Recenzija parfema: Celena in Portofino by Marc Joseph

June 7, 2018

DSC_0086-750

Danas vam donosim recenziju jednog fantastičnog parfema koji me kupio već samim izgledom a njegova mirisna nota je samo zaokružila cijelu priču. Radi se o parfemu Marca Joseph-a Celena in Portofino a on je, kao i mnoštvo drugih Prestige parfema, dostupan u svim CM marketima širom Bosne i Hercegovine. Generalni uvoznik je naravno Ovnak Vitez a maloprodajna cijena je 49 KM.

DSC_0070

DSC_0077

DSC_0078

Ne mogu a da se prvo ne osvrnem na pakovanje! Masivna ambalaža ovog parfema je čist luksuz. Zaista je jako kvalitetna, svedena i elegantna ali i dosta teška. Čep je prekrasan, ukrašen orjentalnim motivima u zlatnoj boji zaista daje poseban pečat cijelom vizuelnom utisku.

Stekla sam utisak da se većina bočica Prestige parfema odlikuje prefinjenim, bogatim ambalažama pa je jasno da kompanija jako vodi računa o tom segmentu. Sigurna sam da je to kupcima jako bitno, naročito nama, ženama.

DSC_0091

Celena in Portofino je orjentalni cvjetni miris koji je odličan za proljeće i jesen. U gornjim notama se nalazi suva šljiva i kruška, u donjim je vanila, bijeli mošuš i amber a srednje note su jasmin, karamel i neroli. I definitivno su donje note ono što preovladava i klasifikuje ovaj parfem.

Ja sam ga doživjela kao savršenu koheziju ambera, vanile i karamela. Po meni su ovo najizraženije note koje osjećam od samog nanošenja parfmena na kožu. Sam miris je ženstven i senzualan. Namjenila bih ga damama u dvadeset i tridesetim godinama.

Celena in Portofino je odličan za dan, dosta je dugotrajan, ne guši i jako lijepo se razvija na koži. Iako dugo nisam imala u kolekciji jedan ovako prozračan i vanilast parfem, čini mi se da mi je baš to nedostajalo u danima kada želim nešto dopadljivo i dugotrajno a lagano.

DSC_0113

DSC_0088

DSC_0089

Predstavljen je 2015. godine i od tada se često spominje. Ovaj parfem je jako popularan, veoma dobro prodavan i sigurna sam da je dosta vas čulo za njega. Ako niste a interesuje vas kako ovi moji opisi egzisturaju u stvarnosti, možete ga probati u CM marketima, kupiti nekome kao poklon ili jednostavno počastiti sebe.

Celena in Portofino će vam se svidjeti ukoliko volite suptilne mirise, slatkaste i voćne note, vanilu, bijelo cvijeće i karamelu. Ovo je pravi ženski parfem, nije posebno upečatljiv i nije težak a ovo je jako bitno jer nismo svaki dan spremne za karakterne, oštre mirise koji obavezuju. Na kraju, i godišnje doba sasvim prirodno diktira neke svoje trendove.

DSC_0100

Volite li moje parfemske recenzije?

A vanilu? :-)Objavite komentar