PASTEL DAYLONG LIPCOLOR (Kissproof)- recenzija tečnih ruževa

December 7, 2018

DSC_0220

Danas vam sa velikim zadovoljstvom predstavljam PASTEL tečne ruževe koje sam testirala više od dva mjeseca. U uvodnom postu koji sam ranije objavila sam vam spomenula ovaj brend, predstavila nihov kompletan asortiman i najavila par postova u narednom periodu. Pa ukoliko ste propustile taj post, ostavljam vam link ovdje pa pogledajte.

Pastel Daylong Lipcolor Kissproof su mat tečni ruževi koji dolaze u dvadeset prekrasnih nijansi. Imala sam priliku da isprobam čak devet i zaista sam uživala u svim bojama koje ćete imati priliku da vidite u ovom postu. Neke mi naravno stoje bolje a neke lošije ali je svaka posebna na svoj način, i lijepa bez izuzetka.

DSC_0226

Pastel kaže da su ovo dugotrajni tečni ruževi koji su otporni na poljupce, imaju mat završnicu i jako su dugotrajni. Zahvaljujući izrazito tečnoj teksturi i spužvastom aplikatoru, lagano se nanose na usne.

Pastel Daylong Lipcolor Kissproof ruževi dolaze u transparentnim plastičnim ambalažama odličnog kvaliteta. Radi se klasičnom duguljastom pakovanju kroz koje možete vidjeti boju svog ruža i ovo je definitivno najveći mogući plus kada je ambalaža jednog ruža u pitanju. Naročito ako imate veliku kolekciju.

DSC_0266

DSC_0265

Ruževi imaju jako dobru pigmentaciju koja se ne razlikuje puno od nijanse do nijansi a to zna biti često slučaj. Jako sam zadovoljna kako boja izgleda na usnama i to u samo jednom sloju. Najveće iznenađenje je formula koja je znatno tečnija od svih drugih mat tečnih ruževa koje sam probala ali na moje veliko iznenađenje, to se ispostavilo kao sjajna prednost. Naime, jako mi se sviđa taj tanak film koji ostane na usnama jer ostavlja utisak lakoće i prijatnosti a opet ne utiče na pigmentaciju.

Postojanost ruževa je jako dobra. Bez problema će ostati na mjestu 3-4 sata i preživjeće i poneki napitak ili čak jedan odrok. Naravno da masno i vruće ne dolazi u obzir ali sve ostalo prolazi. Nakon toga ruž je potrebno popraviti i to tako što ćete dodati jedan tanak novi sloj, nema potrebe da skidate ostatak. Ruž se ne trusi, ne skida se sa unutrašnje strane usana i zaista jeste otporan na poljupce (ali ga prvo morate pustiti da se dobro osuši na usnama). Nakon cjelodnevnog nošenja će minimalno isušiti usne ali će dobar balzam sve to ponovo srediti za par sati.

Na fotografiji ispod se nalaze swatch-evi svih nijansi koje sam testirala (redom odozdo na gore): 29, 18, 31, 21, 19, 12, 37, 17 i 36.

DSC_0249

Jako sam zadovoljna i izborom nijansi. Zaista je teško izabrati jednu ili dvije ali ako više volite nježnije, pink i nude tonove preporučujem 12 i 20 i 29 a ako ste ljubitelj crvene i bordo onda 36 i 37.

Pastel Daylong Lipcolor Kissproof ruževi su pravo osvježenje u mojoj makeup kolekciji. Radi se o odličnim, kvalitetnim ruževima koji imaju jako dobru postojanost i pigmentaciju. Preporučujem da ih probate… I čekam utiske, naravno.

Pastel proizvode u Bosni i Hercegovini možete naći na sljedećim lokacijama: Brčko Distrikt, Gradačac, Tuzla, Foča, Lukavac, Bijeljina, Sarajevo, Visoko, Kostajnica i Srbac. Takođe, kompletnu ponudu možete pogledati preko zvaničnog sajta www.pastel.ba preko kog možete izvršiti i registraciju ili jednostavno kao “gost” poslati narudžbu. Na iznose preko 50 KM poštarina je besplatna u sve gradove BIH a za iznose ispod 50 KM cijena je 5,00 KM sa uračunatim PDV-om.

DSC_0243

DSC_0274

DSC_0222

DSC_0235

DSC_0258

DSC_0261

DSC_0278

DSC_0224

Volite li tečne mat ruževe?

Kakve nijanse preferirate?5 komentara

Objavite komentar