Comodynes Easy Peeling maramice

November 19, 2018

DSC_0166

Nakon što sam vas upoznala sa fantastičnim maramicama za samotamnjenje (link te recenzije vam ostavljam OVDJE), došlo je vrijeme da vam predstavim još jedan Comodynes proizvod. U pitanju je Easy Peeling Exfoliating Action Face&Body-  maramice za piling lica i tijela! Da, dobro ste čule, još jedna potpuno inovativna i nevjerovatno praktična stvar.

Napomenuću i ovdje da asortiman ovog brenda obuhvata vlažne maramice za samotamnjenje, maramice za piling lica i tijela, vlažne maramice s hijaluronskom kiselinom, maramice za skidanje šminke kao i suvo ulje za njegu kože. Sve Comodynes proizvode možete pronaći u apotekama širom BiH ( s tim da su maramice za samotamnjenje dostupne i u svim DM poslovnicama).

DSC_0175

Vjerujem da dosta vas zna šta je piling ali ukoliko niste baš sigurni šta on zapravo radi vašoj kloži, evo par teza i o tome…

Piling je jedna od osnovnih stvari kada su njega i higijena kože u pitanju.  Uklanjanjem mrtvih ćelija kože mi zapravo podstičemo rast novih zdravih ćelija koje nam omogućuju lakše i brže upijanje ostalih preparativnih proizvoda te ravnomjernije tamnjenje. Piling nam pomaže i prilikom borbe sa celulitom, uraslim dlačicama, hiperpigmentacijom određenih područja kože te ublažavanjem ožiljaka i bora. Jasno vam je da se radi o puno sjajnih stvari…

Piling je potrebno raditi jednom do dva puta sedmično što zavisi od područja koje tretiramo ali i stanja kože.

Comodynes kaže sa su Easy Peeling maramice su garancija za glatku i čistu kožu jer efektivno čiste najdublje pore i eliminišu odumrle ćelije kože. Maramice sadrže mikrosfere za fizički peeling, dok njeni aktivni sastojci stimulišu obnovu ćelija. Toliko efikasne i praktične da u svakom trenutku omogućuju najbolji tretman, bez obzira na tip kože.

Maramice dolaze u dvije različite verzije što se tiče ambalaže, u pojedinačnim pakovanjima (po 8 kom u kesici) i u pakovanju od 20 komada koje ćete vidjeti na fotografijama. Sjajan, efektan dizajn u kombinaciji sa kvalitetnim plastičnim mehanizmom na vrhu je odlično rješenje. Moram priznati da mi je jednostavno preslatka ova mat crna podloga sa bijelim tufnicama.

Cijena pakovanja maramice od 20 komada je oko 22 KM.

DSC_0161

DSC_0155

Ukoliko me pratite duže vrijeme sigurno znate da posebnu pažnju posvećujem redovnom pilingu lica i tijela jer samo tako ćete svojoj koži omogućiti da učinak svih proizvoda za njegu bude bolji i efikasniji a koža glatka i mekana na dodir. Piling radim dva puta sedmično i zaista uživam u tom beauty ritualu jer je jedan od rijetkih koji daje instant rezultate jer zaista primjetite efekte odmah nakon upotrebe.

Comodynes Easy Peeling maramice obezbjeđuju i mehanički i biološki piling kože i zapravo je jako jednostavan i uzbudljiv sam proces upotrebe. One definitivno rade sjajan posao i jedino bih savjetovala da ne budete previše grube prema svojoj koži, jer nema potrebe. Maramicu koristite tako što je samo lagano umasirate na lice ili tijelo. Što je najbitnije, kožu nije potrebno ispirati nakon masiranja. Ja sam ih nosila sa sobom na putovanje u Italiju jer ne mogu da zamislim ništa praktičnije od ovoga a definitno mi treba jedan ovakav proizvod bilo gdje da se nalazim više od 3-4 dana.

DSC_0176

DSC_0162

DSC_0153

Jeste li koristile neki Comodynes proizvod?

Da li vam se sviđa ova ideja da svoj proizvod za čišćenje ili njegu od sada možete uvijek imati sa sobom?Objavite komentar