene i definisane trepavice, probajte Loreal Unlimited, vjerujem da ćete se prijatno iznenaditi. Baš kao i ja! Koristim je svaki dan i sigurna sam da je u skorije vrijeme neću mijenjati.


DSC_0115

DSC_0121

DSC_0149

DSC_0133

Makaru možete kupiti u svim DM i CM poslovnicama širom BiH po cijeni od 27-28 KM. S tim da sam primjetila da je već par puta bila na akciji, pa ste je mogli pronaći po cijeni od oko 20 KM.

Volite li Loreal maskare?

Jeste li probale ovaj novitet?Objavite komentar