SUBRINA KIDS: Naše iskustvo

June 2, 2018

DSC_0102

Nakon što sam se uvijerila u kvalitet Subrina proizvoda, jer sam u proteklom periodu skoro cijeli asortiman isprobala na svojoj koži (i kosi), odlučili sam testirati i sve njihove proizvode za najmlađe.

Ne smo ja, naravno! Glavni kanditati za ovaj izazov su bili Dunja i Strahinja i primjetićete da se i za jedno i za drugo našlo po nešto. Priznajem da sam i sama probala svaki od ovih proizvoda a sprej za raščešljavanje i dalje koristim i ravnopravno dijelim sa Dunjom.

DSC_0107

Neću vam previše pričati o samom brendu jer sam to učinila već nekoliko puta do sada, samo ću reći da linija namjenjena dječici uz naziv brenda ima istaknuto KIDS tako da ćete lako prepoznati o kojim proizvodima se radi ali vjerujem da će vam ipak ambalaža prvo privući pažnju.

Svi proizvodi dolaze u kvalitetnim, veselim plastični pakovanjima na kojima se nalaze sve informacije vezane za proizvod (sastav, način upotrebe i namjena, rok trajanja…). Dizajn je jako lijep, sviđaju mi se ove bezvremenske, prave dječije ilustracije jer su one trendovske toliko uzele maha da “Voletu” i “Patrolne šape” sanjam već nekoliko mjeseci. Svaka čast Subrina!

DSC_0110

Prva dva proizvoda koja smo probali, namjenjena su djevojčicama (i njihovim majkama). U pitanju je Subrina Kids SWEETY linija koja se sastoji od Balzama za lakše raščešljavanje kose i Gela za tuširanje i šampona sa regeneratotom.  Ovo je 3u1 proizvod, što je i istaknuto na ambalaži.

DSC_0111

Subrina kaže da Balzam za lakše raščešljavanje kose nježno njeguje kosu i odmah nakon primjene olakšava češljanje. I ovo je zapravo i istina, čak se i moja jako kovrdžava kosa mnogo lakše raščešljava pa onda vam ne moram govoriti koliko je to još lakše sa dječijom kosicom. Djevojčice su posebno osjetljive na svoju dugačku kosu i zaista im je potrebno olakšati svakodnevnu rutinu i češljanje koje zna biti baš bolno.

Ovo je posebno razvijena formula s pantenolom, proteinima svile i prirodnim ovlaživačima koji daju meku i sjajnu kosu.  Koristi se tako što se mala količina proizvoda nanese na prosušenu ili mokru kosu. Proizvod nije potrebno ispirati.

Subrina Balzam za lakše raščešljavanje kose je bez alkohola, parabena, bojila, parafinskih ulja i konzervansa koji otpuštaju formaldehid.

DSC_0112

DSC_0113

Gel za tuširanje i šampon iz Sweety linije nježno čisti i hrani i bebinu kožu i kosu. Posebno razvijena formula s pantenolom, pšenice proteina i medom čuva prirodnu vlažnost kože, kose i daje svilenkast sjaj. Dodatak u vidu balzama je ovdje sjajno rješenje jer omekšava i njeguje kosu i pomaže kod oblikovanja. Miris ovog šamona je neodoljiv i dosta dugo se zadržava na kosi. Voćkasto-slatkasta nota je idealna za princeze! Ma obožavaće je. :-)

I ovaj proizvod je bez alergena, parabena, bojila, parafinskih ulja i konzervansa koji otpuštaju formaldehid.

DSC_0116

Već sam vam napomeula da ni momci neće biti uskraćeni ali se ovdje jedan proizvod svidio i meni. Linija za dječake se sastoji od FRUITY Gela za tuširanje i šampona i BREEZY Gela za tuširanje i šampona.

DSC_0119

FRUITY Gel za tuširanje i šampon ima lijep voćni miris ali prilagođen ukusu dječaka, nije previše “slatkast” što će se momcima posebno dopasti. Ja sam apsolutno oduševljena ovim mirisom i ne mogu da prestanem da ga “testiram”! Gel je nježan, odlično nježno čisti i njeguje kožu i kosu. Zaista sve preporuke.

Ovdje je formula sa ekstraktom pšenice, pantenolom i proteinima pšenice obogaćena i avokadom koji vlaži kožu, kosu i daje sjaj.

U sastavu nema alergena, parabena, sintetičkih bojila, parafinskih ulja i konzervansa koji otpuštaju formaldehid.

DSC_0121

BREEZY Gel za tuširanje i šampon je pravi 2u1 proizvod za dječake. Miris je malo jači i duže se zadržava ali je sam proizvod i dalje veoma blag prema koži i kosi. Nisam primjetila da ni jedan proizvod isušuje kožu, pa čak ni Dunjinu jer ona nije posebno zaintersovana za nanošenje kreme ili losiona nakon tušitanja (a dvije sedmice koristi isključivo ove proizvode).

A ovdje je formula s pantenolom i pšeničnim proteinom obogaćena aloe verom!

U sastavu nema alergena, parabena, sintetičkih bojila, parafinskih ulja i konzervansa koji otpuštaju formaldehid.


DSC_0125

DSC_0131

DSC_0104

DSC_0105

Koje proizvode vi koristite za njegu svoje djece?

Jeste li već probali nešto iz Subrina KIDS linije?Objavite komentar