Noviteti: PASTEL KOZMETIKA

November 1, 2018

DSC_0004

Ne trebam vam ponavljati da sam posebno uzbuđena uvijek kada vam trebam predstaviti novi brend i neizmjerno se obradujem kada mi stigne pregršt proizvoda za koje do tada nisam znala ili ih jednostavno nisam mogla nabaviti u BiH. Pastel je konačno stigao i kod nas i to je sjajna vijest jer ako volite gledati makeup tutorijale na You Tube-u sigurna sam da ste čuli bar za par njihovih kultnih proizvoda.

Ja sam proteklih mjesec dana uživala testirajući zaista mnogo Pastel proizvoda i danas vas želim prije svega upoznati sa samom brendom a onda provesti kroz cjelokupan asortiman i ponudu koja je dostupna kod nas.

Sve je počelo u Istanbulu još prije 80 godina kada je osnovana firma Pinkar koja se bazirala na proizvode kao što su kolonska voda, baby puder, boje za kosu te preparati za njegu kože i šamponi. Nastavili su da se šire zadovoljavajući potrebe žena širom svijeta putem Pastel brenda. Pinkar dodaje novitete u asortiman svojih proizvoda svake godine zahvaljujući svojoj viziji kojom održava korak s modnim trendovima koji se stalno mijenjaju u svijetu. A to ćete vidjeti i u nastavku teksta jer su proizvodi poput highlighter-a, pudera za konturisanje i tečnih mat kartmina definitivno noviji trenovi a ovaj brend ima sjajnu ponudu.

DSC_0066

DSC_0064

Što se tiče samog asortimana, on je dosta širok i pokriva apsolutno sve aspekte.

Veoma su poznati Pastel lakovi za nokte u kojima sam neprekidno uživala u ovom periodu. Posebno mi se sviđa Nude linija jer su nijanse božanstvene, teksture jako lijepe i kremaste a dostupno je čak 18 nijansi. Ne postoji šansa da uzmete samo jedan, vjerujte mi. Osim njih, ako me pratite na Instagramu, možda ste primjetili da sam pohvalila i predivnu bordo nijansu iz palete klasičnih lakova koja ogromna (ovdje možete pogledati sve nijanse). Ti lakovi imaju sjajnu četkicu i izuzetno su postojani.

DSC_0072

Tečni ruževi za usne, Daylong Lipcolor Kissproof, su na mene ostavili poseban utisak i ovo je prva grupa proizvoda koju ću vam detaljno recenzirati u narednom periodu. Radi se 25 predivnih nijansi a odlučila sam da vam skrenem pažnju na čak deset njih! Izuzetna pigmentacija je karakteristika, ne samo Pastel tečnih ruževa, nego generalno svih proizvoda. Vidjećete to na swatch-evima koje sam uradila za potrebe ovog posta. Svi proizvodi koje sam probala imaju izvrsnu pigmentaciju i uglavnom su jako dobro postojani na koži.

Pastel ima jedan jako dobar proizvod koji služi kao baza i jako je zahvalan za nas sa problematičnom T zonom, u pitanju je Mattifying Primer. Odlično radi svoj posao i ukoliko budete u prilici da ga kupite, imate moju preporuku. Nije klasičan silikonski prajmer i odlično pripremi kožu za tečni puder. Ja sam ga koristila isključivo u kombinaciji sa HI Corrector High Coverage puderom.

Sigurna sam da vas jako interesuju i cijene. Opšti utisak je takav da su proizvodi prilično povoljni. I to u smislu da su puderi oko 15 KM, klasični ruževi od 5,90-8,90 KM a tečni 10,90 KM. Maskare su oko 9 KM a lakovi za nokte samo 3 KM. Matirajući prajmer koji sam vam spominjala je recimo 10 KM. Odličan odnos cijene i kvaliteta a li ćemo se kroz detaljne recenzije pozabaviti i malo dubljom analizom svakog proizvoda pojedinačno koji budem koristila duži vremenski period.


DSC_0013

DSC_0016

DSC_0022

Ipak, nakon mjesec dana testiranja mogu vam reći da imam dobitnu Pastel kombinaciju kada je ten u pitanju (i moja mješovita koža), a nju čine sljedeći proizvodi:

  • Mattifying Primer -matirajuća baza,
  • Magic Touch Coverstick & Highlighter (iz ovog seta koristim samo korektor),
  • HI Corrector High Coverage Liquid Foundation- tečni puder u nijansi 403
  • Profashion Liquid Concealer -tečni korektor u nijansi Porcelain
  • Profashion Terracotta Wet&Dry Powder- puder u kamenu.

Svaki od ovih pet proizvoda uradi jako dobar dio posla i konačan rezutat je postojan makeup u trajanju od 6-8h uz jednu minimalnu popravku u toku dana. Nakon što završim ten, uživam u izboru tečnog ruža, a tu vam ne mogu preporučiti samo jednu nijansu. Jako sam uzbuđena oko pripreme te recenzije…

Pastel proizvode u Bosni i Hercegovini možete naći na sljedećim lokacijama: Brčko Distrikt, Gradačac, Tuzla, Foča, Lukavac, Bijeljina, Sarajevo, Visoko, Kostajnica i Srbac. Takođe, kompletnu ponudu možete pogledati preko zvaničnog sajta www.pastel.ba preko kog možete izvršiti i registraciju ili jednostavno kao “gost” poslati narudžbu. Roba se šalje brzom poštom, na adresu koju ste naznačili na narudžbi i to u roku od 24-48 sati.

Na iznose preko 50 KM poštarina je besplatna u sve gradove BIH a za iznose ispod 50 KM cijena je 5,00 KM sa uračunatim PDV-om.

DSC_0099

DSC_0090

DSC_0084

DSC_0082

DSC_0070

DSC_0051

 

Jeste li čule za Pastel kozmetiku?

Da li ste možda već nešto probale ili to tek planirate?

Pišite mi svoje utiske…Objavite komentar