SLEEK: Grupna recenzija proizvoda

August 7, 2018

DSC_0006

Predivan poklon paket Sleek proizvoda je došao na moju adresu prije dva mjeseca i u ovom periodu sam ih sve detaljno isprobala. Kakvo je moje mišljenje o ovoj interesantnoj grupici i zašto mi se neki proizvodi sviđaju a zašto neki ne, saznaćete u današnjoj recenziji.

Sve proizvode možete kupiti preko FB stranice i Instagram profila kozmetikabeautycare.

Sleek MakeUP Creme to Powder

DSC_0039

DSC_0042

Iako nisam u ljubavi sa kompaktnim puderima, ovaj proizvod sam morala testirati. Creme to Powder ima sasvim dobru prekrivnu moć ali na mješovitoj koži ima jako lošu postojanost. U roku od dva sata najviše, puder jednostavno sklizne sa najmasnijih dijelova i cjelokupan makeup izgleda loše.

Ukoliko imate normalnu kožu i nemate ovakvih problema a želite malo jače prekrivanje i volite ovakvu teksturu, možete probati Creme to Powder.

MakeUP Barrekissed Illuminated

DSC_0028

Tečni iluminator u nijansi Pompeii je prava ljetnja poslastica s obzirom da je ova nijansa dopustiva samo ukoliko ste baš preplanule. Testirala sam ga na više načina i najbolji efekat daje kada ga pomiješam sa tečnim puderom i nanesem na cijelo lice. Možete ga bez problema koristiti i na dekolteu i ramenima.

Sleek MakeUP Blush

DSC_0035

Sleek je poznat po rumenilima isto koliko i po odličnim paletama. O nijansama možemo diskutovati ali o kvalitetu, ne! Ja sam imala priliku da isprobam više različitih boja ali ova koju sam sada dobila je najposebnija a koristim je i kao sjenilo jer mi je fantastična kao bazna boja. Tekstura je divna, isto kao i nijansa, potpuno je mat i minimalno se trusi.

Ukoliko imate baš jako svjetao ten možete pokušati da ga nanesete i kao rumenilo ali je meni ova boja trenutno presvijetla.

Sleek MakeUP Corrector&Concealer Palette

DSC_0036

DSC_0043

Sleek MakeUP Corrector&Concealer Palette је praktična mala paletica koja je namjenjena djevojkama u pokretu jer je idealna za svakodnevno nošenje u neseseru. Sadrži korektor, puder za konturisanje i puder u kamenu za setovanje lica. Svi proizvodi osim prvog su dosta dobri i prilično iskoristivi ukoliko izaberete odgovarajuće nijanse ali tekstura korektora nije dobra. Naime, on je dosta gust i pomalo “ljepljiv” pa se teško blenda i jako se uvlači u pore i sitne linije/borice.

Sleek MakeUP Control Shine & Prime

DSC_0022

Jako mi se dopada ovaj prajmer jer odlično popuni pore. Rekla bih da je jedan od najboljih koje sam probala u proteklih godinu dana. Radi sjajan posao, ima prilično gustu ali laganu, važdušastu teksturu i lijepo se razmazuje. Malo me čak podsjeća na Benefit Porefessional.

Sleek MakeUP Control Shine & Prime koristim svaki dan, bez izuzetka, već dva mjeseca i zaista vam preporučujem ovu kupovinu. Najbolji Sleek proizvod koji imam u kolekciji.

Na fotografiji ispod vidite swatch-eve svih proizvoda (sa lijevo na desno): Corrector&Concealer Palette, Control Shine & Prime, Blush i Barrekissed Illuminated.

DSC_0051

DSC_0033

Volite li Sleek?

Jeste li probali neki od ovih proizvoda?2 komentara

  1. Koristim ovu Sleekovu paletu u istoj nijansi, kupljena baš sa te stranice. Nije mi nešto posebno dobra, ali kada je dobro utisnem blenderom postojana je par sati. (Na regularnom vremenu bez jakog sunca, dok se na suprotnom ponaša jako loše). Sve u svemu meni je okej za neku dnevnu varijantu. Ostale proizvode ću svakako probati.
    P.s. pratim te već neko vrijeme i odavno želim da pohvalim tvoj rad. Svaka čast, samo naprijed. 💋

    1. Hvala puno na komentaru i lijepim riječima. Da, slažem se potpuno za Sleek paleticu… Može se iskoristiti ali nije to- to!

Objavite komentar