REVLON Live Boldly Lipstick (limited edition)

November 26, 2018

DSC_0097

Ovo je definitivno recenzija jednog makeup proizvoda ali sa osvrtom na neku jako bitnu temu. Željela bih da razmijenimo mišljenje o nekim stvarima i da mi na kraju posta kažete da li se slažete sa mnom ili ne.

Naime, Revlon je lansirao limitiranu kolekciju makeup proizvoda pod nazivom  “Live Boldly” (Živi odvažno) koju pored Ashley Graham predvode i druga poznata imena iz sveta mode kao što su Gal Gadot, Adwoa Aboah, Imaan Hammam i Raquel Zimmermann. Jasno vam je da je u pitanju nova marketing strategija ovog brenda a sve u cilju ideje da jedan kozmetički proizvod postane dostupan svim tipovima žena, da ih podstakne na interakciju i angažovanje, da ih osnaži i bude im podrška. Revlon je zato odlučio spojiti “nespojivo” i prikazati zajedno različite tipove prekrasnih, jakih žena i poslati nam jasnu poruku.

DSC_0114

Ruž nema konfekcijski broj”, izjavila je draga Ashley Graham nakon što je potpisala ugovor sa Revlon-om i tako postala prvi plus size model koji je reklamirao jedan makeup proizvod. Tada smo svi sa nestrpljenjem očekivali šta će uslijediti jer je do tada bilo prosto nevjerovatno uspjeti u beauty svijetu ako po bilo čemu odstupaš od strogih standarda koji su vladali. Ta granica se definitivno pomjera što mi je izuzetno drago jer je poenta dobre reklame momenat kada svaka od nas u tih par sekindi zamisli sebe da koristi/nosi taj proizvod koji se reklamira. Priznaćete da se to ne dešava često a razlog je nametnutni ideal ljepote koji nas već predugo proganja. I nije problem samo u tome što je to “trend” jer mlade djevojke mogu osjetiti prejak pritisak da moraju tako izgledati a složićete se, takav stav izaziva nesagledive posledice. Zato još jednom, bravo Revlon! Bravo za hrabrost i inicijativu.

DSC_0086

DSC_0090

DSC_0121

“Live Boldly” je linija ruževa koji dolaze u interesantnim plastičnim ambalažama koje su prošarane nijansama identičnim boji ruža koji se nalazi unutra. Volim kada na osnovu ambalaže već mogu da vidim šta se krije unutra a Revlon je to sjajno riješio. Takođe se na pakovanju nalazi i sam naziv linije ,što ovaj komad čini i jednom sjajnim poklonom jer nosi jednu motivirajuću poruku.

Radi se zapravo o čuvenim Revlon Super Lustrous ruževima koji su doživjeli ovu fantastičnu vizelnu promjenu i postali dio jedne lijepe limitirane serije pod nazivom “Live Boldly”.

Sam proizvod je jako dobar, sasvim lijepo pigmentovan i kremast na usnama. Boja se nanosi lagano i moguće je nanijeti ruž i bez olovke za usne, mada je sa istom postojanost mnogo bolja. Na fotografijama sam vam željela prenijeti realnu boju pa sam ruževe nanosila bez podloge, i samo u jednom sloju. Jedini problem sam imala sa bordo nijansom Black Cherry jer ne ostavlja ravnomjeran intenzitet boje na usnama a prilično je tamna. Međutim uz malo truda, sve na kraju izgelda ipak jako dobro. Crvenkasto-narandžasta nijansa (She-nomenon) i pink nijansa (Boss Lady) su izvrsne. Definitivno nemam zamjerki ni za teksturu ni za pigmentaciju.

S obzirom da se radi o klasičnim kremastim formulacijama, postojanost ruževa je jako dobra. Uvijek nakon nanošenja čistom maramicom skinem višak boje (čak možete preko iste i preći sa malo pudera u prahu) i tako nanešen ruž bez problema traje satima. Takođe, zahvaljujući arganovom ulju i vitaminu E, ova formula je jako prijatna i ugodna na usnama.

Testirala sam tri nijanse:

  • 063- Fire & Ice (božanstvena narandžasta sa daškom crvene u sebi, univerzalna i izuzetno nosiva, odlična boja za sva godišnja doba),
  • 060- Boss Lady (intenzivno ružičasta, idealna za dame svjetlije puti i malo mlađu populaciju),
  • 061- Black Cherry ( bordo sa smeđim podtonom, sjajna za jesen i zimu).

Fantastična mi je i nijansa Cherries in the Snow u boji ciklame a za one najodvažnije tu je i plavo- ljubičasta nijansa Killin It.

DSC_0103

DSC_0104

Jako mi se sviđa cijela “Live Boldly” linija ruževa, sviđa mi se i sam način na koji su proizvodi predstavljeni ali i kvalitet istih. Revlon ima sjajnu dekorativnu kozmetiku i još uvijek rado koristim njihove božanstvene Ultra HD Matte ruževe a o Colorstay puderu sam vam pričala već mnogo puta.

Žao mi je što vam ne mogu reći da ih možete kupiti u BiH jer je ova limitirana serija dio promotivne kampanje na koju sam baš iz tog razloga, stavila poseban naglasak.

I zato budi odvažna, slobodna, hrabra i samouvjerena. Budi ŽENA, igraj se sa sitnim stvarima koje te čine sretnom i prati svoje želje. Sigurna sam da će se ostvariti! Sigurna… Zapamti!

DSC_0092

DSC_0005

DSC_0024

DSC_0007

DSC_0109

DSC_0114

DSC_0078

DSC_0096

Nadam se da ste uživale u ovom, malo drugačujem osvrtu na jedan makeup proizvod?

Javite mi utiske…

“For me living boldly is follow your dreams and don’t hold back. Sometimes things are not easy and you have to push through and believe in yourself and in your dreams. And be bold.”

R. Zimmermann /model/Objavite komentar