TOP 3 PRIJEDLOGA: ŠTA POKLONITI MUŠKARCU?

December 5, 2018

DSC_0120

Danas vam donosim tri top prijedloga za najbolji mogući poklon za muškarca, PARFEM. Zaista ne možete pogriješiti jer je to nešto što oni (uglavnom) sebi rijetko kada kupe sami a priznaćete, nikad nije na odmet, pa i da ih imaju deset u kolekciji.

Malo sam istraživala šta je to novo na tržištu a šta je klasika koja se godinama dobro prodaje i došla sam do ove zanimljive kombinacije svega toga. I odmah vam moram reći, nećete morati izdvojiti bogatstvo ni za jedan od njih!

Svi su različiti, namjenjeni su različitoj dobi i različitom profilu muškaraca. Naravno da to nije pravilo, jer kada je izbor parfema u pitanju vodim se time da mu uvijek  kupim ono što se meni istinski dopadne (ovo se posebno odnosi na partnera). Jer ako nešto ne volim, to je miris koji mi nije privlačan na mom muškarcu. Jasno vam je sada zašto mu za praznike morate kupiti parfem, i to jedan baš po svojoj mjeri.

Evo zašto je moj nos sjajno odreagovao na Bruno Banani Magic Man, Antonio Banderas Power of Seduction i Pepe Jeans for Him a vi ćete ovo još malo istražiti po našim drogerijama pa ćete mi javiti svoje utiske. Svi parfemi su dostupni i CM-u i u DM-u.

DSC_0169

Bruno Banani Magic Man je jedan od najpoznatijih parfema u ovoj cjenovnoj kategoriji. Jako je popularan jer ga muskarci obožavaju. Pa ne vidim razlog zašto ne biste igrale na sigurno?

Bruno Banani je njemački brend muškog donjeg rublja koji su osnovali Wolfgang Jassner i Klaus Jungnickel već davne 1993. godine. Prvi parfem je lansiran prije 18 godina, a Magic Man se na tržištu pojavio 2000. godine. Slogan brenda je: “Nije za svakoga i nije stvar u cijeni, već u odnosu prema životu.”

Bruno Banani Magic Man je toaletna voda čiji mirisni opus se otvara notama muškatnog oraščića, kardamona iz Guatemale, tamjana i crnog bibera. U srcu ovog šarmantnog, magičnog i energičnog parfema su kakao, kari, ciklama i kadifa, dok se osnova parfema sastoji od mješavine drvenih nota, ambera i pačulija.

Ovo je lijep, izazito energičan i privlačan miris koji bih prevashodno preporučila muškarcima srednjim godina, ali i onim malo mlađim od toga. Dala bih odrednicu od 20-35 godina. Magic Man će im imponovati, daće mi dozu sigurnosti jer su gornje note ovog parfema upravo ono što ga najbolje predstavlja.

I generalno, da znate, kod svih toaletnih voda dominiraju gornje note mirisa koje su po pravilu snažne i jake jer je to ono što prvo osjetimo kada parfem pomirišemo.

Kome bih kupila Bruno Banani Magic Man? Bratu, najboljem drugu ili momku.

DSC_0113

Pepe Jeans je u oktobru 2018. lansirao dva parfema, jedan muški i ženski. Inspirisani Pepe Jeans modom, ovi mirisi su spakovani u bočice inovativnih oblika, ženski je u čaši za Martini a muški u šejkeru. Pepe Jeans for Him muški miris je jedinstvena mješavina u kojoj se ogleda suština brenda, smjela verzija rafinirane muževne svježine koju čine ulje francuske lavande kombinovano sa sokom od ananasa i elegantnim orijentalnim akordom vanile i pržene kafe. 

Ovo je tolaetna voda koja je po postojanosti i karakteristikama mirisnih nota najbliža jednom odličnom parfemu. Naime, Pepe Jeans for Him je izuzetno postojan, umjeren miris koji bih preporučila muškarcima iznad 30 godina.

Jako mi se dopada ta suptilna vanila koja se nazire i koja mu daje sjajan šmek. Volim ovakve parfeme i ne bih se ustručavala da ga koristim i sama. Ne moram ni komentarisati ambalažu, zaista je sjajna. Fantastično debelo staklo u kombinaciji u sa metalom je definitivno pun pogodak. Baš sam iznanađena i sa ženskom verzijom Pepe Jeans parfema, to je takođe ozbiljno dobar parfem! Morate ih probati. Tako se dobro slažu jedan sa drugim!

Kome bih kupila Pepe Jeans for Him? Suprugu, definitivno.


DSC_0134

Power of Seduction je novi parfem, predstavljen 2018. godine ali je pobrao jako dobre kritike. Antonio Banderas parfemi se proizvode u saradnji sa Puig Beauty a najstarije izdanje datira iz 1997. godine. Bio je to čuveni Diavolo.

Power of Seduction krije bergamot i jabuku u gornjim nota, srednje čine žalfija i lavanda a u baznim notama su amber, mahovina i pačuli.

Kome bih kupila Antionio Banderas Power of Seduction? Ocu. Rado bih ga poklonila i prijatelju, poslovnom saradniku…

Ovo je parfem koji ne šalje “skrivenu poruku” u smislu da ćete strijepiti da li je dobar izbor i šta će taj neko “pomisliti”. Sjajan je za poklon čak i za muškarce koje ne poznajte najbolje ili vam nisu bliski. Zašto? Zato što je ovo klasika, miris nije “sexy” niti je previše energičan, ali je muževan, svjež a ambalaža je svedena, lijepa i kvalitetna.

DSC_0119

DSC_0174

DSC_0177

DSC_0137

DSC_0140

DSC_0171

DSC_0143

DSC_0163

DSC_0148

DSC_0114

Volite li poklanjati parfeme?

Čime najčešće obradujete muškarca?

Moj odgovor znate! :-)1 komentar

Objavite komentar