BOURJOIS: 123 PERFECT Foundation

July 20, 2018

DSC_0152

Jedan od mojih omiljenih drogerijskih pudera je Bourjois 123 PERFECT Foundation i odmah na početku ovog posta ću vam reći da je ovo jedna od mojih najpozitivnijih recenzija. Volim ovaj brend, posebno sam vezana za njihova rumenila i korektore a kada su tečni puderi u pitanju smatram da imaju jako dobru ponudu jer su izgradili odličan asortiman kvalitetnih proizvoda namjenjenih različitim tipovima kože.

Nisam ljubitelj BB i CC krema, imam mješovitu kožu sa sitnim nepravilnostima, proširenim porama, ožiljcima i izraženim crvenilom i volim pudere koji imaju srednju do potpunu prekrivnu moć sa tendencijom da na licu izgledaju malo lakše, ako je ikako moguće… A jeste, vjerujte mi. Bourjois 123 PERFECT Foundation je puder koji skoro pa potpuno zadovoljava moje kriterijume.

DSC_0094

Šta kaže proizvođač?

Zahvaljujući originalnoj kombinaciji koja se sastoji od tri mikronizovana korektivna pigmenta, 123 Perfection foundation uspešno koriguje sve nedostatke na koži, kao i neujednačenu boju tena. Bourjois 123 Perfection foundation sadrži specifični žuti korektivni pigment za odmoran ten, lila pigment za blistavost i osvjetljen ten i zeleni pigment koji djeluje protiv crvenila i izjednačava ton kože. Uz ovaj puder ćete uživati u neopisivom savršenstvu koje traje i do 16 sati!

Ambalaža je jako lijepa i kvalitetna. Staklena bočica sa odličnom plastičnom pumpicom je najbolje moguće rješenje jer prije svega omogućava higijensku upоtrebu, precizno doziranje i pruža mogućnost da proizvod potrošimo do samog kraja. Jako cijenim činjenicu da mi je proizvođač omogućio da nešto sa uživanjem potrošim i bacim ambalažu koja i nakon nekoliko mjeseci korištenja izgleda kao nova.

Ipak, nije sve tako sjajno i ne može ni biti, zar ne. Ovaj puder ima dvije mane. Prva je sastav jer ima jako puno silikona. Ali opet oni su razlog zbog kojeg ovaj puder predivno sjeda na kožu i zaglađuje je, pa imate utisak da radi dva posla u isto vrijeme jer vam prajemer uopšte ne treba.  Osim silikona sadrži i alkohol!

Druga mana je izbor nijansi koji nije najsjajniji jer ( od ukupno 9 nijansi koliko postoji na našim policama se nalazi šest) ali srećom ja nisam na svjetlijoj strani pa mogu pronaći svoju boju iako opet imam osjećaj da puder malo oksidira na koži pa to morate imati u vidu.

Što se tiče onih pozitivnih karakteristika, njih ima dosta više.

Bourjois 123 Perfection foundation ima sjajnu prekrivnu moć, odlično redukuje crvenilo, prekriva sve nepravilnosti, popunjava pore a pritom na koži izgleda jako dobro. Najčešće ga nanosim vlažnim Real Techniques sunđerčičem ili četkicom Blush 32.

Ovaj puder na licu traje minimalno 8 sati bez ikakvih problema s tim da T zonu, ukoliko vam je dosta masna kao i moja, morate držati pod kontrolom sa nekim puderom u kamenu.

bourjois-123-perfect_6

DSC_0093 DSC_0103

Bourjois 123 PERFECT Foundation ima prirodni polu-mat finiš koji meni odgovara i definitivno izgleda bolje na koži od pudera koji daju baš potpuni mat efekat, naročito kada je dnevni makeup u pitanju. Ima nježan cjetni miris koji je prijatan iako se ne zadržava dugo na koži.

Ukoliko imate normalnu kožu ili mješovitu ka masnoj, morate probati ovaj puder jer je po mom mišljenju ODLIČAN i zaista ima sasvim dobar odnos cijene i kvaliteta iako ne spada među one najjeftinije (košta oko 27 KM). Nije namjenjen osobama sa suvom kožom i generalno vama koji imate problema sa isušivanjem i dehidratacijom jer, kao što sam napomenula, sadrži alkohol pa može dodatno pogoršati stanje vaše kože.

I da, Bourjois 123 PERFECT Foundation ima SPF 10 koji je doslovno zanemarljiv pa svakako nasite malo bolju zaštitu ispod njega.

DSC_0084

DSC_0101

Jeste li probale ovaj puder?

Kakva su vaša iskustva?2 komentara

  1. Posto kod nas nema 51 nijanse, za mene su sve pretamne, a valjda nasi uvoznici misle da je ovo podneblje mulatkinja :( U Hrvatskoj imaju Bourjois Healthy Mix 51 …

    1. Ah, kod nas je uvijek problem sa tim najsvjetlijim nijansama. Djevojke mi često pišu to ali eto ja nisam svijetle puti pa imam tu sreću da uglavnom pronadjem nijansu koja mi odgovara (ili bar približnu :-)).

Objavite komentar