ORI BODY BUTTER (recenzija)

November 5, 2018

DSC_0147

Nakon prve recenzije ORI proizvoda kada sam vam predstavila njihove fantastične kreme za ruke (link), došao je red da se upoznate i sa puterima za tijelo. Testirala sam čak pet različitih pa vam mogu reći da imam dosta utisaka jer je period uživanja u ovim predivnim ambalažama trajao dosta dugo, puna dva mjeseca.

U prethodnom tekstu sam istakla da je ORI moje najveće otkriće u posljednje vrijeme i definitivno sam oduševljena cijelim konceptom ovog brenda.

Kada su proizvodi za njegu tijela u pitanju, rijetko kada mogu da odolim i da nešto ne probam. Nisam lijena ni kada ih treba koristiti već sam jako disciplovana i sigurno da neće proći ni jedan dan a da ne nanesem neki lijep body butter, koji vrlo često još i pomiješam sa par kapi nekog kvalitetnog ulja i prepustim se svom omiljenom beauty ritualu.

Sada shvatate koliko sam uživala naizmjenično testirajući pet ORI Putera za tijelo. :-) A još uzmite u obzir i da imaju odličan sastav, jer osim ši putera, sadrže još mnogo finih prirodnih sastojaka kao što su ulje jojobe, bademovo ulje, maslinovo ulje, pčelinji vosak i vitamin E. Pa može li uživanje biti veće?

DSC_0177

ORI kaže da njihovi puteri za tijelo sa svojim emolijentnim dejstvom bogato njeguju i hrane kožu satima čineći je mirisnom i mekanom na dodir. Kvalitetan sastav na čelu sa ši puterom, bademovim i maslinovim uljem te vitaminom E, podstiču regeneraciju kože i ima snažan anti-age efekat a izuzetno lagana tekstura omogućava ekstremnu moć upijanja i ne ostavlja kožu masnom.

ORI Body Butter liniju čini pet različitih verzija koje redom nose nazive:

  • Shea,
  • Orange,
  • Guava&Cucumber,
  • Black Vanilla i  
  • Coconut.

Već po samom imenu vam je jasno u čemu je i osnovna razlika jer svi obavljaju mahom identičan posao a vi imate zadatak da na osnovu ličnih preferencija izaberete najljepši miris i najljepšu ambalažu. Ali odmah morate znati da ni to neće biti lako…

Ja sam opsjednuta sa narandžom i kokosom, te mirisne note mi najviše prijaju ali moram spomenuti i fantastičan spoj guave i krastavca i nježnu ružičastu boju tog putera, prava osvježavajuća bomba u svakom smislu te rijeći.

DSC_0185

DSC_0140

DSC_0149

DSC_0138

ORI puteri za tijelo dolazi u prelijepim, jako kvalitetnim ambalažama. Ljepši dizajn nisam dugo vidjela a sigurno znate da posebnu pažnju obraćam na to i uvijek volim prokomentarisati i taj aspekt. Veoma je važan.

Svaku ambalažu karakteriše odlična štampa, koncizan i veoma jasan tekst o namjeni, načinu upotrebe i sastavu te roku upotrebe. Osim što svaka verzija body butter-a ima različitu boju ambalaže i na poklopcu se nalazi karakteristična fotografija koja jasno određuje šta se krije ispod.

Tekstura putera je jako lijepa jer je prilično gust a opet jako kremast i mekan pod prstima. Divno se razmazuje, ne ostavlja bijeli trag ukoliko baš ne pretjerate sa količinom i dosta brzo se upija. Iako često osjećam potrebu da u večernjoj rutini u ovakave proizvode dodam neko kvalitetno ulje, moram priznatri da to ovdje nisam činila. Zaista nema potrebe.

Koža je nakon nanošenja mekana i jako glatka. Nije masna ali osjeća se neki svilenkasti, baršunasti film pod rukom i blagi sjaj. I što je najbitnije, puteri ne pružaju onaj prividni osjećaj hidratacije, već koža i sutradan izgleda savršeno, mekana je i mirisna.

Odlični su za bilo koji period godine, jer imaju zahvalnu teskturu a nisu previše teški pa ćete uvijek imati utisak da dobijate optimalan nivo hidratacije.

Količina od 200ml je odlična i sigurno će vam jedan ORI Body Butter potrajati više od 2 mjeseca (uz svakodnevenu upotrebu naravno).

DSC_0144

DSC_0189

DSC_0148

DSC_0191

DSC_0158

DSC_0168

DSC_0154

Cijena ORI putera za tijelo je 11,95 KM a možete ih pronaći širom BiH, i to u svim DIDACO shop-ovimа i Apotekama -B Pharm i Moja Apoteka. Proizvodi su za sada dostupni samo u našoj državi ali ih i svi vi iz susjednih zemalja možete uskoro očekivati u prodaji i kod vas.

Kompletan asortiman i sve dodatne informacije možete pronaći i na zvaničnoj Instagram stranici brenda @oriskincareproducts.

DSC_0141

DSC_0177

DSC_0186

DSC_0165

DSC_0137

DSC_0130

Jeste li primjetile ORI proizvode na policama?

Ili ste možda nešto već probale?

Nemojte više čekati, ovi proizvodi zaista zaslužuju vašu pažnju. Sjajni su!!!Objavite komentar