REVLON COLORSTAY tečni puder (recenzija)

November 12, 2018

DSC_0039

Već sam vam negdje napisala kako mi dosta fantastičnih proizvoda, koje godinama koristim, prosto izmiče kada je blog u pitanju. Uvijek pomislim kako ima vremena za moje must have stvarčice koje uvijek iznоva kupujem. I onda mi na testiranje dođe Revlon Colorstay puder i pomislim da je to onda definitivno znak… Pa evo.

Danas konačno pišem ovu recenziju i to iz razloga što sam konačno dobila prliku da probam Revlon Colorstay u ambalaži sa pumpicom koja obećava puno jer je prije svega ekonomičnija, jednostavnija za upotrebu, na kraju i ljepša. Prethodna varijanta je bila dosta nezahvalna za korišćenje i imala je jednu veliku manu, nismo mogle proizvod potrošiti do kraja. A to se ne prašta.

Revlon proizvode u BiH možete kupiti u Didaco shop-u a cijena Colorstay tečnog pudera je оko 21 KM. Ranije sam vam pisala i o njihovim odličnim mat tečnim ruževima, pa ukoliko ste propustile taj post ostavljam vam link OVDJE.

DSC_0014

DSC_0052

Colorstay je jedan od napoznatijih tečnih pudera na svijetu a spada u tu takozvanu drogerijsku cjenovnu kategoriju iako može stati rame uz rame i sa čuvenim Esste Lauder Double Wear. Naime, ova dva pudera su po meni jako slična, naravno ovdje pričamo o Colorstay puderu za mješovitu i masnu kožu jer vjerovatno već znate da je dostupan i u varijanti za suvu kožu.

Revlon Colorstay dolazi u kvalitetnoj staklenoj ambalaži koja (sada) ima pumpicu što je stvarno odlično i beskrajno sam zahvalna Revlon-u što je čuo naše molitve i uslišio ih.

Količina koju dobijate je 30 ml, što je standard kada su ovakvi proizvodi u pitanju.

Puder nema previše gustu teksturu čak mi se čini da je ranije, dok je dolazio bez pumpice, bio dosta gušći (ne znam opet, to je možda samo moj subjektivni utisak jer nigdje nije navedeno da su mijenjali formulu, samo ambalažu). 

Za nanošenje ovog pudera vam je potreban dobar alat s tim da je ovo jedan od rijetkih pudera koji lijepo možete nanijeti čak i prstima (toplina vaših jagodica će dodatno rastopiti puder pa ćete ga bolje umasirati u kožu što će lijepo izgledati na licu i neće vam dati efekat maske). Ukoliko ga nanosite četkicom puder će se vrlo brzo setovati na licu a to znači da nemate vremena za gubljenje. A opet ukoliko koristite vlažnu spužvicu dobićete sasvim dugačiji efekat, koža će izgledati jako lijepo, zdravo i ujednačeno i nećete imati taj potpuni mat efekat. Ali ćete naravno dobiti i mnogo manju prekrivnu moć.

Što se mog iskustva tiče, dobitna kombinacija je da prvo nanesem prajmer a zatim preko cijelog lica rasporedim tanak sloj Revlon Colorstay pudera vlažnom spužvicom i onda na ona kritičnija mjesta četkicom lagano utapkam drugi sloj pudera. Nakon toga volim ponovo preko cijelog lica lagano preći sa spužvicom da bih sve dodatno utisnula i sjedinila oba sloja.

U suštini morate znati da se sa svakim puderom možete igrati u smislu da vi sami odredite način nanošenja (i količinu pudera) te tako kontrolišete i efekat koji želite postići. Četkice će vam uvijek dati veću prekrivnu moć (naročito ukoliko utapkavate četkicom puder) a spužvice (i prsti) mnogo manju.

DSC_0042

Sve u svemu, Revlon Colorstay ima skoro pa potpuno prekrivanje! Ali zaista. Potreban je samo jedan sloj da vam koža izgleda odlično. Prekriva fleke, ožiljke, crvenilo… Doslovno sve!

I najbitnije od svega, ovaj puder odlično matira! Revlon Colorstay je jedan od najboljih matirajućih pudera koje sam do sada probala. Posebno mi se sviđa što završnica nije potpuno mat.

Postojanost je takođe fantastična! Puder stoji na mjestu i do 10h bez ikakvih problema, ne pomjera se i ne klizi sa masne T zone koju samo jednom u toku dana matiram sa malo pudera u kamenu (naravno prije toga masnoću pokupim sa blot papirićima).

Izbor nijansi Revlon Colorstay je posebna priča, doslovno svaki ton i podton kože može jednostavno naći odgovarajuću nijansu u Revlon Colorstay paleti boja. Ipak, nisam sigurna koliki je izbor u našim drogerijama ali je sigurno opet prilično bogat.

Moja trenutna (zimska) nijansa je 180 Sand Beige i jako mi se sviđa taj njen žuti podton koji meni savršeno odgovara. Revlon Colorstay odlično saradjuje i sa drugim puderima, ja ga veoma često miješam sa Bourjois Healthy Mix-om, ukoliko sam zadovoljna sa tenom ili sa mrvicom Dermacol pudera, ukoliko mi baš nije dan! :-)

DSC_0028

DSC_0038

Ipak, ovako dobra postojanost pravi jedan drugi problem. :-) Naime, prilično je teško skinuti ovaj puder sa lica i kvalitetno ga očistiti. Evo kako to otprilike izgleda u mom slučaju: Lush Ultrabland sredstvo za skidanje šminke koje otopi sve, umivanje sa gelom/pjenom za čišćenje (najčešće je to Effaclar) pa skupljanje ostataka oko očiju i uz korjen kose Olival micelarnom otopinom.

Moram napomenuti da ovaj puder na mom licu blago oksidira. Ne znam da li je to uvijek slučaj ali željela sam vam i to naglasiti. Takođe, ne znam kako se ovaj puder ponaša na eventualno suvljim dijelovima lica. Ja nemam taj problem ali vam mogu dati generalni savjet da koža u svakom slučaju mora biti glatka i dobro nahranjena.  Ne prihvatam izgovor da puder ističe suve dijelove (a imate mješovitu kožu). Redovan piling, dobra hidratantna krema za lice i još bolji serum su rješenje za ovaj problem.

DSC_0044

Da sumiramo…

PREDNOSTI Revlon Colorstay pudera:

  • odlično prekrivanje,
  • dobar izbor nijansi,
  • dobro matiranje,
  • odlična postojanost.

MANE Revlon Colorstay pudera:

  • malo teže se skida sa lica,
  • na koži svakako nije laganiji na svijetu i
  • blago oksidira.

ZAKLJUČAK: Revlon Colorstay je puder koji je odličan za mješovitu i masnu kožu lica jer je jako dobro držati pod kontrolom problematičnu T zonu. Osim toga daće vam jako dobro prekrivanje i biće na vašem licu bez problema cijeli dan. Vjerujem da vam je jasno da ovo nije proizvod koji bih vam preporučila za svaki dan. Ovo se posebno odnosi na djevojčice i mlade djevojke.  Revlon Colorstay je za posebne prilike, poneki večernji izlazak i sve one dane kada želite perfektnu, postojanu šminku od ujutru od naveče. I baš iz tog razloga, morate imati jedan ovakav proizvod u svojoj kolekciji na koji se možete uvijek osloniti i koji se raditi za vas (a ne protiv vas). :-)

DSC_0020

 

Jeste li koristile Revlon Colorstay?

Kakva su vaša iskustva?

:-)Objavite komentar