BIODERMA: ATODERM linija za njegu jako suve kože (recenzija)

January 3, 2019

DSC_0048

Imam to zadovolјstvo i čast da vam najavim saradnju sa brendom Bioderma i seriju postova koje ću objavljivati u narednom periodu. Većinu tih proizvoda uveliko testiram- ali ne samo ja, već i moj suprug i djeca. Očekuju vas detaljne recenzije gdje ću vam predstaviti proizvode koji odgovaraju našem tipu kože ali i nekim posebnim stanjima i potrebama kao što su atopijski dermatitis o kojem smo već pričale u par navrata.

Ovaj post je posvećem upravo tome a radi se o našem iskustvu sa Bioderma Atoderm linijom proizvoda. Tačnije, testirali smo Atoderm Huile de douche- Ulje za tuširanje, Atoderm Gel douche- umirujući blagi gel za tuširanje, Atoderm SOS Serum i Atoderm Creme.

Atoderm je linija koja je namjenjena koži koja je jako suva, koja svrbi i koja je osjetljiva i/ili iritirana. Ovo je upravo i opis stanja kože mog dvadesetomjesečnog sina. Moram priznati da borba sa ovim problemom traje nešto više od 16 mjeseci a  upravo toliko aktivno tražim najbolju kombinaciju proizvoda za njegu koju mu mogu ponuditi.

Prva u nizu recenzija Bioderma proizvoda je pred vama. Uživajte.

DSC_0015

BIODERMA Atoderm Huile de douche- Ulje za tuširanje

DSC_0019

DSC_0036

Atoderm Huile de douche je umirujuće hranjivo ulje za tuširanje i pranje suve i osjetljive kože. Namjenjeno je koži malih beba, djece i odraslih i odmah možete zaključiti da ulje ima jako dobar sastav i da je potpuno bezbjedno za korištenje.

Atoderm Ulje za tuširanje umiruje i štiti od spoljnih agresivnih faktora zahvaljujući svojoj ekskluzivnoj formuli sačinjenoj od biolipida iz biljaka, vitamina PP i Barrier Skin Therapy patenta.

Ulje ne pjeni ali jako dobro čisti kožu i ne ostavlja masne tragove ali sjajno priprema kožu za dalju njegu i nanošenje hranjivih balzama i krema. Jako volim ulja za tuširanja i žao mi je što sam njihovu blagodat otkrila tek sa Strahinjinim rođenjem. Koristimo ih svi u porodici i sigurna sam da se nikada ne bih vratila na klasične, drogerijske kupke koje pod obavezno imaju prilično loš sastav i uglavnom donose puno više štete nego koristi.

Koje su prednosti Bioderma Atoderm Ulja za tuširanje?

  • Biolipidi iz biljaka umiruju osećaj nelagodnosti, povećavaju otpornost kože ponovnim stvaranjem zaštitnog filma.
  • Vitamin PP stimulacijom sinteza lipida, omogućava obnovu kožne barijere dugoročno.
  • Skin Barrier therapy™ patent biološki sprečava vezivanje bakterija (Staphylococcus aureus) odgovornih za pogoršanje iritacija.
  • Patentirani prirodni kompleks DAF povećava prag tolerancije kože.

BIODERMA Atoderm Gel douche- umirujući blagi gel za tuširanje

DSC_0037

DSC_0041

Bioderma ATODERM Blagi gel za tuširanje (bez sapuna) je namenjen za higijenu normalne do suve kože lica i tela. Kao i kompletnu Atoderm liniju i ovaj gel mogu koristiti bebe od prvog dana života, djeca i odrasli.

Ovo je proizvod koji je namjenjen koži kakva je moja i upravo sam ga ja i potrošila. Radi sjajan posao na koži tijela koja nije previše suva i imam osjećaj da bi isto tako bio dobar za kožu lica ali moja je mješovita pa ga nisam mogla testirati i na taj način.

Bioderma kaže da ovaj gel zahvaljujući svojim hidrirajućim sastojcima čini kožu mekom i zaštićenom te smanjuje osjećaj zatezanja kože. I definitivno jeste tako. Ovaj proizvod ostavlja kožu glatkom i nahranjenom, ne isušuje je i jako je blag i umirujuć. Obratite pažnju na njega ukoliko imate normalnu kožu kako ne biste došli u situaciju da je pogrešnom njegom dodatno iritirate i isušite jer će se onda pojaviti novi problelmi koje nećete moći tako lako riješiti.

BIODERMA Atoderm SOS Spray

DSC_0031

Bioderma Atoderm SOS sprej protiv svraba je proizvod koji me jako zainteresovao jer sam u njemu vidjela spas za one najritičnije dane kada imamo dijelove kože koje su jako crveni, iritirani i koji svrbe. A u našem slučaju, atopična koža tako reaguje najčešće zimi i u periodima pada imuniteta kada je odbrambena funkcija kože smanjena.

Iz Bioderm-e kažu da Atoderm SOS sprej umiruje svrab za 60 sekundi u trajanju od 6 sati. Kombinuje Skin Relief tehnologiju sa umirujućim dermatološkim aktivnim sastojcima i štiti kožu od bakterija koje uzrokuju iritaciju.

Mi smo sprej nanosili dva do tri puta i to na način da ga ciljano raspršim sa udalenosti od nekih 20cm, blago utapkam u kožu i sačekam da se upija. SOS Spray će nakon toga ostaviti lagani zaštitni film na koži koji će nestati tek nakon par sati. Odlično smiruje crvenilo i svrab i jako dobro hranu kožu.

Sprej je dostupan u ambalažama od 50 ml i 200ml.

BIODERMA Atoderm Creme

DSC_0020

DSC_0026

DSC_0028

ATODERM Creme je hranljiva krema za veoma suvu i osetljivu kožu, za lice i telo koja je neizostani dio njege našeg sina već nešto više od mjesec dana. Koristimo je u kombinaciji sa Atoderm Uljem za tuširanje s tim da kremu nanosimo i ujutru i uveče.

Iz Bioderm-e kažu da ATODERM Creme stimuliše obnavljanje strukture kožne barijere, smanjuje penetraciju aktivatora inflamacije i održava vlažnost kože. Prirodni D.A.F kompleks povećava imunitet kože, a ona postaje hidrirana i glatka.

Ovo je jedna od najboljih krema koju smo do sada koristili a mislim da smo ih probali četiri ili pet. Jako dobro hrani izuzetno suvu kožu, stvara zaštitni sloj, lagano se razmazuje i odlično upija. Sve peporuke ako imate iritiranu i osjetljivu kožu sklonu isušivanju.

DSC_0046

DSC_0032

DSC_0013

Kako se vi nosite sa problemom suve i osjetljive kože?

Sigurna sam da ste već probale neki od ovih proizvoda?

Jesam li u pravu?Objavite komentar