NIVEA NOVITETI: Proljeće/ljeto 2018. godine

June 5, 2018

DSC_0212

Nivea ove godine ima sjajne novitete i po prvi put sam poželjela odjednom kupiti nekoliko njihovih proizvoda i testirati ih. Nisam fan ovog brenda i smatram da sastav njihovih proizvoda nije najsjaniji tako da se skoro pa uvijek odlučim za nekog drugog proizvođača (naročito kada su kreme i losioni za tijelo u pitanju). Međutim, ne bih se ja zvala blogerkom da poriv za testiranjem noviteta ponovo nije bio jači od zdravog razuma, pa evo…

U ovom postu vam donosim četiri mini recenzije proizvoda koje sam kupila čim sam ih ugledala na policama (ima tome već 4-5 nedelja).

DSC_0221

Nivea Pufifying Micellar Shampoo

400ml / 6 KM

DSC_0226

DSC_0232

Micelarni šamponi su napravili pravu revoluciju prije par mjeseci i izazvali veliku pažnju čim su se pojavili na evropskom tržištu.  Moram priznati da sam ih još tada poželjela probati.

Nivea Purifying Micellar šampon dolazi u divnom, transparentnom plastičnom pakovanju. Sam proizvod ima odličnih 400ml i veoma je ekonomičan jer je po mom mišljenju idealan za svakodnevno pranje kose. Nije agresivan, pa bih mu čak to mogla i zamjeriti jer bih voljela da ima veću “snagu” pa ga i dalje kombinujem sa Loreal Elsece Extraordinay Clay šamponom koji je definicija snage za Nivea Purifying Micellar!

Ipak, mislim da je Nivea napravila odličan posao sa ovim šamponom. Biće fantastičan za ljeto i sigurno ću ga ponijeti na more jer tada svakodnevno perem kosu i koristim baš ovakve proizvode. Takođe mislim da će odgovarati i vama ukoliko nemate jako masno vlasište.

Ocjena: 4/5

Nivea Bronze Effect Body Lotion

10 KM/400 ml

DSC_0225

Ovo je zapravo prvi Nivea proizvod koji sam kupila ovog proljeća. Sjajan novitet, definitvno je i revolucionaran, a evo zašto! Ovo nije klasičan losion za samotamnjenje. Ovo je hidratantno mlijeko za tijelo koje blago, postepeno i RAVNOMJERNO tamni vašu kožu. Najiskrenije, nemam niti jednu zamjerku za ovaj proizvod. Odličan je!

Ukoliko ga svakodnvneo koristite (kao što koristite i bilo koje drugo mlijeko za tijelo) imaćete dugotrajan preplanuli ten. Losion ne ostavlja fleke na koži, jako lijepo se nanosi i razmazuje i nemam nikakav šimer/šljoklice u sebi. TAkođe ima odličnih 400ml! Potrošila sam već više od pola bočice i namjeravam ga koristiti sve do odlaska na odmor.

Ocjena: 5/5

DSC_0233

NIVEA Body Mousse Intense Moisture serum

7 KM/ 200 ml

DSC_0228

Nivea je znala šta radi kada je izbacila jedan ovakav proizvod! Iako sam koncept nije nešto što do sada nije vidjeno, prepoznatljiva formula i miris su ovom proizvodu daje odličnu notu. Mousse je zapravo losion za tijelo u pjeni koji jako dobro njeguje suvu kožu ali nisam sigurna da će izrazito suva koža biti podjednako dobro nahranjena! Mana je trajnost, jer će vam ova jedna bočica biti dovoljna za nekih 2-30 upotreba što nije posebno ekonomično. U svakom slučaju ovo jeste proizvod koji će biti idealan za ovaj period godine jer je prije svega jednostavan za upotrebu i praktičan pa ukoliko ste znatiželjni, preporučujem vam ovu kupovinu!

Ocjena: 4/5

NIVEA Body Mousse Wild Raspberry&White Tea

7 KM/ 200 ml

DSC_0227

DSC_0234

NIVEA Body Mousse Wild Raspberry&White Tea je proizvod koji je po namjeni i teksturi identičan prethodnom ali su miris i efekat dva potpuno različita pojma. Ne znam da li uopšte da vam opisujem tu lošu mirisnu notu koja me odbija od korišćenje iznova i iznova! Iako ne mora da znači da ćete i vi imati identično mišljenje mom, hidratacija je ipak stvar o kojoj nema potrebe diskutovati. Naime, jako je loša! Moj koža jutro nakon naošenja ovog proizvoda izgleda kao da nikada u životu nisam čula za proizvod za njegu tijela. :-)

Ne, ovo ne radi svoj primarni posao i zato vam ga ne mogu preporučiti ukoliko imate suvu kožu!

Ocjena: 2/5

DSC_0222

DSC_0223

DSC_0218

Jeste li probale neki od ovih noviteta?

Javite mi svoje utiske…Objavite komentar