ORI: Krema za ruke sa 15% ši putera

October 8, 2018

DSC_0058

Ponovo imam to zadovoljstvo da vam predstavim jedan potpuno novi brend. Radi se o ORI proizvodima koji su dostupni u BiH u svim Didaco shop-ovima ali će se uskoro moći poručiti i on line. Ukoliko ste jednom vidjeli njihov Instagram profil sigurna sam da vas je vizuelni identitet ORI brenda ostavio bez dana. Mene svakako jeste, i jedva sam dočekala da se dočepam ovih preslatkih ambalaža.

ORI kaže da su njihovi proizvodi za njegu kože kreirani kombinovanjem afričkih i mediteranskih sastojaka i načina života i da predstavljaju bogatu kolekciju luksuznih, a pristupačnih proizvoda koji su sigurni za upotrebu. U ponudi ćete pronaći kreme za ruke, body butter-e, Univerzalnu kremu sa 10% ši pudera, kremu za njegu bradavica i kremu protiv strija. Testiram sve proizvode i svaki od njih će naći svoje mjеsto na blogu u narednom periodu.

Danas vam donosim svoje utiske o ORI kremema za ruke.

DSC_0065

DSC_0080

ORI kreme za ruke dolaze u tri varijante i nose nazive Charming Powder, Pink Flow i Wood & Citrus. Bez obzira na različite verzije i mirisne note, jedno im je zajednično, svaka ima 15% ši putera u svom sastavu.

Iako vjerovatno dosta vas zna šta je ši puter (Shea Butter) i koja mu je namjena, ORI ima jako lijep i koncizan opis koji vam može biti od koristi pa ću vam ga navesti ovdje, jer ćemo ovaj sastojak veoma često spominjati recenzirajući ORI proizvode.

Shea Butter je poznat kao najkvalitetniji prirodni emolijent biljnog porijekla a to svojstvo duguje velikim količinama zasićenih masnih kiselina dugog lanca. Takve kiseline stvaraju zaštitni film na koži i sprečavaju gubitak vode iz dubljih slojeva. Potpuno su bezbjedni, jer ove masne kiseline nemaju mogućnost penetracije u dublje slojeve kože i krvotok i svrha im je da štite kožu od dehidratacije i spoljnih uticaja. Prepoznaćete ga kao jedan od osnovnih sastojaka u mnogim preparatima za njegu lica i tijela, razlika ORI SHEA BUTTER prozvoda je što koriste znatno veći procenat ovog vrijednog ekstrakta (10%-50%) što je i označeno na našim ambalažama dok je industrijska norma 0,1%. Postoji razlog zašto su proizvodi sa visokim udjelom Shea Buttera rijetki na tržištu, a to su poteškoće u kreiranju dobre formulacije koja daje mnogo više nego samostalna čista sirovina.

U sastavu ORI kreme za ruke pronaći ćete: Shea butter 15%, ekstrakt smilja, ekstrakt ulja divlje ruže-šipka, kakao puter i vitamin E.

Proizvođač kaže da krema bogato njeguje i hrani kožu satima čineći je mirisnom i svilenkastom na dodir te da ima anti-age i regenerativna svojstva postignuta snažnim prirodnim antioksidansima u visokoj koncentraciji.
Ekstrakt divlje ruže je poznat kao najskuplji ekstrakt na svijetu, efikasan je prirodni antiseptik, pomaže kod iritacija, upala, deluje umirujuće na dermatitis, psorijazu i ekceme, podstiče regenerativne procese i stimuliše cirkulaciju potkožnih krvnih sudova, zacijeljuje i sprečava nastanak novih zanoktica.

DSC_0079

ORI kreme za ruke dolaze u lijepim sivim tubicama, interesantnog dizajna. Sam logo, font i jednostavan minimalistički dizaj su po mom ukusu i sigurno ne bih mogla naći niti jednu zamjerku za to.

Krema ima laganu teksturu, nije previše gusta i jako lijepo se razmazije. Kožu obavija laganim filmom ali bez masnog i ljepljivog osjećaja. Upija se dosta brzo a osjećaj glatke i mirisne kože traje satima.

Ono što je definitivno najbolja stvar je to što ova krema fantastično njeguje i hrani kožu. Odlična hidratacija u kombinaciji sa laganom formulom je dobitna kombinacija ako mene pitate. I ne samo za kožu, već i za zanoktice i nokte.

Mislim da sam vam rijetko kada dala neku toplu preporuku kada su kreme za ruke u pitanju jer sam dugo godina koristila samo Loccitane ali sada sam sigurna da sam joj našla odličnu zamjenu koja isto radi sjajan posao, ima kvalitetan sastav, i košta mnogo manje.

Moj trenutni favorit je Charming Powder jer mi jako prija njen nježan puderasti miris, ali vi se možete odlučiti i za neku od druge dvije mirisne note, to je stvar ličnih prefencija a sastav i kvalitet svake od ovih krema je odličan.

ORI krema za ruke dolazi u količini od 75 ml a cijena je 11,95 KM.

DSC_0071

DSC_0067

DSC_0081

DSC_0083

DSC_0087

Da li ste čule ranije za ORI?

Pišite mi svoje utiske…Objavite komentar