PASTEL MASKARE (grupna recenzija)

January 17, 2019

DSC_0173

Nakon recenzije Pastel Daylong Lipcolor tečnih ruževa, donosim vam tekst o Pastel maskarama koje sam testirala u proteklih par mjeseci. Radi se o četiri potpuno različita proizvoda i već možete zaključiti da su i moji utisci mahom takvi, potpuno različiti…

Jako volim pisati recenzije o maskarama jer prije svega imam ogromno iskustvo sa njima, probala sam ih i previše, od onih najjeftinijih do najskupljih. Volim ih i kombinovati, nanositi na različite načine i u više slojeva… Jednostavno rečeno, volim se igrati i istraživati sa svim kozmetičkim proizvodima, pa tako ni maskare nisu bolje prošle. :-)

DSC_0201

Pastel u svojoj ponudi ima četiri različite maskare, to su: Big N Black Maskara, Dramatic Look 5x Volume Mascara, Pastel Profashion Multidimensional Volume & Curl i Express Volume+Length Mascara.

Drago mi je da sam imala priliku da isprobam sve četiri i da ih uporedim. Tako vam mogu prenijeti najkompletnije i najdetaljnije utiske.

DSC_0185

Big N Black Maskara /9,90 KM/ je maskara sa debeljuškastom silikonskom četkicom koja će odgovarati djevojkama koje imaju krupnije oči jer rad sa njom nije posebno precizan pa je teško doći do unutrašnjih uglova ociju, posebno ukoliko su oči jako sitne a dlačice male i kratke.

Pošto sam ja žena sa izrazito krupnim očima, ova četkica mi definitivno itekako odgovara. I sama maskara je jako dobra. Radi sjajan posao, naročito u domenu uvijenja i definisanja trepavica. Čak mi se sviđa i volumen koji daje. Ja sam svoju potrošila do kraja ovih dana i vjerovatno vam je onda jasno da sam bila prilično zadovoljna.

DSC_0189

Dramatic Look 5x Volume Mascara /9,90 KM/ je maskara za koju Pastel kaže da ima intenzivnu boju, da se lako nanosi, ostavlja dramatičan izgled trepavica i daje poseban volumen.

Ne mogu reći da se slažem sa sve četiri stavke jer ovo prije svega nije četkica koja mi u potpunostii odgovara (što je naravno, potpuno subjektivan osjećaj). Radi se o četkici sa dlačicama koja je dosta dugačka i prilično uska a ja jednostavno nisam dovoljno vješta da bih izvukla maksimum iz nje. I generalno mi ovakav oblik četkica nikada ne može uviti trepavice i dati im volumen kakav želim tako da Dramatic Look 5x Volume Mascara na mojim očima ne radi ono što i obećava.

DSC_0194

Pastel Profashion Multidimensional Volume & Curl /10,50 KM/ je potpuno drugačija od prethodne dvije i mogu reći da sam sa njom i najzadovoljnija.

Paste kaže da je Profashion Multidimensional Volume & Curl – sve u jednom, odlična formula i multifunkcionalna ergonomska četkica ove maskare pružaјu povećanu dužinu dok istovremeno uvijaju trepavicu i pružaju joj savršen volumen.

Ovdje se radi o blago zakrivljenoj debeljuškastoj četkici koja radi sve ono što mi treba. Osim što je intenzivno crna, ima odlični formulu koja ne stvara grudvice, lagano se nanosi, jako lijepo uvija tepavice i definiše ih.

I evo, ako me pitate koju Pastel maskaru da kupite, kupite ovu! Profashion Multidimensional Volume & Curl je odlična.

DSC_0181

Express Volume+Length (8,50 KM) je maskara koja definitivno nije najboljeg kvaliteta u smislu da ne pruža nikakav poseban efekat, nije dovoljno pigmentovana i četkica je po meni, prilično loša. Ali opet, ni Pastel je ne opisuje bombastično. Kaže da će Express Volume+Length hidrirati trepavice i dati im volumen te da je formula bogata lipidima i vitaminima.

Iako je i najjeftinija u kompletnoj ponudi, mislim da nije dovoljno dobra. Ili je bar u mom slučaju tako. :-)

Ali moram pohvaliti pakovanje ove maskare jer dolazi u ambalažu u kojoj je potpuno znaštićena od znatiželjnih kupaca a to mi se jako sviđa.


DSC_0211

DSC_0213

DSC_0214

DSC_0175

Pišite mi ako ste probale neku od ovih maskara?

Kakva su vaša iskustva?1 komentar

Objavite komentar