ORIFLAME: Mono sjenila + baza za kapke (recenzija)

November 17, 2018

DSC_0164

Uživam u testiranju Oriflame noviteta a novembar je ponovo interesantan jer nam donosi dvije sjajne stvari, mono sjenila u šimer i mat varijanti i bazu za kapke. Nemam iskustva sa Oriflame sjenila i iskrena da budem, jako me zainteresovao ovaj wet&dry koncept jer se proizvod može koristiti i mokar i suv. A baze koristim asolutno svaki dan i ovaj novitet ne bih propustila nikako.

Testirala sam ih dvadesetak dana, najčešće zajedno mada sam ih par puta kombinovala i sa proizvodima koje i inače koristim kako bih stekla bolji utisak. Pa da vidimo…

The ONE Eye Shadow Primer

10 ml/ 10,95 KM

DSC_0148

DSC_0151

Evo šta kaže Oriflame…

The ONE podloga za sjenilo za kapke stvara savršenu osnovu za sjenilo za kapke i produžava postojanost svježeg izgleda make-upa očiju. Sadrži glicerin i vitamin E, a suši se gotovo neprimjetno u ujednačenu mat teksturu.

Jako volim baze za kapke, zaista ih koristim svaki dan jer imam prilično masne kapke pa je postojanost i najboljeg sjenila upitna. Osim toga, volim jači intenzitet boje koji tako dobijem a i blendanje je mnogo lakše. Znači, imam najmanje tri razloga da svako jutro posegnem za bazom.

I nisam puno eksperimentisala, probala sam samo dvije ili tri različite jer jedno pakovanje baze za kapke traje pola života doslovno.

Oriflame The One baza je u boji kože i u sebi nema nikakav sitan šimer ni sedef (znate da neke baze nisu potpuno mat pa ovo moram posebno naglasiti). Tekstura je lagana te je potrebna jako mala količina proizvoda za cijeli kapak. Nakon što istisnete kap proizvoda na jagodicu prsta nježno utapkajte bazu na područje cijelog kapka, uključujući i unutrašnji ugao oka i područje ispod obrve. Primjetićete da je baza vodenkasta, naime prilično je vlažna pod prstima i zato ne preporučujem da je nanosite vlažnom spužvicom ni četkicom.

Postojanost i intenzitet sjenila koje nanosite preko baze je dosta dobra. Nisam ih testirala 15h koliko Oriflame tvrdi da rade posao ali jesam 10-11h i odmah ću vam reći da je to neka gornja granica. Na mojim  jako masim kapcima prosjek je 8 sati. Što je, da se razmijemo, opet jako dobar rezultat.

The ONE make-up Pro sjenilo za kapke

2,28 gr/ 7,95 KM

DSC_0147

DSC_0135

Evo šta kaže Oriflame…

Sjenila za kapke u 13 visoko pigmentovanih, mat i sedefastih nijansi. Nanesite vlažno ili suho za bolje miješanje s drugim nijansama. Obogaćena arganovim uljem i vitaminom E, traju do 15 sati kada se koriste s The ONE podlogom za sjenilo za kapke.

Oriflame The One mono sjenila dolaze u kvalitetnim plastičnim ambalažama. Ipak to nije rješenje za trajno čuvanje i svakodnevenu upotrebu proizvoda.

Ali, naravno da Orifame odmah ponudi i rješenje jer za kupljene dvije nijanse vam pokanja lijepu kutijicu/paletu u kojoj ćete moći čuvati svoja sjenila. Tako da predlažem da kupujete paran broj nijansi i tako odmah riješti problem skladištenja i adekvatnog čuvanja proizvoda.

Ja sam dobila pet nijansi na testiranje a svoje favorite, mat nijanse Vintage Green i Roasted Coffee, sam smjestila u paleticu i divim im se svaki dan. Jako volim ove boje i već desetak koristim isključivo njih. Sva sjanila imaju dosta dobru pigmentaciju pa iako ih ja koristim uvijek suve testirala sam i mokru varijantu uz pomoć Mac Fix+-a i moram priznati da to nije efekat koji ja inače volim, mada se možete igrati na taj način ali na pokretnom dijelu kapka i to sa šimer nijansama, jer daju bolji efekat nego mat.

Postojanost i blendanje su opet sasvim dobri. Sjenila imaju dosta lijepu teksturu, lagano se nanose i odlično rade sa četkicama od prirodne dlake, kakve ja najčesće koristim kada su kapci u pitanju.

DSC_0137

DSC_0143

Popis svih nijansi vas čeka ispod, s tim da sam vam posebno označila one koje sam ja testirala.

Shimmer: Crisp Silver, Cool Lilac, Raw Copper, Smokey Plum, Dusky Rose, Pure White, Sandy Gold, Honey Blush.

Matte: Carbon Black, Vintage Green, Base Nude,  Denim Blue, Roasted Coffee.

DSC_0129

DSC_0153

DSC_0158

DSC_0128

Kompletnu ponudu Oriflame proizvoda i sve dodatne informacije možete potražiti na FB stranici Nada Trkulja ili na Instagram profilu dream.and. art .

Ko voli Oriflame proizvode?

Pišite mi svoje favorite…Objavite komentar