Probali smo AVON proizvode za djecu!

July 6, 2018

DSC_0116

Od momenta kada sam odlučila uvesti rubriku Mama i beba, znala sam da želim da pišem i o proizvodima za djecu i da svoje iskustvo podijelim sa vama. Iako je ponuda danas zaista jako velika, ukoliko uzmemo u obzir da većina roditelja ipak ima ograničen budžet, nije lako izabrati prave proizvode za svoju djecu. Osim toga, često postoji strah od isprobavanja i testiranja različitih proizvoda jer nismo spremni eksperiomentisati kada su dječica u pitanju.

Takođe bih voljela da znate, da ukoliko dijete ima bilo koji problem sa kožom koji zahtjeva liječenje i propisanu terapuju/proizvode za njegu onda nikako nemojte hrliti u naše drogerije niti kataloški naručivati proizvode. Oni su ipak namjenjeni za zdravu kožu koja koja nije sklona iritacijama odnosno onu koja nije previše osjetljiva. Pošto imam iskustva i sa izrazito zahtjevnom kožom sa ekcemom, biće recenzija i na tu temu.

Sve proizvode o kojima vam danas govorim koristimo već par godina unazad. Avon uvijek ima interesantnu ponudu, posebno za djevojcice pa je Dunja oduvijek imala svoj “dodatak” mojim narudžbama. Upravo je ona testirala sve ove krasne bočice o kojima ćemo vam danas govoriti.

AVON Hello Kitty

DSC_0128

Linija Hello Kitty je prosto neodoljiva. Toliko su slatke ove ružičaste ambalaže da ne znate da li prije da ih naručite svom djetetu ili nekome za poklon. Kolekcija se sastoji od gela za tuširanje, kupke, spreja za lakše raščešljavanje kose, parfema i mirisnog spreja za tijelo i kosu. I apsoluto sve predivno miriše i predivno izgleda. Parfem je prava poslastica, miriše na bombone i kolače, vaniliju i šećernu vunu. Pravi raj za male princeze.

Sprej za raščešljavanje koristimo zajedno, miriše jako lijepo i svoj posao radi odlično jer stane u kraj i mojoj gustoj, kovrdžavoj kosi. Dunja ga korisi  svakodnevno jer ga možete nanositi i na suvu kao i na mokru kosu.

Kupka i šampon iz iste linije samo prate cijelu priču. Odlično pjene, ne isušuju kožu ni kosu i jako lijepo mirišu.

DSC_0121

DSC_0131

DSC_0126

DSC_0136

DSC_0130

Avon Natural Kids

DSC_0139

Avon Natural Kids je druga linija proizvoda za djecu koja uključuje kupke i šampone u različitim mirisnim varijantama. Mi najčešće kupujemo borovnicu i groždje. Ambalaža je jako lijepa, kvalitetna je i ima zanimljive aplikacije koje su interesantne dječici. Ova linija je jako pristupačna i veoma često su proizvodi na akciji pa ih možete dobiti za svega 3-4 KM.

Jedina zamjerka ide proizvodima za tuširanje koji znaju minimalno isušiti kožu nakon dugotrajne upotrebe.
DSC_0141

DSC_0154

Avon Care SUN+ Kids

DSC_0143

DSC_0144

DSC_0146

Proizvodi za sunčanje iz Avon Care SUN+ Kids linije su fantastični. Mnogo puta sam ih spominjala na blogu. Dunja već tri godine koristi isključivo njih i nikada još nismo imali problema sa opekotinama niti bilo kakvim iritacijama. Naš favorit je tirkizni sprej sa SPF-om 30 i to je jedini proizvod za sunčanje koja ona sama nanosi svaki put prije nego što izađe na sunce. Pretpostavljam da joj je interesantna ta boja i sam vid apliciranja jer bočica ima odličan raspršivač.

Ukoliko tražite provjerene, pouzdane i pristupačne proizvode za sunčanje, Avon Care SUN+ Kids linija je za vas.

DSC_0151

Jeste li koristile neki od ovih proizvod?

Kakvo je vaše iskustvo sa Avon proizvodima za djecu?

 
1 komentar

  1. Kakva slucajnost. Ove godine isprobavamo Sun care za lice i odlicna je. Takodje kupkice i sampone jer su cene bas povoljne, akcijske..

Objavite komentar