MAYBELLINE Facestudio® Master Contour V-Shape Duo Stick

May 21, 2018

DSC_0044

Moja strast prema prizvodima za konturisanje je svima vama već dobro poznata. Ne vjerujem da postoji neki proizvod ove namjene trenutno na tržištu koji nisam probala (bez šale). :-) Međutim, moram priznati da nisam ljubitelj kremastih proizvoda i Maybelline Facestudio® Master Contour V-Shape Duo Stick sam kupila samo iz znatiželje i to tek prije dva mjeseca, iako se u drogerijama pojavio mnogo ranije. Jednostavno mi nije privukao pažnju, ali bih jako zažalila da je tako ostalo…

Ovaj brend ima izvrsne proizvode za konturisanje i još uvijek imam želju da ponovim kupovinu njihovog Master Sculpt-a koji sam jako voljela (link za tu recenziju, koju sam napisala još 2015. godine, vam ostavljam ovdje– obavezno je čekirajte)!

DSC_0048

Maybelline Master Contour V-Shape Duo Stick dobijate u kvalitetnom debeljuškastom pakovanju u obliku olovke. Radi po principu odvrtanja i veoma je praktičan za svakodnevenu upotrebu i one dane kada nemate previše vremena za šminkanje. Količina od 7 gr je dobra ali je vrlo izvjesno da vam stik ipak neće trajati cijelu vječnost. Ja sam već polovinu potrošila.

Šta kaže Maybelline?

Prvi 2 u 1 stik za konturisanje Master Contour V-Shape Duo je sve što ti treba kako bi tvoje lice izgledalo lijepo i istaknuto. Nanesi prvo svijetlu boju na dijelove koje želiš da istakneš, zatim oblikuj lice tamnom bojom i sve na kraju nežno izblendaj prstima.

Iako postoje TRI nijanse (light, medium i deep) ja nisam sigurna da je najtamnija dostupna na našem tržištu. Što se prve tiče (01- Light), moram napomenuti da ima savršenu kontour nijansu jer je prilično taupe (ima malo sive u sebi što je jako zahvalno za kontutu) ali mi je generalno boja bila presvjetila pa sam se odlučila za 02 -Medium. I nisam pogriješila.

Ja najčešće konturišem dio ispod jagodične kosti i linije kose. Vi možete konturisati i ivice vilične kosti i nos, bitno je samo pravilno odrediti oblik lica i shvatiti šta je to što bi trebalo vizuelno korigovati. I još bitnije, da ne pretjerujete sa količinom. Intenzitet konute možete nadograđivati koliko želite i nema potrebe da u jednom sloju nanesete previše. Za blendanje vam preporučujem da koristite manje sintetičke četkice jer ovaj proizvod ne funkcioniše najbolj sa vlažnim beauty blenderom jer prosto nestaje sa lica na taj način.


DSC_0047

Facestudio® Master Contour stik sa jedne strane ima svetliji dio i to je highlight a sa druge tamniji – to je nijansa za konture. Oba dijela su potpuno mat.

Ovo je proizvod koji je IDEALAN ZA POČETNIKE! I to iz više razloga… Odlično se blenda i jako je jednostavan za rukovanje. Ima savršenu pigmentaciju i zahvalnu teksturu pa jako lijepo sarađuje sa različitim alatima. Dalje, postojan je, dostupan je u našim drogerijama i nije skup! Tako da, ukoliko volite makeup ali nijste previše vješte i/ili nemate dovoljno iskustva, slobodno uzmite Maybelline Master Contour V-Shape Duo Stick i igrajte se.

Jedino što trebate znati jeste da se ovakvi (kremasti) proizvodi nanose nakon tečnog pudera a prije nanošenja pudera u kamenu ili prahu. I uvijek preporučujem setovanje jer tako “zaključavate” sve proizvode koje ste prethodno nanijeli a koji nisu u čvrstom stanju te produžavate trajanje kompletne šminke.

Takođe, često nakon ovog koraka (kremastog konturisanja sa Master Contour V-Shape stikom) samo bladim potezima nanesem malo praškastog proizvoda za konturisanje, kao što je Nyx Taupe, recimo. Na taj način ćete pojačati intenzitet kontura i ovo je odlično za večernju šminku.

DSC_0063


DSC_0057

DSC_0070

DSC_0052

Koristite li kremaste proizvode za konturisanje?

Jeste li probale Maybelline Facestudio® Master Contour V-Shape Duo Stick ?Objavite komentar