CLAUDIA SCHIFFER MAKEUP: Grupna recenzija proizvoda

September 13, 2018

DSC_0001

Danas pred vama otvaram jedan od najljepših PR paketića ikada. Radi se o predivnoj nježno ružičastoj kutiji koja krije proizvode brenda koji je u vlasništvu čuvene Claudie Schiffer. Ova uspješna manekenka je, nakon 30 godina karijere u svijetu mode, odlučila pokrenuti vlastitu liniju makeup proizvoda koje u BiH možete pronaći u svim velikim CM marketima. Generalni uvoznik za našu zemlju je firma Ovnak doo Vitez.

Imala sam tu čast da među prvima testiram njene proizvode i slatku obavezu da sa vama podijelim svoje iskustvo.

Ukoliko želite pogledati kompletan asortiman, OVDJE vam ostavljam link zvanične internet stranice ovog brenda.

DSC_00702

Claudia Schiffer Blush

DSC_0015

DSC_0022

Claudia Schiffer Blush /43,95 KM/ je rumenilo u predivnoj breskvasto- ružičastoj nijansi. Ambalaža je jako lijepa, otmena i skupa, sam dizajn i kvalitet su zaista vrhunski. Rekla bih da je ovo jedan od najljepših makeup proizvoda u mojoj kolekciji. I ne samo to, ovo rumenilo je i jedno od najkvalitetnijih koje imam. Tekstura je jako lijepa na dodir, skoro uopšte se ne trusi i ima idealnu pigmentaciju koju je moguće nadograditi. Jako volim da se igram sa rumenilima, da miješam nijanse i kontrolišem intenzitet i upravo zato obožavam ovaj proizvod.

Rumenilo je potpuno mat, traje cijeli dan na obrazima i izgleda božanstveno. Ovo je jedna od najuniverzalnijih nijansi ikada. Stoji većini djevojaka i odlična je i za svjetliju i za srednje tamnu put. Ukoliko volite neke druge boje, u ponudi imate još par drugih nijansi.

Claudia Schiffer Invisible Lip Liner

DSC_0042

DSC_0048

Claudia Schiffer Invisible Lip Liner /16,50 KM/ je nevidljiva, potpuno providna olovka za usne obogaćena uljem jojobe i vitaminom E. Osim što odlično hrani usne, ona stvara nevidljivu barijeru svim tečnim i kremastim proizvodima koje nanosite na usne preko nje.

Naime, Invisible Lip Liner je olovka koju možete koristiti u kombinaciji sa svim nijansama ruževa za usne i/ili sjajeva. Ima mekanu, voskastu teksturu koja daje sjajnu bazu za sve proizvode koje odlučite koristiti nakon nje, produžava trajanje istih a ujedno hrani i hidrira usne. Iz mog iskustva, najbolje funkcioniše sa sjajevima izrazito dobre pigmentacije i sa malo kremastijim tečnim ruževima. Ali ako me pitate da li je ovaj korak neophodan, reću ću vam da nije, mnoge djevojke uopšte ni ne koriste olovke ali ako vam je ovo neophodan korak a ne volite previše da razmišljate da li imate olovku u adekvatnoj nijansi, onda je Claudia Schiffer Invisible Lip Liner rješenje.

Claudia Schiffer Lip Gloss

DSC_0026

DSC_0035

Claudia Schiffer Lip Gloss /22,30 KM/ je klasičan sjaj za usne izrazo dobre pigmentacije. Ne nanosi se brzo i ravnomjerno u jednom sloju i trebaće vam koji minut ako želite da posao uradite kvalitetno ali nakon toga ćete biti oduševljeni efektom. Ovo je najpigmentovaniji sjaj za usne koji sam ikada probala, ali i jedan od najtrajnijih. Možda crvena nije najsjajnije rješenje ukoliko sjaj volite nositi samostalno, ja sam ga najčešće nanosila preko klasičnog kremastog ruža za usne.Claudia Schiffer Quad Eye Shadow

DSC_0057

DSC_0067

Claudia Schiffer Quad Eye Shadow /43,95 KM/ je paleta sjenila sa četiri nijanse. Moja kombinacija u plavim tonovima nosi karakterističan naziv DENIM, a vi možete birati i neke druge nijanse jer su u ponudi još tri palete ( Beachy, Pretzel shades i Retro pastels).

Radi se lijepim, mekanim teksturama satenskog finiša koje se jako lijepo blendaju na kapcima. Pravi je užitak raditi sa ovakvim sjanilima koja imaju izuzetnu pigmentaciju, naročito mislim na dvije tamnije boje. Koristila sam ih sa bazom, i tako nanešena ostaju na mjestu skoro cijelu dan. Boje se odlično stapaju jedna sa drugom i izuzetno lijepo se slažu, pa ćete kompletan makeup look, bez ikakavih problema, postići samo sa ove četiri nijanse.

Claudia Schiffer Smokey Eye Styler

DSC_0039

DSC_0040

Claudia Schiffer Smokey Eye Styler /22,30 KM/ je olovka za oči koja je odlična za donji kapak jer je dosta dugo traje i odlično se blenda. Ja i inače ovakve proizvode nanosim samo na donji kapak, rijetko na gornji ali i tada samo u vanjske uglove, i to ako radim neki jači smokey eyes. Claudia Schiffer Smokey Eye Styler dolazi u pet nijansi (Noir, Glint, Chestnut, Cloud i Blue Sky).

Ja sam imala priliku da testiram nijansu Glint. Radi se o srebrnasto sivoj nijansi koja ima jako lijep finiš, nije potpuno mat i djeluje kao da ima malo sitnog šimera u sebi (to ćete vidjeti i na swatch-u na fotografiji ispod).

DSC_0074

Sve u svemu, iako sam generalno jako zadovoljna kvalitetom proizvoda (a oduševljena dizajnom), moram napomenuti da je jedan proizvod zasjenio sve ostale. To je definitivno rumenilo koje koristim svakodnevno već nedeljama i koje trenutno ne bih mjenjala ni za jedno drugo.

Ne mogu reći da nisam zadovoljna paletom ali nijanse nisu nešto bih ja često nosila na očima pa iz tog razloga nije jedan od korišćenijih proizvoda u mojoj kolekciji ali i daljem mislim da jedan od kvalitetnijih. Pogledajte ostale nijense, posebno Beachy, izgleda savršeno.

Claudie Schiffer Makeup ima sjajnu priču, presrećna sam što imam ove komade u kolekciji.

DSC_0011

DSC_0019

DSC_0070

DSC_0004

Jeste li primjetile Claudia Schiffer makeup na policama?

Da li vam je neki proizvod privukao pažnju?

*Celokupan materijal na sajtu www.mybeautycorner.ba  je zasticen autorskim pravom. Bilo kakva izmjena ili korištenje fotografija i/ili teksta bez dozvole autora, smatrat će se kršenjem autorskih prava, što podliježe krivičnoj odgovornosti.

Objavite komentar