GOLDEN ROSE: TOTAL COVER 2in1 Foundation&Concealer

September 23, 2018

DSC_0147
Golden Rose je početkom 2018. godine predstavio Total Cover 2in1 Foundation & Concealer, tečni puder koji je izazvao veliku pažnju jer je obećavao baš ono što većina djevojaka traži, odličnu prekrivnu moć i postojanost. Iako sam recenziju željela uraditi još početkom proljeća, ovaj puder je put do mene pronašao tek sada. Testirala sam ga skoro dva mjeseca i danas vam prenosim detaljne utiske.

DSC_0158

Šta kaže Golden Rose?

Podloga i korektor, ujednačava ton kože kada se primjeni kao korektor na cijelo lice. U isto vrijeme djeluje kao podloga u jednom koraku. Zahvaljujući svojoj laganoj formuli koja ne sadrži masnoću, može se primjenjivati u više slojeva kako bi obezbijedio besprijekoran izgled tokom cijelog dana i potpunu pokrivenost. Pored vitamina E, puder sadrži i SPF 15 za zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka.

Golden Rose Total Cover tečni puder u kvalitetnoj plastičnoj ambalaži sa pumpicom koja dozira prilično malu količinu proizvoda pa će vam biti potrebna najmanja 2 do 3 potiska na pumpicu za jedno nanošenje. Sve zavisi i od alata kojim nanosite puder, ako to činite četkicom potrošićete manju količinu a ako ga nanosite blnderom, kao i ja, onda pripremite malo veću količinu.

Kvalitet same ambalaže je odličan, sve funkcioniše zaista savršeno, ne mogu naći niti jednu zamjerku.

Puder dolazi u čak 20 nijansi a preporučena maloprodajna cijena ja 15 KM.


DSC_0169

DSC_0157

DSC_0163

Golden Rose Total Cover ima po malo ljepljivu, prilično gustu teksturu. Potrebno je par minuta da se proizvod rasporedi ravnomjesno po licu i dobro utapka. Ne suši se brzo, imate dovoljno vremena za rad i nema potrebe za žurbom jer se morate malo potruditi oko blendanja. Predlažem da na kraju uvijek puder dodatno utapkate sunđečićem.

Puder ima srednje prekrivanje, nikako nije total cover iako se odlično nadograđuje pa možete dozirati količinu na određenim dijelovima lica te bez problema pokriti i crvenilo i sve ostale nepravilnosti. Korektor vam u tom slučaju zaista nije potreban, ja ga nikada nisam koristila u kombinaciji sa ovom puderom pa mogu reći da je ono 2in1 foudation&concealer u nazivu, zaista tačno.

Puder nije mat, ostavlja sjajnu završnicu koja ne laska nama sa jako masnim dijelovima lica. Potrebno ga je dobro setovati puderom u prahu. Nakon tog koraka, moja T zona je pod kontrolon neka 3h što je sasvim u redu kada je drogerijski puder u pitanju. Nakon radnog dana, puder lagano sklizne sa najmasnijih dijelova lica a kod mene je to područje oko nosa i sredina čela.

Nisam primjetila da oskidira ni najmanje, ne uvlači se u sitne linije oko očiju i bore. Nijansa koju ja imam je broj 15, to je srednje tamna bež nijansa toplog podtona.

DSC_0171

Smatram da je ovo puder za normalnu i mješovitu kožu koja nema problema sa prekomjernim lučenjem sebuma. Ali imam osjećaj da bi maksimum dao suvoj koži uz recimo MAC Strobe Cream ili bilo koji drugi prajmer koji će dati tu blistavost i sjaj a Total Cover neće istaći ništa što ne treba već će samo sasvim dobro zagladiti kožu, ujednačiti ten i prekriti nedostatke. I što je najbitnije, ovaj puder nije težak na licu!

DSC_0165

DSC_0161

Jeste li probale Golden Rose Total Cover?

Pišite mi svoje utiske…

*Cjelokupan materijal na sajtu www.mybeautycorner.ba  je zasticen autorskim pravom. Bilo kakva izmjena ili korištenje fotografija i/ili teksta bez dozvole autora, smatrat će se kršenjem autorskih prava, što podliježe krivičnoj odgovornosti.Objavite komentar